Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

O παπαρολαρισαίος έδωσε τιμητική πλακέτα στην… Κατερίνα?



Δάσκαλε που δίδασκες και... εντέλει τι μας έμαθες; Μετά βαΐων και κλάδων ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης παρέδωσε τη βουλευτική του λιμουζίνα και συμφιλιώθηκε με ένα μικρότερο αυτοκίνητο, ενόψει της οικονομικής κρίσης.

«Πρώτοι εμείς ως πολιτικοί πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα. Εγώ είχα προτείνει να καταθέτουμε στο ταμείο για την εξόφληση του χρέους μας το 50% της κρατικής επιχορήγησης που παίρνουν τα κόμματα κάθε χρόνο και να δεχτούμε μείωση κατά 50% της βουλευτικής μας αποζημίωσης, τουλάχιστον μέχρι να βγούμε από την κρίση» διαλαλούσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Από τότε ο Άδωνις Γεωργιάδης έρχεται στη Βουλή με μια μηχανή και με το κράνος στο χέρι. Άσε που όλες του πλέον τις τηλεφωνικές συνομιλίες με την Ευγενία τις μοιράζεται με τη μισή Αθήνα.

Ώσπου «σκάει» μύτη ο... ατσαλάκωτος! Ο Μάκης Βορίδης, με ύφος... μεγάλο, ήρεμο και δικηγορικό, ανοίγει σε καθημερινή βάση την πόρτα της πανάκριβης μπέμπας του, μιας ταχύτατης και πολλών κυβικών... «Γερμανιδούλας» και με αργά βήματα ανεβαίνει τα σκαλιά του Κοινοβουλίου. «Εκείνη», πάντα πιστή, μένει σταθμευμένη στο πλάι του, να τον περιμένει υπομονετικά για να τον «ξαναφορτωθεί» μετά το πέρας των εργασιών της Βουλής.

Διαβλέπω σε προσεχείς συγκεντρώσεις το πλήθος να φωνάζει στην εμφάνιση της BΜW: «Παιδιά, ο Πρόεδρος, ο Πρόεδρος!».

Μόνο που το χειροκρότημα θα το εισπράττει ο Βορίδης, καθώς ο πραγματικός πρόεδρος θα είναι σε Zastava… κάνοντας τον ..Ροντούλη να …βγάζει αφρούς, αφού βλέπει ότι δεν τραβά το… κάρο του, παρά το γλείψιμο που κάνει στην… Κατερίνα, φτάνοντας στο έσχατο σημείο να της απονείμει σε κοπή πίτας της Ν.Ε στην Λάρισα, τιμητική πλακέτα, για …άκουσον - άκουσον τις πολύτιμες υπηρεσίες της στο… κόμμα. Εμείς θα λέγαμε στον… χοντρό. Βρε παλιολαμόγιο δεν ξέρεις ότι τιμητικές πλακέτες απονέμουν στους τελειωμένους και σε όσους θέλουν να τους ξεφορτωθούν ; Και θέλεις μετά να σε… πηγαίνει; Δεν την φτάνει ο… καημός της με την …Βίκυ ,θα έχει και εσένα;

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ξέρεται πόσα κέρδισαν τα αφεντικά του ξεφτιλογιωργάκη;



Προς θεού δεν το γράφουμε για να νευριάσετε και να σηκωθείτε από τους καναπεδες σας και να έχουμε… τύψεις. Απλώς σας ενημερώνουμε, για να συγκρίνεται την δυστυχία σας με μερικών άλλων… δυστυχισμένων.

Έχουμε μια πολύ δυσάρεστη είδηση να σας πούμε: η Μπανκ οβ Αμερικα δεν πήγε καθόλου καλά το 2010. Δυστυχώς, ανακοίνωσε ζημιές ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρονιά που πέρασε. Μαύρα χάλια και για τη μετοχή της. Ενώ ο ειδικός χρηματιστηριακός δείκτης των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών παρουσίασε πέρυσι εντυπωσιακή άνοδο ύψους 22%, δυστυχώς η μετοχή της Μπανκ οβ Αμέρικα έπεσε στη διάρκεια του 2010 κατά 11%. Αν πάντως ανησυχείτε για την τύχη του επικεφαλής της, του Μπράιαν Μόινιχαν, τα νέα είναι πολύ καλά. Όχι, δεν απολύθηκε ο Μόινιχαν γι' αυτά τα καταστροφικά αποτελέσματα. Είναι αλήθεια ότι ο μισθός του δεν αυξήθηκε - 950.000 δολάρια είχε μισθό το 2009, τόσα πήρε και το 2010. Ούτε δολάριο παραπάνω στον μισθό του δεν του έδωσαν.
Τα εισοδήματα, όμως, του Μπράιαν Μόινιχαν αυξήθηκαν το 2010 κατά... 67%. Τι διάολο, δεν θα έπαιρνε ο άνθρωπος ένα μπόνους που κατόρθωσε να βουλιάξει την τράπεζα σε ζημιές 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να ρίξει τη μετοχή της 11% μέσα σε έναν χρόνο; Τσίμπησε, λοιπόν, γι' αυτά >του τα επιτεύγματα ένα μπόνους ύψους... 9.050.000 δολαρίων ώστε μαζί με τον μισθό του να βγουν 10 εκατομμύρια δολάρια ακριβώς, να μην μπερδεύεται ο άνθρωπος! Άλλωστε 10 εκατομμύρια διά 12 μήνες δεν βγαίνει ούτε ένα εκατομμύριο τον μήνα...

Σε αντίθεση με την Μπανκ οβ Αμέρικα, η Γκόλντμαν Ζαξ πήγε πολύ καλά πέρυσι. Αύξησε τα κέρδη της κατά 38%. Δικαίως, λοιπόν, ο πρόεδρός της τριπλασίασε τον μισθό του και τον έκανε 2 εκατομμύρια δολάρια. Ενα μπόνους το δικαιούτο κι αυτός: του έδωσαν 12,6 εκατομμύρια δολάρια. Τσιγκουνιές έκαναν κατά τη γνώμη μας - έπρεπε να του δώσουν 13 εκατομμύρια ώστε μαζί με τον μισθό του να γίνουν 15 εκατομμύρια, στρογγυλό νούμερο, χωρίς δεκαδικά...

Κρίση είπατε; Οικονομική κρίση; Καλά, εκεί έχετε μείνει εσείς ακόμη; Και να θέλατε δηλαδή να την ξεχάσετε, είναι μάλλον αδύνατον, αφού ειδικά στην Ευρώπη η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ θέλει να χώσει στα... «στρατόπεδα συγκέντρωσης αιώνιας λιτότητας» εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίους εργαζόμενους να δουλεύουν με όλο και χαμηλότερες αμοιβές επ' άπειρον, για να μαζέψουν οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ τα λεφτά που έδωσαν στις τράπεζες.

Στη Γουόλ Στριτ, όμως, όλα αυτά έχουν ξεχαστεί εντελώς. Έχουν χαθεί στα βάθη του παρελθόντος. Οι χρυσοκάνθαροι του χρηματοπιστωτικού συστήματος το έχουν ρίξει και πάλι στο γλέντι. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, οι αμοιβές του προσωπικού σε αυτές τις 15 τράπεζες της Γουόλ Στριτ έφτασαν το 2010 το ποσό των... 135 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Οσα λεφτά δηλαδή θα δανείσουν σε τρία χρόνια την Ελλάδα η ΕΕ και το ΔΝΤ, που για να μας τα δώσουν έχουν εξανδραποδίσει τη χώρα μας και θα βασανίζουν και θα γδέρνουν τον ελληνικό λαό για δεκαετίες! Πώς να μην ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όποιου διαβάζει αυτά τα στοιχεία!

Το ακόμη πιο εξοργιστικό είναι ότι με τους απίστευτα ευνοϊκούς όρους που οι κυβερνήσεις Ομπάμα και Μπους χρηματοδότησαν τις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, αυτές παρουσιάζουν απίθανα κέρδη! Αυτές οι 25 εταιρείες που προαναφέρθηκαν π.χ. το 2007, πριν ξεσπάσει η κρίση, είχαν κέρδη 351 δισεκατομμύρια δολάρια και το 2010 τα κέρδη τους ξεπέρασαν τα 417 δισεκατομμύρια. Προφανώς η κρίση είναι για τα κορόιδα τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Οι έξυπνοι του χρηματοπιστωτικού συστήματος γλεντούν στην υγειά τους...

Εξωφρενικό
Σούπερ - κερδοσκόπος «τσέπωσε»... 6 δισ.!

ΣΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ μήπως τα 14,6 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε το 2010 ο διευθύνων σύμβουλος της Γκόλντμαν Ζαξ ή τα 10 εκατομμύρια του ομολόγου του στην Μπανκ οφ Αμέρικα; Σας προκαλεί μήπως ο μισθός των 1.750.000 δολαρίων του επικεφαλής της Σίτιμπανκ; Τότε μάλλον δεν έχετε ιδέα τι κερδίζουν οι απερίγραπτοι τυχοδιώκτες των «χετζ φαντς», των πιο επιθετικών κερδοσκοπικών κεφαλαίων δηλαδή αυτού του συστήματος. Όλοι οι προαναφερθέντες μεγαλοτραπεζίτες μοιάζουν κυριολεκτικά... χαμίνια και μπατίρηδες μπροστά στον σούπερ κερδοσκόπο της εποχής μας, τον Τζον Πόλσον! Πόσα κέρδισε το 2010, όπως ανακοινώθηκε προ δεκαημέρου; Κρατηθείτε: 10... δισεκατομμύρια (ναι, δισεκατομμύρια!) δολάρια!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ /ΕΘΝΟΣ

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Οι επτά «πληγές» του φαραώ, πλήττουν τους..Εβραίους ;



Το αναμενόμενο τέλος της εποχής Μουμπάρακ στην Αίγυπτο δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για το Ισραήλ. Η ανανέωση των εντάσεων στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών δεν είναι στην κορυφή της λίστας, αλλά πιθανή. Το Ισραήλ πάλεψε τέσσερις ολομέτωπους πολέμους με τους γείτονές του, πριν από την υπογραφή μιας συμφωνίας ειρήνης το 1979.
Πιθανόν ότι κατάληξη να υπάρξει, όποιος και να επικρατήσει στο Κάιρο, ακόμη και η Μουσουλμανική Αδελφότητα , θα είναι απρόθυμοι να αντιπαρατεθούν με το Ισραήλ ή άλλες δυτικές χώρες, διότι «Θα πρέπει να επικεντρωθούν σε εσωτερικά θέματα για τα πρώτα δύο ή τρία χρόνια», και θα χρειαστεί να συνεχίσει να.. ρέει η αμερικανική βοήθεια και οι ξένες επενδύσεις. Αν πάρουν τον έλεγχο, δεν πρόκειται να βιαστούν για πόλεμο.

Παρόλα αυτά, είναι σίγουρο ότι η σχέση θα αλλάξει, και οι Ισραηλινοί όμως, έχουν και για άλλα να ανησυχούν.

Από το 1970 έχει το Ισραήλ να αισθανθεί τόσο μόνο. Η επίθεση στα πλοία για την Γάζα του κόστισε στην συμμαχίας του με την Τουρκία, η οποία περιελάμβανε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και τ ανταλλαγή πληροφοριών. Την Ιορδανία, τη δεύτερη χώρα που έχει κάνει ειρήνη μαζί του μετά την Αίγυπτο, την έχει επίπληξη ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου για να μην είναι τόσο «ελαστική» με το παλαιστινιακό ζήτημα. Ακόμα και η σχέση του με τις ΗΠΑ έχουν καταστεί ολοένα και πιο ψυχρές .

Η προοπτική να χάσει τον Μουμπάρακ, ο οποίος διατηρείται σχέσεις με το Ισραήλ σταθερές, θα έχει για τους Ισραηλινούς, ότι το 1979 με την ανατροπή του σάχη στο Ιράν, το καθεστώς του οποίου είχε στενούς δεσμούς με το εβραϊκό κράτος. Ένα μεγάλο χτύπημα που εκτός του κινδύνου από πόλεμο, το ανάγκασε να βρει εναλλακτικές λύσεις για ορισμένες από τις βασικές ανάγκες του. Η Αίγυπτος συνορεύει όχι μόνο με το Ισραήλ, αλλά και με τη Λωρίδα της Γάζας, που κυβερνάται από τον ισλαμική αδελφότητα Χαμάς ένα παλαιστινιακή παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Ήδη, όπλα και εκτοξευτές πυραύλων από την Αίγυπτο προωθούνται προς τη Χαμάς στα σύνορα μέσω ενός δικτύου σηράγγων σκαμμένο από τους Παλαιστίνιους. Το καθεστώς του Μουμπάρακ έχει κατά καιρούς προσπαθήσει να ελέγξει τον εφοδιασμό, αλλά δεν είναι πολύ αποτελεσματικό. Μια κυβέρνηση με επικεφαλής την Μουσουλμανική Αδελφότητα, θα επιτρέψει τη ροή των πιο εξελιγμένων όπλων" Αυτό θα καταστήσει τη Χαμάς πολύ ισχυρότερη και πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί», Η διαφαινόμενη ενδυνάμωση της Χαμάς θα μπορούσε να την κάνει προσπαθήσει να ανατρέψει την Παλαιστινιακή Αρχή στη Δυτική Όχθη, με επικεφαλής τον Μαχμουτ Αμπας ΟΑΠ, που θα είναι οτι χειρότερο για το Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει παρακάμψει σε μεγάλο βαθμό, την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση η οικονομία του αυξήθηκε εν αντιθέσει με άλλες χώρες, κατά τέσσερα τοις εκατό πέρυσι.

Με τη βία όμως κάτω σχεδόν στο μηδέν στη Δυτική Όχθη, το Ισραήλ περνά την καλύτερη περίοδο του. Όμως η αβεβαιότητα για την Αίγυπτο είναι ήδη αισθητή. Το χρηματιστήριο στο Τελ Αβίβ έπεσε αρκετές μονάδες τις τελευταίες ημέρες, και το σέκελ έχει αυξηθεί λίγο έναντι του δολαρίου, και είμαστε μόνο στην αρχή. Αν η Αίγυπτος αποσταθεροποιηθεί , ο ισραηλινός στρατός θα πρέπει να επανεκπαιδευθεί σε μια σειρά νέων σεναρίων και αυτό σημαίνει περισσότερες δαπάνες για την άμυνα. Στις δεκαετίες μετά την ειρηνευτική συμφωνία με την Αίγυπτο, το Ισραήλ έκανε περικοπή του αμυντικού προϋπολογισμού της από το 20 τοις εκατό του ΑΕΠ σε λιγότερο από 10 τοις εκατό, και είναι πλέον πιθανό να χρειαστεί να επιστρέψει στα παλιά επίπεδα.

Αν και οι συνομιλίες με τους Παλαιστινίους βρίσκονται ήδη σε βαθειά κατάψυξη, μια αναθεώρηση-συζήτηση της ισραηλινο-παλαιστινιακής ειρηνευτικής συμφωνίας με την Αίγυπτο, θα κάνει την συμφωνία για το Παλαιστινιακό ακόμα πιο απόμακρη. Μπορεί Διαδοχικά οι ισραηλινοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου και του Νετανιάχου, να έχουν μισοαποδεχθεί την ιδέα ότι η γη πρέπει να παραχωρηθεί στους Παλαιστινίους σε αντάλλαγμα την ειρήνη, οι πιθανολογούμενες όμως εξελίξεις στην Αίγυπτο με τους αδελφούς μουσουλμάνους στην εξουσία θα ενθαρρύνουν τους αδιάλλακτους που υποστηρίζουν ότι συμφωνίες ειρήνης με τους Άραβες είναι γενικά άχρηστες . Εάν δεν εγκαταλείψουμε τον έλεγχο της Ιουδαίας και τη Σαμάρειας (Δυτική Όχθη) και δεν διχοτόμηση την Ιερουσαλήμ», οι Ιρανοί, η Hezbullah και η Χαμάς δεν θα είναι σε θέση να μας «πολεμήσουν» από κοντά, λένε τα γεράκια.

Related Posts with Thumbnails