Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Αυτοί είναι μερικοί από τους κουμπουροφόρους ΒΟYΛΕΥΤΕΣ.




Τουλάχιστον 60 άδειες οπλοφορίας έχουν εκδοθεί σε βουλευτές από τις αρμόδιες αρχές, σε μία… υπερκομματική λίστα. Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, βουλευτές απ' όλες τις πτέρυγες - από το ΚΚΕ μέχρι και τη Χρυσή Αυγή έχουν άδειες, ενώ στη λίστα περιλαμβάνεται ακόμα και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Στην Αθήνα έχουν εκδοθεί 51 άδειες οπλοφορίας για όλους τους βουλευτές και άλλες 9 από Αρχές Ασφαλείας στην επαρχεία.

Από τη Νέα Δημοκρατία άδεια οπλοφορίας έχει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Ελευθέριος Αυγενάκης, ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο Μανούσος Βολουδάκης, ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Ιωάννης Καράμπελας, ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Κωνσταντίνος Κοντογιώργος, ο Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Αθανάσιος Νταβλούρος, ο Βύρων Πολύδωρας, ο Δημήτριος Σαμπαζιώτης και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Από τη Χρυσή Αυγή, άδεια έχουν εκδώσει ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο Μιχάλης Αρβανίτης, ο Γεώργιος Γερμανής, ο Αντώνιος Γρέγος, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ο Νικόλαος Μίχος, ο Ηλίας Παναγιώταρος, και ο Χρήστος Παππάς.

Από το ΚΚΕ έχουν στην κατοχή τους άδεια οπλοφορίας η Λιάνα Κανέλλη, ο Νικόλαος Καραθανασόπουλος και ο Νικόλαος Μωραΐτης, ενώ από το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τέλος, από το ΣΥΡΙΖΑ άδεια έχει εκδώσει ο Ευστάθιος Παναγούλης.

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

success story και…. φύκια για μεταξωτές κορδέλες




Θα ..πεθάνουμε …αισιόδοξοι.
Γραμμένη το 1988, «H κατασκευή της συναίνεσης» (Manufacturing Consent: The Political Economy of the Mass Media) ήταν μια πρωτοποριακή ανάλυση των Χέρμαν και Τσόμσκι για την χωρίς αντιστάσεις κοινωνική αποδοχή των μέτρων της αμερικανικής κυβέρνησης και το ρόλο των ΜΜΕ. Το 2013, με την Ελλάδα να συνεχίζει να παίζει τον ρόλο του πειραματόζωου για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη, η κατασκευή της συναίνεσης έχει αντικατασταθεί από κάτι πιο προχωρημένο: την τεχνητή κατασκευή της αισιοδοξίας.
Μετά από 5 χρόνια ύφεσης και 3 χρόνια μνημόνια, έχει δημιουργηθεί στη χώρα και στους ανθρώπους της μια ακαταμάχητη ανάγκη για επιτυχίες και καλά νέα, ό,τι και να ‘ναι αυτά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο που την Κυριακή κέρδισε ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ: είναι ίσως η πρώτη φορά που η επιτυχία ενός συλλόγου γιορτάστηκε από οπαδούς και αντίπαλων ομάδων. Επιτέλους, κάτι καλό είχε επιτύχει μια ελληνική ομάδα, έστω και… κόκκινη!
Την ανάγκη αισιοδοξίας έχει αξιοποιήσει στο έπακρο το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης. Είναι αυτό το success story που επανέλαβε και στην Κίνα ο πρωθυπουργός, για τη στήριξη του οποίου χρησιμοποιείται και το παραμικρό διαθέσιμο στοιχείο. Η άνοδος στο Χρηματιστήριο δυο εβδομάδες πριν, παρότι είχε πολύ συγκεκριμένες, πρόσκαιρες αιτίες. Η αύξηση του αριθμού των τουριστών που θα επισκεφτούν την Ελλάδα το καλοκαίρι, παρότι δεν αντανακλά καθόλου μια άνθηση της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα. Τα καλά λόγια του ΔΝΤ, ακόμα και οι συμβουλές των οίκων αξιολόγησης να αγοράσουν οι επενδυτές ελληνικά ομόλογα. Το γεγονός ότι οι ίδιοι οίκοι αξιολόγησης είναι σύμβουλοι για τις ελληνικές αποκρατικοποιήσεις και πληρώνονται αδρά γι’ αυτό ελάχιστοι το γνωρίζουν και σπάνια αναφέρεται…
Είναι γεγονός ότι ο ρόλος του βαρέος προπαγανδιστικού πυροβολικού είναι καθοριστικός για τη διάχυση της αισιοδοξίας. Οι εφημερίδες που δίνουν τον τόνο συμφωνούσαν την περασμένη Κυριακή στους τίτλους τους ότι «μεγάλοι διεθνείς επενδυτές έρχονται πλέον στην Ελλάδα», εξηγώντας μάλιστα και τα αίτια της στροφής, έστω και αν στα σχετικά άρθρα χρειαζόταν μικροσκόπιο για να βρει κανείς συγκεκριμένα ονόματα εταιρειών που θα επενδύσουν στο «ελληνικό θαύμα». Και πώς άλλωστε να βρεθούν στοιχεία, όταν μεγάλες, διεθνείς εταιρείες συνεχίζουν να αποχωρούν, ενώ δεν έχουν αντιμετωπιστεί (από τη βραδυπορούσα Δικαιοσύνη έως το φορολογικό καθεστώς που αλλάζει ανά τρίμηνο) οι μόνιμοι παράγοντες που αποτρέπουν ξένες επενδύσεις;
Καμιά σημασία δεν έχουν όλα αυτά, όπως δεν έχει σημασία ο αριθμός των ανέργων που αυξάνεται με εφιαλτικούς ρυθμούς, η παύση πληρωμών του Δημοσίου (ακόμα και τα προγράμματα ΕΣΠΑ έχουν σταματήσει να εκταμιεύουν, ώστε να εμφανιστεί πλεόνασμα) ή η ασφυξία στην αγορά. Η κυβέρνηση έχει επιτύχει να κατασκευάσει ένα σενάριο αισιοδοξίας και να στήσει πάνω σε αυτό μια μίνιμουμ κοινωνική και πολιτική συναίνεση: η χώρα σώθηκε από τη χρεοκοπία, χρειάζεται υπομονή καθώς, μετά τις γερμανικές εκλογές, το χρέος θα κουρευτεί και ίσως γίνει βιώσιμο, οι επενδυτές επιστρέφουν και κάπου γύρω στο 2014 θα επιστρέψει και η Ελλάδα στις αγορές κ.λπ. κ.λπ.
Στην πραγματικότητα το μέλλον είναι γκρίζο, και από την άποψη των διεθνών και ιδίως ευρωπαικών εξελίξεων. Η ευρωζώνη έχει μπει σε ύφεση πράγμα που επιδρά και στην ελληνική οικονομία. Τίποτα δεν δείχνει μετά τις  γερμανικές εκλογές η πολιτική της Γερμανίας θα αλλάξει ριζικά, με την υιόθετηση κενσιανών μέτρων ανάπτυξης. Αν γίνει κούρεμα του ελληνικου χρέους, θα συνδιαστεί με πολύ σκληρά μέτρα, όπως έγινε και με το προηγούμενο. Ομως ο κόσμος θέλει να αισιοδοξεί. Οποιαδήποτε ομάδα πάει να χαλάσει το όνειρο, όπως π.χ. οι εκπαιδευτικοί, πρέπει -ανεξάρτητα από το αν τα αιτήματά της είναι δίκαια ή άδικα- να αντιμετωπίζεται με σκληρά μέτρα, όπως η επιστράτευση. Όλα κι όλα, μην καταστρέφετε την αισιοδοξία.
Το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καταφέρει να διατυπώσει το δικό της ιστορικό αφήγημα, αν εξαιρέσουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ που προτείνει η «Αριστερή Πτέρυγα» του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί πράγματι μια… φανταστική ιδέα, ενισχύει την κυβέρνηση. Με ποια πολιτική θα αντιμετωπιστούν οι απαιτήσεις των δανειστών; Ποια θα είναι τα βήματα για την παραγωγική αναδιάρθρωση της χώρας που χρειάζονται ανεξάρτητα από τα μνημόνια; Τι πρέπει να κρατήσουμε από τις κοινωνικές υπηρεσίες που καταρρέουν χωρίς να επαναληφθούν οι σπατάλες του παρελθόντος; Πόσος και ποιός δημόσιος τομέας χρειάζεται;
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται σήμερα να προωθήσει μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης και να προασπίσει το κοινωνικό κράτος απο την πλήρη κατάρρευση. Μετά το πέρασμα της σοσιαλδημοκρατίας στο στρατόπεδο του νεοφιλελευθερισμού, καλείται δηλαδή να επιτελέσει σήμερα καθήκοντα αριστερού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.  Αντί όμως για την διατύπωση μιας πρότασης ρεαλιστικής αισιοδοξίας, στην Κουμουνδούρου αναρωτιούνται για το φύλο των αγγέλων. Εδώ οφείλεται και η ισορροπία στις δημοσκοπήσεις με τη ΝΔ, παρά την κοινωνική κατάρρευση. Η κοινωνική ανασφάλεια και ο φόβος για το χειρότερο ισχυροποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο και παίζουν και αυτά τον ρόλο τους στην κοινωνική παράλυση που όλοι διαπιστώνουν.
Το χθεσινό βατερλό της ΟΛΜΕ, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και δεν συμμαζεύεται είναι εδώ χαρακτηριστικό. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί εκλεπτυσμένες μεθόδους ψυχολογίας της μάζας και συγχρόνως στήνει παγίδες στις διάφορες συνδικαλιστικές ηγεσίες παλιάς κοπής, όπως τα επαχθή μέτρα εναντίον των εκπαιδευτικών που ανακοίνωσε λίγες μέρες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Έχει υπολογίσει (αν δεν σπρώχνει κιόλας τα πράγματα) ότι η αντίδραση της ΟΛΜΕ θα μοιάζει με την αντίδραση του σκύλου του Παβλόφ: μέτρα εσείς, απεργία εμείς.
Χωρίς να έχει γίνει καμιά εκτίμηση για αυτό που θα πρέπει να συνοδεύει τον σχεδιασμό κάθε απεργίας:  πρόβλεψη δηλαδή των κινήσεων του αντιπάλου,  επεξεργασία εναλλακτικών σχεδίων σε περίπτωση μερικής ή ολικής αδιαλλαξίας,  ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης κλπ. Όσα δηλαδή θα έπρεπε να κάνει μια ηγεσία ριζοσπαστική αλλά σύγχρονη, όπως αυτές που λείπουν από την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα ήταν η απόλυτη ξεφτίλα των ανύπαρκτων διαδηλωτών στο «συλλαλητήριο» των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη. Στην χώρα όπου ο ΚΑΝΕΝΑΣ έρχεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις για πρωθυπουργός, παρουσιάστηκε και ο ΚΑΝΕΝΑΣ διαδηλωτής.
Μετά από όλα αυτά, καταλαβαίνει κανείς γιατί η κυβερνητική προπαγάνδα πιάνει τόπο. Η ελληνική κοινωνία μοιάζει σαν έναν βαριά άρρωστο άνθρωπο, ακινητοποιημένο στο κρεβάτι, πάνω από τον οποίο σκύβει κάποιος με ένα χαμόγελο και δυο αισιόδοξα λογάκια. «Για πρώτη φορά, εδώ και δυόμισι χρόνια, τα ελληνικά spreads υποχώρησαν σε επίπεδα που είχαμε να τα δούμε από τον Απρίλιο του 2010, πριν μπούμε στο μνημόνιο» δήλωνε τη Δευτέρα ο κ. Σαμαράς μιλώντας στον ΣΕΒ, ξεχνώντας να αναφέρει ότι ήταν αυτά τα απαγορευτικά επιτόκια του Απριλίου του 2010 που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο. «Μια αίσθηση, επομένως, αισιοδοξίας αρχίζει να διαχέεται».
Δείτε το  ντοκιμαντέρ Η κατασκευή της συναίνεσης


Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Και πόσοι άλλοι ..τρελοί αλλοδαποί εργάζονται σε ξενοδοχεία και θέτουν σε κίνδυνο τους πελάτες τους ;



Το είπε έμμεσα ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότης Μαριάς αφού εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του άτυχου μικρού παιδιού, και σίγουρα θα του επιτεθούν διότι χαλά τον τουρισμό. Τον τουρισμό όμως τον χαλούν αυτοί που παίρνουν για προσωπικό ότι …φτηνό βρουν μπροστά τους.   



Στην Φώτο ο μαχαιροβγάλτης Ολλανδός

«Η τακτική ορισμένων μεγαλοξενοδόχων να προτιμούν να προσλαμβάνουν αλλοδαπούς, προκειμένου να μειώσουν το εργατικό κόστος έχει πολλαπλές συνέπειες, αφού έτσι στέλνουν τους Έλληνες ξενοδοχοϋπαλλήλους στην ανεργία, ενώ ταυτόχρονα θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας». Ένας -φαινομενικά-ευχάριστος και άνετος τύπος, που στην πραγματικότητα είναι ένας μανιακός
20χρονος που δεν δίστασε να μαχαιρώσει 20 φορές ένα 11χρονο αγόρι από τη Ρωσία, το οποίο παραθέριζε μαζί με την οικογένειά του σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Ο λόγος για τον 20χρονο δράστη της υπόθεσης Cirino Fernando Benjamin Schrijver, που έχει «παγώσει» το πανελλήνιο. Εκτός κινδύνου, αλλά διασωληνωμένος και σε ελεγχόμενα σοβαρή κατάσταση παραμένει νοσηλευμένος στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» της Αθήνας, ο 11χρονος Ρωσος.
Για τη μεταφορά του στην πρωτεύουσα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση με C 130. Στο πλευρό του βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η μητέρα του που δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη.
Όλα συνέβησαν στις 21:00 το βράδυ οι γονείς του διαπίστωσαν την απουσία του κι άρχισαν να τον ψάχνουν.
Επί τρεις ώρες δεν κατάφεραν να βρουν σημάδι του κι έτσι, στις 12.00 κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου, δηλώνοντας την εξαφάνιση του παιδιού.
Αμέσως υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση και τελικά το παιδί, βρέθηκε περίπου στις 02.30 τα ξημερώματα, στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου, με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι
Στις 01:30 τα ξημερώματα οι άνδρες της Αστυνομίας εντόπισαν τον 20χρονο υπάλληλο του ξενοδοχείου την ώρα που προσπαθούσε να πηδήξει έναν φράχτη, προκειμένου να τραπεί σε φυγή. Οι κινήσεις του θεωρήθηκαν ύποπτες από την Αστυνομία, οι άνδρες της οποίας προσήγαγαν τον αλλοδαπό άνδρα. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα laptop και ένα κινητό τηλέφωνο. Πρόκειται για αντικείμενα που είχαν κλαπεί από το μικρό αγόρι. Ωστόσο, οι Αστυνομικοί δεν γνώριζαν ακόμη από που προήλθαν τα συγκεκριμένα αντικείμενα. Το κουβάρι ξετυλίχθηκε λίγη ώρα αργότερα όταν βρήκαν αιμόφυρτο τον 11χρονο. Το αγόρι υποστήριξε πως είχε πέσει θύμα του 20χρονου άνδρα, ο οποίος αφού του έκλεψε το laptop και το κινητό του το μετέφερε στο πάρκινγκ, όπου και τον μαχαίρωσε 20 φορές.Αυτό εντόπισε στο σώμα του αγοριού από τη Ρωσία ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης, απαραίτητης για την προκαταρκτική εξέταση της υπόθεσης από την Αστυνομία. Μακροσκοπικά δε φαίνεται, το αγόρι να έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά, ενδεχόμενο που ερευνάται και από τις Αρχές, ενώ από τον ιατροδικαστή ελήφθησαν δείγματα τα οποία θα εξεταστούν για ανίχνευση γενετικού υλικού.
Ο 20χρονος ομολόγησε την πράξη του. Μάλιστα, ανέφερε στους αξιωματικούς ότι είχε μετά την πράξη του έπλυνε το μαχαίρι και το έκρυβε σε πυροσβεστική φωλιά του ξενοδοχείου. Παράλληλα, με ψυχραιμία υποστήριξε πως μετά επέστρεψε στη δουλειά του.
Ο Ολλανδός θα οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη στον Εισαγγελέα.

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Μας δουλεύεται ρε οι ρεμούλες είναι μόνο στην Κρήτη, δις ευρώ




Αγορές πολυτελών τζιπ, πούρα για δημόσιες σχέσεις και κονδύλια για άδειες σε υπαλλήλους που είχαν συνταξιοδοτηθεί. Αυτές είναι ενδεικτικά κάποιες από τις 800 υποθέσεις κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος σε δήμους και υπουργεία, από τις οποίες εκτιμάται ότι έχουν χαθεί τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ. Τις υποθέσεις ερευνά το τελευταίο χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών. Οι υποθέσεις χαρακτηρίζονται σοβαρές και αφορούν στις περιόδους 2011, 2012 και 2013 και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός  έχει δώσει εντολή να διερευνηθούν εις βάθος. «Ολες οι υποθέσεις κακοδιαχείρισης και διαφθοράς θα σταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα», διαμηνύει ο ίδιος ο σπονσορας της ΝΙΚΑΣ κ. Σταϊκούρας σε κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Μερικές από τις σπατάλες που έχουν αποκαλυφθεί και προκαλούν το κοινό αίσθημα, ειδικά σε περίοδο κρίσης, είναι: Τέσσερις δήμοι (στους Νόμους Ιωαννίνων, Δράμας, Γρεβενών και Αρτας) αγόρασαν πολυτελή τζιπ 4×4 συνολικής δαπάνης 101.000 ευρώ για τις μετακινήσεις τεχνικών υπηρεσιών τους. Επί της ουσίας, τα τζιπ τα χρησιμοποιούσαν οι δήμαρχοι. Δύο δήμοι (ο ένας στον Νομό Ηρακλείου και ο δεύτερος στη Ρόδο) αγόρασαν πούρα συνολικής αξίας 12.000 ευρώ για δημόσιες σχέσεις. Πάνω από 100 δήμοι σε όλη τη χώρα προχώρησαν σε παράνομες προσλήψεις προσωπικού, ακόμα και πολιτών άνω των 65 ετών, έβγαζαν πλασματικές υπερωρίες, ενώ έδιναν δώρο θέρους σε υπαλλήλους που είχαν συνταξιοδοτηθεί. Ακόμα, διαπιστώθηκε ότι έγιναν προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων σε χρονικά διαστήματα που όμως είχαν εκλείψει οι εποχικές ανάγκες, όπως επίσης και προσλήψεις για πάνω από 24 μήνες με παρατυπίες και λανθασμένες μοριοδοτήσεις. Σχεδόν όλα τα κρατικά νοσοκομεία έχουν προχωρήσει σε υψηλές προμήθειες με υπερτιμολογήσεις και αναντιστοιχία ποσότητας ειδών, χωρίς τιμολόγηση σε σχέση με προηγούμενες προμήθειες. Στις Κυκλάδες, σε κοσμικό νησί, σε έργο ασφαλτόστρωσης (ύψους περίπου 1,4 εκατ. ευρώ) έγινε κατάτμηση για να αποφευχθεί ο προσυμβατικός έλεγχος. Σε νομό της Βόρειας Ελλάδας έγινε απευθείας ανάθεση σε εταιρεία για να χτιστεί ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, ενώ σε άλλον νομό στην ίδια περιφέρεια δόθηκε δουλειά για κατασκευή χλοοτάπητα δημοτικού γηπέδου. Το συνολικό κόστος ανήλθε στα 500.000 ευρώ. Τμήμα περιφερειακού πανεπιστημίου ξόδεψε 100.000 ευρώ για αγορές αναμνηστικών δώρων και αποστολές ακριβών δώρων και ποτών για λογαριασμό της πρυτανικής αρχής. Επίσης, εκδόθηκε βιβλίο γνωστού καθηγητή του ίδιου ΑΕΙ συνολικού κόστους 10.000 ευρώ. Πηγή: www.paraskhnio.gr

Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Δεν αφήνει τις μαλακίες η Creta Farms. Τα ίδια "κρεατα" πουλά.




Μπορεί να μας πει πόσες εκατοντάδες νταλίκες φέρνει από το εξωτερικό , και ποιος ελέγχει τα υποτιθέμενα ..καθαρά ; Εδώ από την μπόχα δεν μπορείς να περάσεις από το εργοστάσιο της στο Ρέθυμνο μερικές φορές.
Διαχωριστική γραμμή από τη διατροφική κρίση, σκάνδαλο κατά τον ίδιο, που πλήττει την ελληνική αλλαντοβιομηχανία, εξαιτίας της ανίχνευσης DNA αλόγου σε σειρά προϊόντων, επιχειρεί να τραβήξει ο Κώστας Δομαζάκης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Creta Farms, δηλώνοντας στο Euro2day: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς είμαστε καθαροί».

Αυτή η δήλωση σηκώνει και πάλι ψηλά ένα θέμα το οποίο έχει στιγματίσει τη συγκεκριμένη αγορά, χωρίς ωστόσο ακόμη να μπορεί να προσδιοριστεί το μέγεθος, ούτε και το κόστος που θα επωμιστεί συνολικά ο κλάδος και ξεχωριστά η κάθε εταιρεία.

Ακόμη και ο κ. Δομαζάκης, ο οποίος αναφέρει ότι έχει υπάρξει ανησυχία από την πλευρά των καταναλωτών του, παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας, δεν μπόρεσε να προσδιορίσει ακριβώς ποιο είναι το κόστος ή η πτώση της κατανάλωσης που καταγράφεται στα προϊόντα της εταιρείας του. Σημείωσε ωστόσο πως «δεν μπορεί να παίζει κανείς με την περιουσία του άλλου και αυτοί (σ.σ. αναφέρεται στους ανταγωνιστές της εταιρείας, σε προϊόντα των οποίων εντοπίστηκε το DNA αλόγου, άλλα και στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας) παίζουν με την περιουσία τη δική μας».

«Αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Χτυπάς τις δουλειές, βγαίνεις φθηνότερος στο ράφι. Παίζεις άτιμο παιγνίδι εις βάρος μιας ολόκληρης κατηγορίας. Η ευθύνη είναι μεγάλη από τις εταιρείες που αγόραζαν αυτήν την πρώτη ύλη και τη βάζανε μέσα στο προϊόν τους σε ποσοστό πάνω από 50%», υπογραμμίζει. Βέβαια, η Creta Farms, αν και ο κ. Δομαζάκης υποστηρίζει ότι βρίσκεται μέσα στον χορό, αφού η κρίση πλήττει όλο τον κλάδο, επί της ουσίας «παίζει εκ του ασφαλούς», αφού δεν έχει βρεθεί προϊόν της στο οποίο να έχει εντοπιστεί DNA αλόγου.
Για δείτε και αυτά

Οι βρωμιάρηδες της Creta Farm ζητούν και τα ρέστα για την μπόχα που αναδύεται στην περιοχή.

H Creta Farm …γίνεται… παράρτημα της Siemens;

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Όταν …σκύβει η Όλγα, όλοι… τελειώνουν





Οι μεταξύ τους σχέσεις άριστες, ιδίως το τελευταίο καυτό διάστημα που η υπουργός Τουρισμού επέτυχε να ξεπεράσει κατά πολύ τις χαμηλές προσδοκίες και ν’ απογειώσει τα οφέλη για τον ελληνικό Τουρισμό. Το επίπεδο της σχέσης τους δεν πέρασε απαρατήρητο την προηγούμενη Κυριακή κατά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, κατά την διάρκεια του οποίου οι Γιάννης και Όλγα είχαν την ευκαιρία να διαβουλευθούν επί πολλών και σημαντικών. Ευκαιρίας δοθείσης, ιδίως κατά την στιγμή που ο Γιάννης την είδε να κάθεται δίπλα του, επιχείρησε να μπει στην παρέα και ο Πρωθυπουργός. Δεν ξέρουμε εάν ήταν αυτό το κάτι που χρειάστηκε για την υπερψήφιση του Πολυνομοσχεδίου, πάντως είναι βέβαιο ότι, όπως και να το κάνεις, τα παρακάτω στιγμιότυπα έπαιξαν τον ρόλο τους… Δείτε Κι άλλες φωτογραφίες της Όλγας Κεφαλογιάννη, που έκανε τον Στουρνάρα να παραμιλάει [ΦΩΤΟ] από το πρακτορείο Eurokinisi, της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, που έκανε τον Γιάννη Στουρνάρα να παραμιλάει με το αβυσσαλέο ντεκολτέ που του 'φερε στη μούρη....
Related Posts with Thumbnails