Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Τελικά ποιος από το δημόσιο δεν έκλεβε, η δεν συνεχίζει να κλέβει ;




Κακουργηματική δίωξη άσκησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς κατά της ηγεσίας και στελεχών του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, καθώς ο φορέας, που ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης ,δεν εφάρμοσε τους μνημονιακούς νόμους για περικοπές σε μισθούς και επιδόματα.

Όπως καταλαβαίνει λοιπόν κανείς,
οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση των προκλητικών επιδομάτων δεν αφορούσε τα συγκεκριμένα στελέχη που συνέχιζαν να απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς τους και επιδόματα όπως το επίδομα κυλικείου.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη, για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατά του Δημοσίου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και στρέφεται κατά του προέδρου, των μελών του ΔΣ και τους γενικούς Διευθυντές του ΟΒΙ.

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε, από την εισαγγελική έρευνα φαίνεται να προέκυψε πως είτε δεν εφαρμόστηκαν καθόλου, ή
δεν εφαρμόστηκαν ορθά, οι περικοπές που ορίζονταν στους μνημονιακούς νόμους του 2010 και του 2012, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία ύψους περίπου 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την υπόθεση είχε συνταχθεί απόρρητη έκθεση, το 2013, σύμφωνα με την οποία εκτός από 15 μισθούς, οι εργαζόμενοι στον ΟΒΙ έπαιρναν και σειρά επιδομάτων, μεταξύ αυτών ακόμη και επίδομα κυλικείου. Μάλιστα, στην έκθεση αναφέρεται πως οι 97 υπάλληλοι του Οργανισμού έχουν μισθούς που ξεπερνούν ακόμη και τις 7.000 ευρώ το μήνα. 


Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας είναι φορέας που έχει αρμοδιότητα να κατοχυρώνει και εκδίδει άδειες ευρεσιτεχνίας και βιομηχανικά σχέδια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
Ο δημόσιος φορέας ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης και δεν εφάρμοσε ποτέ τους νόμους του Μνημονίου 
- Από την εισαγγελική έρευνα προκύπτει ότι το Δημόσιο ζημιώθηκε κατά 4,5 εκατομμύρια ευρώ από το 2010 
- Η απόρρητη έκθεση έδειξε πως οι χαραμοφάηδες - στελέχη του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας έπαιρναν ακόμα 15 μισθούς
 - Είχαν το θράσος να εξακολουθούν να παίρνουν ακόμα και επίδομα κυλικείου

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Δεν είναι τέταρτο, αλλά τρίτο Ράιχ. Το γερμανικό Ράιχ δεν τελείωσε με την παράδοση, συνεχίζει μέσω του Σόιμπλε. .




Υπότιτλος: «Το μίσος εναντίον των Γερμανών έχει εδώ και πολύ καιρό ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας και έχει πλημμυρίσει τα πάντα. Το «Τέταρτο Ράιχ» απειλεί. Ας μην έχουμε αυταπάτες – μισητοί Γερμανοί είμαστε όλοι εμείς». Ολοι αυτοί οι τίτλοι ανήκουν στη σκληρή δεξιά γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ», η οποία προσπαθεί αφενός να δώσει στους Γερμανούς αναγνώστες της να καταλάβουν πώς σκέπτονται οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι γι” αυτούς και αφετέρου να αφυπνίσει τις συνειδήσεις τους και να τους ενώσει εναντίον των εχθρών τους.
Δίνει και παραδείγματα, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρέντσι μίλησε ξαφνικά για «αδιανόητες ταπεινώσεις» του ελληνικού λαού… Για τη «Γερμανία και τους 18 νάνους» έγραψε η μεγαλύτερη φλαμανδική εφημερίδα του Βελγίου «Ντερ Στάντααρντ», η οποία έκανε την όχι και τόσο παραμυθένια εκτίμηση (για τη Γερμανία): «Δεν είναι πια η συμπαθητική χώρα της επανένωσης»… Στην Πορτογαλία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει ανακηρυχθεί στη μεγαλύτερη απειλή της ηπείρου, πολύ μακριά από τους ισλαμιστές, την τρομοκρατία, τον λαϊκισμό». Και η γερμανική δεξιά εφημερίδα συνεχίζει τα παραδείγματα, περνώντας σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο άκρως φιλικών προς τη Γερμανία χωρών. «Ο Αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν ώθησε προς την ίδια κατεύθυνση, αν και κάπως πιο διπλωματικά, λέγοντας ότι η Γερμανία με τις «προκλήσεις» της έχασε σε κύρος. Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ασελμπορν ψιθύρισε το πολυσήμαντο περί «φαντασμάτων του παρελθόντος»» τονίζει η «Ντι Βελτ».
Προσπαθεί η γερμανική εφημερίδα να κάνει τους Γερμανούς να αγανακτήσουν με την «αδικία» που υποτίθεται ότι γίνεται εις βάρος τους από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς. «Η Γερμανία είναι τώρα ο παλιάνθρωπος της Ευρώπης» αναφέρει ένας μεσότιτλος του άρθρου. «Η κατηγορία: «Γερμανική τρέλα εξουσίας» και ευρωπαϊκές «ταπεινώσεις»» αναφέρει άλλος μεσότιτλος. Δεν σταματάει εδώ. «Η υπερχρέωση του Μπερλουσκόνι; Το κράτος δημοσίων υπαλλήλων του Ολάντ; Ασημαντότητες» αναφέρει ένας τρίτος μεσότιτλος. Ο τέταρτος μεσότιτλος όμως υπερβαίνει κάθε άλλον: «Να μάθουμε από τη Μεγάλη Βρετανία να συναναστρεφόμαστε με το μίσος»! Αξίζει πραγματικά να δούμε τι συμβουλεύει ο αρθρογράφος τους Γερμανούς: «Ακριβώς από την κάποτε παγκόσμια δύναμη της Μεγάλης Βρετανίας μπορούμε να μάθουμε να συναναστρεφόμαστε με το μίσος και τα κλισέ. Οταν κανείς δεν κατορθώνει να δημιουργήσει δίκαιο, τότε δεν ζητάει συγνώμη και δεν ενδιαφέρεται κιόλας. Δεν βάζει στόχο τη βοήθεια και αγνοεί τη μοχθηρία – όπως ένας γνήσιος τζέντλεμαν»!
Η «Ντι Βελτ» δεν ήταν όμως η μοναδική εφημερίδα της Γερμανίας που ασχολήθηκε με τον αντιγερμανισμό που εξαπλώνεται ραγδαία σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Την ίδια μέρα, την Κυριακή, και η επίσης δεξιά γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» είχε έναν οκτάστηλο τίτλο πέρα πέρα στην τέταρτη σελίδα της: «Η Γερμανία είναι ο νέος αγαπημένος εχθρός της Ελλάδας»! Πλήρης απογοήτευσης ο υπότιτλος: «Παλιότερα ήταν καθαρό – καμιά χώρα δεν εξόργιζε τους Ελληνες όπως η Αμερική. Αυτό άλλαξε». Η εφημερίδα της πολιτικής και της οικονομικής ελίτ της Γερμανίας διαπιστώνει ότι πλέον, μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Ευρώπη, ο αντιγερμανισμός των Ελλήνων έχει αντικαταστήσει τον αντιαμερικανισμό τους. «Κανένας άλλος λαός στην Ευρώπη δεν ήταν τόσο εχθρικός προς την Αμερική όσο οι Ελληνες. Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν έχουν καεί τόσες πολλές αμερικανικές σημαίες. Πουθενά αλλού δεν έχουν υπάρξει τόσες πολλές διαδηλώσεις μπροστά από το κτίριο μιας αμερικανικής πρεσβείας όσες στην Αθήνα» αναπολεί ο συγγραφέας του άρθρου, ο Ράινερ Χέρμαν, ο οποίος γνωρίζει την Ελλάδα από δεκαετίες.
Συνεχίζει αποκαρδιωμένος: «Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ο κακός, για πολλούς μάλιστα ένα είδος Σατανά – και αυτό είναι ακαταμάχητο. Στα ελληνικά πλακάτ διαμαρτυρίας βλέπει κανείς το πρόσωπό του και συχνά δείχνουν με φωτομοντάζ έναν σιδερένιο αγκυλωτό σταυρό στο δεξί του χέρι με τον οποίο φαίνεται έτοιμος να χτυπήσει όποιον τον παρατηρεί!» γράφει η «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» πριν καταλήξει στο συμπέρασμα: «Κανένας άλλος πολιτικός δεν απειλεί την κορυφαία θέση του Σόιμπλε στη λίστα μίσους»! Για του λόγου το αληθές ότι δεν μπείτε στον κόπο να διαβάσετε εδώ για δείτε ότι… 


Το γερμανικό Ράιχ δεν τελείωσε με την παράδοση

  http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=de&u=http://equapio.com/de/politik/ist-deutschland-ein-staat-oder-ist-die-brd-eine-gmbh/&prev=search 



Δείτε και το παρακάτω  για να καταλάβετε το Γερμανικό μόρφωμα.

Ξέρετε ποια είναι η εταιρία BRD GmbH (γραμμένη στο εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο ως Bundes Republik Deutschland GmbH);


Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

600 εκ. ευρώ η ζημιά από τα πιράνχας του ΤΑΙΠΕΔ




Ποινικές διώξεις για υπεξαίρεση και απιστία σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς για πωλήσεις ακινήτων που έγιναν από το ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων.
Οι διώξεις αφορούν το συμβούλιο των εμπειρογνωμόνων που είχε την ευθύνη για την εισήγηση των τιμών για τις πωλήσεις των 28 συνολικά ακινήτων που τα μέλη του διώκονται για απιστία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, ενώ τρία  μέλη του ΤΑΙΠΕΔ (επί προηγούμενης κυβέρνησης) διώκονται για υπεξαίρεση, αδίκημα που αφορά το γεγονός ότι δεν κατέθεταν αυθημερόν μαζί με το κεφάλαιο και τους τόκους, ως όφειλαν, που εισέπρατταν από τις πωλήσεις των ακινήτων. Αντί αυτού κατέθεταν τους τόκους την τελευταία ημέρα της προβλεπόμενης από το νόμο προθεσμίας.
Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς ξεκίνησε μετά από αναφορά που υπέβαλαν δικηγόροι του Πειραιά για το αν νόμιμα και σε τιμές συμφέρουσες πωλήθηκαν 28 ακίνητα του δημοσίου.
Την έρευνα διενήργησαν οι εισαγγελείς διαπίστωσαν, όπως αναφέρουν, στο πόρισμά τους, ότι οι πωλήσεις των ακινήτων αυτών έγιναν σε τιμές μη συμφέρουσες.
Η συνολική ζημιά του δημοσίου υπολογίζεται από τους εισαγγελείς σε περίπου 600 εκ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι με βάση το καταστατικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ τα μέλη του δεν έχουν ποινικές ευθύνες ούτε και αστικές για πράξεις η παραλείψεις τους που έχουν τύχη εγκρίσεως του επιστημονικού συμβουλίου του και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως εν προκειμένω για την πώληση των ακινήτων.
Για το λόγο αυτό τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ διώκονται για υπεξαίρεση για το θέμα των τόκων και όχι για απιστία.
Στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκαν 28 ακίνητα τα οποία χαρτογραφήθηκαν σε δυο χαρτοφυλάκια σε εκτέλεση του δεύτερου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής για την υλοποίηση ιδιωτικοποιήσεων.
Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2014 με ομόφωνη εισήγηση του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων και απόφαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ. Καταρτίστηκαν δυο συμβάσεις πώλησης και 28 συμβάσεις επαναμίσθωσης για 20 χρόνια για λογαριασμό του ελληνικού δημοσίου με αντισυμβαλλόμενο μέλη το ελληνικό δημόσιο και δυο αναδόχους (Eurobank Properties, ΕΘΝΙΚΗ Πανγαία). Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 261 εκατ. ευρώ ενώ το δημόσιο ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλλει ετησίως μισθώματα που για το πρώτο έτος ανέρχονταν σε 25,5 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα που αριθμεί 200 σελίδες, τα μέλη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων παρότι μπορούσαν λόγω των γνώσεων και των ικανοτήτων τους να εισηγηθούν τροποποίηση των όρων της συναλλαγής ώστε η αξιοποίηση της περιουσίας να είναι συμφέρουσα για το δημόσιο, εντούτοις ομόφωνα γνωμοδότησαν προς το ΔΣ ότι η διαδικασία που τηρήθηκε ήταν επωφελής ενώ αποδείχτηκε ασύμφορη και απειλούσε ζημιά του ελληνικού δημοσίου ανερχόμενη σε τουλάχιστον 580 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται στο πόρισμα ότι αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση το ποσό των 6,6 εκατ ευρώ που αντιστοιχεί σε μίσθωμα που πλήρωσε το δημόσιο μέχρι τον Ιούνιο του 2015 για τη μίσθωση κενών ή εν μέρη κενών κτιρίων για το κτίριο του Κεράνη και το κτίριο του υπουργείου Υγείας (πρώην Ολυμπιακό κέντρο γραπτού Τύπου).
Σε άλλο σημείο του πορίσματος γίνεται λόγος για  υποτίμηση της εύλογης αξίας των ακινήτων με αποτέλεσμα να εισπράττεται μικρότερο τίμημα.
Σε άλλες περιπτώσεις σημειώνεται ότι δεν εκτιμήθηκε σωστά η αξία γης (ακίνητα του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Γενικού Χημείου του Κράτους), ενώ σε άλλες περιπτώσεις σημειώνεται ότι δεν εκτιμήθηκε σωστά η μελλοντική τους υπεραξία λόγω της μεταβολής στις χρήσεις γης, για παράδειγμα ακίνητο του υπουργείου Παιδείας
Σε ότι αφορά την ποινική ευθύνη των μελών του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ως προς την πράξη της υπεξαίρεσης  σημειώνεται στο πόρισμα, ότι ενώ τα μέλη του όφειλαν αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας και την είσπραξη του τιμήματος το αργότερο μέσα σε δέκα μέρες να πιστώσουν το ποσό στον ειδικό λογαριασμό του δημοσίου μαζί με τους αναλογούντες τόκους, εντούτοις δεν απέδωσαν άμεσα τους τόκους που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ και τους κατέθεσαν την τελευταία ημέρα της προθεσμίας που προέβλεπε ο νόμος.
Υπόθεση που περιλαμβάνεται στην έρευνα για υπεξαίρεση σε βάρος του δημοσίου αποτελεί και η δεύτερη δικογραφία που ερευνήθηκε από την εισαγγελία διαφθοράς και αφορά το γνωστό εμπορικό κέντρο.
Με τον ίδιο τρόπο το ΤΑΙΠΕΔ δεν απέδωσε στο δημόσιο τόκους που φτάνουν τα 361.000 ευρώ. Σε βάρος των τριών μελών του ΤΑΙΠΕΔ ασκήθηκε δίωξη για υπεξαίρεση.
Για την υπόθεση αυτή η δικογραφία διαχωρίστηκε και συνεχίζεται η έρευνα για να διαπιστωθεί αν ενδεχομένως έχει διαπραχθεί απιστία σε βάρος του δημοσίου που σχετίζεται με την ουσία της πώλησης δηλαδή το τίμημα.

Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Τρεις λαλούν και δυό χορεύουν .Σκέτο δελφινάριο .




Φοβερό τρολάρισμα στα social media  για τον ανασχηματισμό του Τσίπρα που παραπέμπει στον ανασχηματισμό ναυάγιο του Σαμαρά μετά τις Ευρωεκλογές του 2014-τότε που έβαλε στο γήπεδο τον Ντινόπουλο και την Βούλτεψη οι οποίοι σκόρπισαν πολύ γέλιο στην εξέδρα.
Στον συγκεκριμένο ανασχηματισμό πρωταγωνιστεί ο Παύλος Χαικάλης…σαν Βαρουφάκης από τα Lidl. Αλλά κα οι ίδιοι οι υπουργοί κάνουν ότι μπορούν για να επαληθεύσουν τον χαρακτηρισμό.
Ο Χαικάλης δήλωσε ότι παραλαμβάνει μια καυτή πατάτα και "θα κάνω ότι μπορώ για να τη δροσίσω!!!" ενώ ο Κατρούγκαλος ζήτησε να βγει ο κόσμος τη Αριστεράς στους δρόμους!!!
«Είμαστε μια κυβέρνηση με κορμό της αριστεράς, σκοπός μας είναι να διαπραγματευτούμε σκληρά για τη συγκεκριμενοποίηση αόριστων μέτρων» τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.
«Οι στιγμές είναι δύσκολες, η δουλειά μας θα μετρηθεί... Είναι κρίσιμες ημέρες, κρίσιμη περίοδος για τη χώρα. Τα λόγια είναι φτωχά ειδικά από χθες με πολλούς πολίτες πλήττονται. Έχουμε πλήρη συναίσθηση της κακής συμφωνίας με δύσκολα μέτρα, τα αντιρροπιστικά μέτρα είναι το κρίσιμο ζήτημα» δήλωσε από την πλευρά της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Η νέα κυβέρνηση είναι συνεχεία της προσπάθειας της παλιάς με καλύτερες συνθήκες, και βασικό σύνθημα είναι δουλειά, δουλειά, δουλειά» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Θέλουμε τη βοήθεια όλων σας για να σβήσουμε τη φωτιά της φοροδιαφυγής... Δεν έχει σβήσει πρέπει να τη σβήσουμε» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στο ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας μας. Σήμερα έχουμε ένα χαμόγελο αισιοδοξίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο ζήσαμε έναν εφιάλτη» ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

«Έχω μεγάλη επίγνωση τι αναλαμβάνω, ξέρω τι θα πει εργασία» τόνισε ο νέος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλος Χαϊκάλης προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Το μεγάλο στοίχημα που έχει βάλει η Ελλάδα είναι για την επιβίωση και την ευρωπαϊκή της πορεία... Παραλαμβάνω μια πολύ καυτή πατάτα, πρέπει να την πάρω και να τη δροσίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχω μάθει από πίεση, έχω 35 χρόνια ένσημα ξέρω τι σημαίνει ανεργία, έχω πεινάσει ξέρω τι είναι να στηρίζονται 10 εκατομμύρια πάνω σου για τις συντάξεις τους» σημείωσε ο υφυπουργός. «Για όσους γελάνε και όταν ήμουν στην κωμωδία γελάγανε. Καλό τους έκανε» πρόσθεσε ο κ. Χαϊκάλης.

«Έχουμε δουλειά οι στιγμές είναι δύσκολες, υπάρχει μια Ελλάδα που ελπίζει και μια Ελλάδα που μπορεί» τόνισε ο Γιάννης Αμανατίδης, νέος υφυπουργός Εξωτερικών.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Τσίπρα έχουν, τσίπα δεν έχουν .




Θα βρεθούν πενήντα παλιοτόμαρα στον Σύριζα;
Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για τον ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες μόλις μετά την συμφωνία με τους δανειστές, καθώς 30 βουλευτές δηλώνουν έτοιμοι να παραιτηθούν από τις έδρες τους, κάτι που θα επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στο κυβερνών κόμμα αλλά και σε ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό. Οι περισσότεροι ανήκουν στην λεγόμενη Αριστερή Πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας ηγείται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και σύμφωνα με πληροφορίες, συνεδρίασαν στο γραφείο της αντιπροέδρου της Βουλής Λίτσας Αμανατίδου για να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στις εξελίξεις.
ΣΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΛΕΙ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι επίορκος ηγέτης, έχoυμε κοινοβουλευτική χούντα...
Ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, ζητά τις παραιτήσεις των υπουργών Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη, ενώ προαναγγέλλει πρόταση μομφής για την Πρόεδρο της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλος
μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων  είπε χαρακτηριστικά ότι βεβαίως και πρέπει να παραιτηθούν οι Π. Λαφαζάνης και Δ. Στρατούλης εφόσον δεν μπορούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα, ενώ για την Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε: «... Θα της κάνουμε μομφή αν δεν φεύγει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες προθέσεις για κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κ./α Κωνσταντοπούλου, έχει εκφράσει και η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, όμως θα πρέπει να συνεργαστεί με βουλευτές άλλων κομμάτων για να συγκεντρωθούν 50 υπογραφές όπως ορίζει ο κανονισμός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σε κοινοβουλευτικές συντάκτες, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί και ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής.
Πρόταση μoμφής κατά τoυ Πρoέδρoυ της Boυλής ή μέλoυς τoυ Προεδρείου
Σύμφωνα με το άρθρο 150 του κανονισμού της Βουλή, η διδικασία για να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Βουλής ή μέλους του προεδρείου έχει ως εξής:
1. H Boυλή μπορεί, ύστερα από γραπτή πρόταση πενήντα τουλάχιστον  Boυλευτών, να εκφράσει μoμφή κατά τoυ Πρoέδρoυ της ή άλλoυ μέλους τoυ Πρoεδρείoυ. H αποδοχή συνεπάγεται τη λήξη της θητείας τoυ καθ’ oυ η πρόταση.

2. H πρόταση υπoβάλλεται στη διάρκεια συνεδρίασης της Oλoμέλειας της Boυλής και πρέπει να καθoρίζει με σαφήνεια τoυς λόγoυς της μoμφής. Aν διαπιστωθεί ότι η πρόταση υπoγράφεται από τoν ελάχιστo απαιτoύμενo αριθμό Boυλευτών, oρίζεται, ύστερα από πρόταση της Kυβέρνησης, ημέρα συζήτησης της πρότασης μoμφής σε μία από τις δύo επόμενες συνεδριάσεις κoινoβoυλευτικoύ ελέγχoυ.
3. H συζήτηση της πρότασης μoμφής oλoκληρώνεται σε μία συνεδρίαση. Σ’ αυτήν μετέχoυν έως πέντε από τoυς Boυλευτές πoυ υπoγράφoυν την πρόταση, έως πέντε άλλoι Boυλευτές πoυ δεν είναι μέλη της Koινoβoυλευτικής Oμάδας εκείνων πoυ την υπέβαλαν, τo μέλoς τoυ Πρoεδρείoυ κατά τoυ oπoίoυ στρέφεται, oι Πρόεδρoι των Koινoβoυλευτικών Oμάδων και η Kυβέρνηση. Για τη διάρκεια των αγoρεύσεων εφαρμόζεται τo άρθρo 97. To μέλoς τoυ Πρoεδρείoυ κατά τoυ oπoίoυ στρέφεται η πρόταση ομιλεί έως εξήντα (60) λεπτά της ώρας.
4. H πρόταση μoμφής γίνεται δεκτή κατά τoυς όρoυς τoυ άρθρoυ 142 παρ. 7.
5. Πρόταση μoμφής κατά τoυ Πρoέδρoυ της Boυλής δεν μπoρεί να υπoβληθεί πριν περάσoυν έξι μήνες από την απόρριψη όμoιας πρότασης, εκτός αν υπoγράφεται από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ συνoλικoύ αριθμoύ των Boυλευτών. Aν η πρόταση μoμφής στρέφεται εναντίoν άλλoυ μέλoυς τoυ Πρoεδρείoυ, δεν μπoρεί να υπoβληθεί νέα πρόταση μoμφής κατά τoυ μέλoυς αυτoύ πριν περάσoυν τρεις μήνες.


Η ημέρα συζήτησης της πρότασης, ορίζεται σε μία από τις δύο επόμενες συνεδριάσεις κoινoβoυλευτικoύ ελέγχου (δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση εάν κατατεθεί σήμερα την προσεχή Πέμπτη και παρασκευή που θα έχει λήξει το τελεσίγραφο των δανειστών).
Ακόμα και έτσι, για να γίνει δεκτή η πρόταση μομφής απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 ψήφοι), γεγονός που αναγκάζεται τα μέλη τόσο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ όσο των ΑΝΕΛ, να πεισθούν κατά την ονομαστική ψηφοφορία που θα ακολουθήσει να καταψηφίσουν την Πρόεδρο επειδή δεν στήριξε το μνημόνιο.

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Ξέρετε ποια είναι η επομένη πλύση εγκεφάλου; Πρέπει να πάμε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας,




Δηλαδή όλα τα γουρούνια μέσα στο ….χοιροστάσιο. Μετά θα έχουμε και τι τις θέλουμε τις εκλογές και τα κόμματα; για να μπαίνουμε σε έξοδα;  Αφού όλοι το ίδιο είμαστε. Εξάλλου ότι και να ψηφίσεις,  εάν δεν έχει την αποδοχή των τοκογλύφων δεν ευδοκιμεί. Μια επιλογή από γερμανόδουλους τεχνοκράτες  για κυβέρνηση καμουφλαρισμένη πίσω από μερικές πολιτικές ορντίναντσες είναι ότι καλύτερο για την χώρα εάν θέλει να φύγει από το τούνελ που την έβαλαν οι άχρηστοι πολιτικοί.  
Για άλλοθι ασφαλώς και ..πολιτικό πλουραλισμό θα υπάρχουν η Χρυσή Αυγή και το Κ.Κ.Ε ως οι κακοί απροσάρμοστοι λύκοι .
Για τόσο πρόβατα μας έχουν .
Και είναι πρόβατα οι πολιτικοί μας αφού δεν κατάλαβαν πως την στιγμή που θέλει η Γερμανία να προσαρτήσει στον ευρωγερμανικό άξονα όλα τα Βαλκάνια μέσω Ε.ΟΚ , θα άφηνε εμάς εκτός Ε.Ε.
Για αυτήν την ηλιθιότητα του Τσίπρα είναι εξαγριωμένοι οι δάσκαλοι του οι Αμερικανοί, και θα τον τιμωρήσουν σκληρά. Πίστεψε τους γερμανούς και όχι αυτούς.  
Μέσα σε αυτό εντάσσετε και η απόσυρση του Βαρουφάκη που είναι ο άνθρωπος τους για να μην καεί με την υπογραφή του, και τον αντικατέστησαν με τον Άγγλο Τσακαλωτο.
Αυτά για να μην ανησυχούν κάποιοι για το εάν …πάρουμε την δόση μας.
Και την δόση μας θα πάρουμε, και καινούργια κυβέρνηση θα πάρουμε. Την πατρίδα μας χάσαμε.   




Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Το ….ξαναλέμε για τους ανίδεους . Απόψε οι νεκροθάφτες βάζουν την ταφόπλακα.




Τον τάφο είχε ανοίξει το κοράκι ο Σημίτης ,την τοποθέτηση της σωρού είχε κάνει ο Τζεφρυ, ο Σαμαράς απλώς το ταρίχευε για να μην βρωμίσει πρόωρα , και έρχεται τώρα ο αρχινεκροθάφτης Τσίπρας να βάλει την Ταφόπλακα γιατί δεν άντεχε άλλο την μπόχα οι παριστάμενοι τοκογλύφοι.  
Για όσους δεν γνωρίζουν από «κηδείες» χωρών ας ξεστραβωθούν να διαβάσουν τι γράφουμε στα παρακάτω λίνκ

 

Με το αίτημα της κυβέρνησης στον ΕΜΣ για νέα χρηματοδότηση, η Ελλάδα πετιέται στον σκουπιδοφάγο.



Θεός σ΄χορες τα πεθαμένα σας. Το μόνο που είναι παρήγορο είναι ότι διάλεξαν το καλύτερο γραφείο κηδειών το Ε.Μ.Σ που υπόσχετε γρήγορο και γλυκό θάνατο.
Δεν μας αφήνουν χωρίς ….μαρμάρινη πλάκα..

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Να και τα Τελεσίγραφα, συμφωνία έως την Κυριακή, αλλιώς… χρεοκοπία


Προθεσμία μέχρι την Πέμπτη για να καταθέσει τις νέες της προτάσεις έδωσε στην Ελλάδα η  Καγκελάριος  της Ευρώπης   Άνγκελα Μέρκελ, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να φέρει στο τραπέζι νέες, λεπτομερείς προτάσεις για ένα τρίτο πρόγραμμα, που θα συζητηθούν την …Κυριακή,  και θα αποφασίσουν τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χώρων τον Αύγουστο η τον Σεπτέμβριο  εάν θα τις εγκρίνουν .  «Περιμένουμε λεπτομερείς προτάσεις από την Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει την πλήρης πρότασή της την Πέμπτη, για να γίνουν οι αξιολογήσεις», είπε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας την ίδια ώρα ότι ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα θα είναι πολύ πιο μακρόπνοο από αυτό που βρέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν από δέκα ημέρες. Το δημοψήφισμα έχει ενισχύσει τον κ. Τσίπρα, όμως οι απαιτήσεις των υπολοίπων αυξήθηκαν
Η  Μέρκελ επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες που είχαν μεταδώσει νωρίτερα την Τρίτη διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και σύμφωνα με τα οποία την επόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί άλλη μία Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα.
Ωστόσο, όπως προειδοποίησε αυτή θα είναι η τελευταία Σύνοδος για το ελληνικό ζήτημα για αυτό και όπως είπε σε αυτή θα συμμετέχουν και τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Σε σκληρές δηλώσεις προχώρησε και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος μιλώντας αμέσως μετά τον Ντόναλντ Τουσκ υπογράμμισε πως δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα σενάριο για την Ελλάδα.
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό του Grexit, για το οποίο η Κομισιόν έχει προετοιμαστεί», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η Κομισιόν είναι προετοιμασμένη για όλα!
«Έχουμε προετοιμάσει λεπτομερώς το σενάριο Grexit.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες, σημειώνοντας πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το Grexit αν η Ελλάδα δεν αναλάβει τις υποχρεώσεις της.
Ακόμη κι αν οι διαπραγματεύσεις εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο και το αίτημα της Ελλάδας για νέο πρόγραμμα από τον ESM πάρει το «πράσινο φως», τα προβλήματα δεν θα έχουν λυθεί.
Με το πιο αισιόδοξο σενάριο, σύμφωνα με τον Guardian, οι εκταμιεύσεις προς την Ελλάδα θα γίνονταν στα μέσα Αυγούστου. Δηλαδή πολύ αργά για την Ελλάδα που πρέπει να πληρώσει 3,5 δισ. στην ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου.
Όταν έληξε το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας, την προηγούμενη Τρίτη, περίπου 3,3 δισ. από τα κέρδη της ΕΚΤ που οφείλονταν στην Ελλάδα επίσης εξαφανίστηκαν. Για το 2014, αυτά τα κέρδη έφτασαν το 1,85 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά είναι σε λογαριασμό του ESM και θα μπορούσαν να αποδεσμευθούν, αν το Eurogroup το αποφασίσει. Επίσης, υπάρχουν επιπλέον 1,5 δισ. που τα έχουν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης. Και αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν στους Έλληνες, κάτι που θα σήμαινε ότι θα λυνόταν το πρόβλημα της ΕΚΤ, γράφει ο Guardian.
«Δεν είναι μία εύκολη λύση, αλλά πιθανότατα είναι η μόνη λύση», ανέφερε αξιωματούχος της Ευρωζώνης. Αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να αποδεσμευθούν χωρίς να απαιτούνται πρώτα οι χρονοβόρες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, αλλά το πρόβλημα είναι πως και για τα δύο ποσά το Eurogroup πρέπει να αποφασίσει ομόφωνα, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη και μία χώρα θα μπορούσε να το μπλοκάρει. Για παράδειγμα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει στείλει αρνητικά «σημάδια» για κάτι τέτοιο.

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ο χορευτής- μπροστάντζας πήρε την θέση του Σαμαρά στους …υπηρέτες της Μερκελ.





Να τον δω αγκαλίτσες και φιλάκια με τον Βενιζέλο και τον ποτάμι, και να πάρα τα χάπια μου.
 Την κοινή κάθοδο των δυνάμεων του φιλοευρωπαϊκού μετώπου, που τάχθηκαν με το “ναι”, σε πιθανές εκλογές προδιέγραψε το μέλος του πολιτικού συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη Συγγρού το μέλος του πολιτικού συμβουλίου της Ν.Δ θεώρησε ότι η κυβέρνηση έχει προθεσμία 48 ωρών σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα για συμφωνία μέσα σε δύο 24ωρα. Εκτίμησε συνεπώς ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την Τετάρτη “θα απαντήσουμε διαφορετικά” αναφερόμενος στις δυνάμεις της αστικής τάξης και της δημιουργίας που οφείλουν να ανασυγκροτηθούν και να έχουν κοινή έκφραση.
Θεώρησε άλλωστε ότι οι δυνάμεις που εκφράζουν το “όχι” είναι πολυδιασπασμένες, ενώ οι δυνάμεις που υποστήριξαν το “ναι” εμφανίζουν μεγαλύτερη ομοιογένεια όσον αφορά στις αξίες και τη συμπεριφορά.
«Πιστεύω ότι με πολύ ψυχραιμία όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα τι ψήφισαν, γιατί και η αποχή ήταν μεγάλη που σημαίνει ότι αρκετά μεγάλη μερίδα των Ελλήνων πολιτών γύρισαν την πλάτη στο συγκεκριμένο ασαφές ερώτημα και περιμένω τη χώρα να επανέλθει στην ομαλότητα και ότι εντός 48 ωρών ο κ. πρωθυπουργός θα φέρει τη συμφωνία» είπε ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνοντας πως «αν δεν έρθει αυτή η συμφωνία εντός 48 ωρών όπως έχει πει ο πρωθυπουργός η εκτίμηση μου είναι ότι η χώρα βαδίζει σε τραγωδία με ευθύνη της κυβέρνησης. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για να υπάρξει ομαλότητα στην οικονομία και στην κοινωνία θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συμφωνία. Και αυτή η ομαλότητα θα μπορεί να έρθει αρκετό καιρό μετά τη συμφωνία και αυτή η συμφωνία πρέπει να ψηφιστεί και από τα κοινοβούλια.»

ΟΥΤΕ ΝΤΟΡΑ, ΟΥΤΕ ΔΕΝΔΙΑΣ, ΟΥΤΕ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΟΥΤΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΟΥΤΕ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΒΟΡΙΔΗΣ, ΟΥΤΕ Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΑΔΩΝΙΣ

Βάλτε ρε τον ….Αυγενακη που είναι και… έντιμος.

Στο 90% τής Επικρατείας, το αποτέλεσμα είναι 61,5% υπέρ τού «ΟΧΙ» και 38,5% υπέρ τού «ΝΑΙ». Μόνον οι σκατόγεροι και οι φοροφυγάδες γιατροί / δικηγόροι και λοιποί ελεύθεροι επαγγελματίες ψήφισαν «ΝΑΙ» τελικά. Τα υγιή τμήματα τού Έθνους, αντιστάθηκαν μέχρις εσχάτων, παρά την χυδαία προπαγάνδα των αλήτικων μπουρδελοκάναλων τής διαπλοκής. Ηρωϊκοί οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι υπάλληλοι, οι εργάτες και οι αγρότες μας !!! Νίκησε η ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ !!!

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Φτύστε τον προδότη


Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Τσιπρας: Ξαναδίνουμε μια ευκαιρία στην Δημοκρατία να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες.




Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε αυτό . Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις . θυμίζει συγκέντρωση παλαιών εποχών. «Βούλιαξε» από κόσμο το μετρό στο Σύνταγμα, με τους υπεύθυνους να καλούν σε ψυχραιμία, καθώς δεν έλειψαν οι…
λιποθυμίες, κυρίως από ηλικιωμένους, που θέλησαν να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση… Χιλιάδες κόσμος έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος για να υποστηρίξει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής και να δηλώσει την αντίθεσή του στη λιτότητα και τη μιζέρια που θέλουν να του επιβάλλουν οι δυνάστες.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραβρεθεί και θα χαιρετήσει [21:00] στη σημερινή μεγάλη συγκέντρωση – συναυλία του «Όχι» στο Σύνταγμα, σύμφωνα με σχετική κυβερνητική ενημέρωση. Για το λόγο αυτό η αστυνομία , η Ασφάλεια Αττικής, η Κρατική Ασφάλεια αλλά και στελέχη της ΕΥΠ βρίσκονται επί ποδός, σύμφωνα με πηγές του ΜΑΚΕΛΕΙΟ. Κι αυτό γιατί εδώ και μέρες “ακούγονται” διάφορα περίεργα που έχουν προβληματίσει τους υπεύθυνους των αρχών ασφαλείας όσον αφορά την ακεραιότητα του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
“Απαντάμε στο σκηνικό φόβο που θέλουν να επιβάλουν με τα τραγούδια μας, με τη δυνατή φωνή μας”, φωνάζουν οι οπαδοί του ΟΧΙ.

Τσιπρας: Ξαναδίνουμε μια ευκαιρία στην Δημοκρατία να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες.
Όλη η Ευρώπη έχει στραμμένο το βλέμμα της στην…
Πλατεία Συντάγματος, είπε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει η κοιτίδα του Πολιτισμού.

«Ο Δίας άρπαξε την Ευρώπη. Δεν θα αφήσουμε να αρπάξουν την Ευρώπη από το δημοκρατικό της κεκτημένο»…

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Σολομώντεια λύση από το Δ.Ν.Τ , Προκρούστια από την Ε.Ε




Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου του Τζέρι Ράις, ότι η Ελλάδα δεν κατέβαλε τη δόση ύψους 1,5 δις. ευρώ για την οποία είχε πάρει παράταση.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
"Επιβεβαιώνεται ότι η πληρωμή 1,5 δισ. ευρώ, που οφειλόταν από την Ελλάδα προς το ΔΝΤ σήμερα δεν έχει ληφθεί.
Πληροφορήσαμε το Εκτελεστικό Συμβούλιο ότι η Ελλάδα έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή (arrears) και μπορεί να λάβει χρηματοδότηση από το ΔΝΤ όταν τακτοποιηθεί.
Επιβεβαιώνεται ότι το ΔΝΤ έλαβε αίτημα από τις ελληνικές αρχές σήμερα, για παράταση της υποχρέωσης πληρωμής που έπρεπε να καταβληθεί σήμερα, η οποία θα εξετασθεί από το Εκτελεστικό Συμβούλιο". 
Δεν διευκρινίζεται το πότε θα εξεταστεί το ελληνικό αίτημα για παράταση της υποχρέωσης πληρωμής που έπρεπε να καταβληθεί σήμερα,
Το ΔΝΤ δηλαδή θέτει την Ελλάδα σε καθεστώς καθυστέρησης πληρωμών και όχι σε καθεστώς στάσης πληρωμών. Θα εξεταστεί και το αίτημα για παράταση.
Όλα δείχνουν ότι δεν θα αφήσουν να χρεοκοπήσουμε επίσημα ούτε να πάμε στην δραχμή, διότι εάν γίνει κάτι τέτοιο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταρρεύσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Απλά οι δανειστές κάνουν τα πάντα για να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς είχαμε γράψει εδώ O Στουρνάρας είναι ακόμη στο πόστο του; Για το πως τον κρατούν στο χέρι με το κλείσιμο των τραπεζών.

Δεν μπορούν να ανοίξουν χωρίς διαθέσιμο χρήμα στα ταμεία τους, και ούτε μπορούν να μείνουν για πάντα κλειστές. Υποχρεωτικά με το άνοιγμα πρέπει να πάνε σε bail in, ( Bail in είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στην οικονομία ως μία επιχείρηση διάσωσης μιας χώρας που κινδυνεύει να καταρρεύσει οικονομικά, χρησιμοποιώντας εσωτερικούς πόρους. Το bail in γίνεται για παράδειγμα με το κούρεμα των καταθέσεων:  η χώρα για να ορθοποδήσει οικονομικά, κουρεύει τις καταθέσεις των πολιτών (αποκομίζοντας χρήματα από έναν τέτοιο εσωτερικό πόρο) κι έτσι βρίσκει τα χρήματα που της λείπουν, χωρίς να χρειαστεί εξωτερική βοήθεια).

Δηλαδή κούρεμα καταθέσεων, με αποτέλεσμα δραματικές απώλειες για τους μετόχους ΤΧΣ και ιδιώτες αλλά και τους καταθέτες των τραπεζών. Κατά το bail in οι μέτοχοι καταστρέφονται στην κυριολεξία, η Ελλάδα χάνει κάθε κυριότητα στις τράπεζες, ενώ ο έλεγχος των τραπεζών περνάει στον ESM.

 Σήμερα το bankingnews έχει ένα σενάριο που μας επιβεβαιώνει τον φόβο - πρόβλεψη. Γράφει λοιπόν. 

Η Γερμανία εχει αποφασίσει τον απόλυτο εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητάει 15 δις ευρώ μέτρα κρατώντας ως απειλή το bail in στις καταθέσεις

 Τις τελευταίες 2-3 ημέρες η ελληνική κυβέρνηση ήταν έντρομη εμπρός στην καταστροφή που σχεδίαζαν οι ευρωπαίοι για την Ελλάδα
Το σχέδιο, πλήρους απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη από την Γερμανία, με ένα στρατηγικό στόχο…. να μείνει στην ιστορία ο απόλυτος εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πηγές το σχέδιο έχει ως εξής «η Γερμανία βλέπει πολύ καθαρά ότι η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς.
Μετά τις απειλές ότι θα χρεοκοπήσουν τις ελληνικές τράπεζες και η Ελλάδα θα χάσει τον έλεγχο των τραπεζών, μετά τις απειλές ότι θα επιβάλλουν την διαδικασία bail in όπου οι καταθέτες θα χάσουν μέρος των καταθέσεων τους, η ελληνική κυβέρνηση έντρομη υπαναχώρησε.
Η έντρομη ελληνική κυβέρνηση, είχε επαφές τα τελευταία εικοσιτετράωρα με επιχειρηματίες και τραπεζίτες που προειδοποίησαν Τσίπρα και Δραγασάκη να ακυρώσει το δημοψήφισμα και τον προειδοποίησαν για το bail in την διαδικασία κατά την οποία και οι καταθέτες εμπλέκονται στην ανακεφαλαιοποίηση μιας τράπεζας με αποτέλεσμα δραματικές απώλειες για τους μετόχους ΤΧΣ και ιδιώτες αλλά και τους καταθέτες των τραπεζών.
Κατά το bail in οι μέτοχοι καταστρέφονται στην κυριολεξία, κινδυνεύουν άμεσα οι καταθέτες, ενώ ο έλεγχος των τραπεζών περνάει στον ESM, η Ελλάδα χάνει κάθε κυριότητα στις τράπεζες.
Όμως οι μεγαλύτερες πιέσεις ασκήθηκαν από την Γερμανία, η οποία αποφάσισε να τελειώσει την ελληνική κυβέρνηση.
Το δημοψήφισμα τους εξόργισε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη έβλεπε ανατροπή σκηνικού στο δημοψήφισμα… το ΟΧΙ μετατρεπόταν σε ΝΑΙ σταδιακά στην κοινωνία…. και με την βοήθεια των capital controls.
Με βάση δύο εταιρίες δημοσκοπήσεων φαίνεται ότι μετά την επιβολή capital controls προέκυπταν τα εξής συμπέρασμα :
-Πρώτη εταιρία δημοσκοπήσεων 56% με 44% με ΝΑΙ ή ΟΧΙ χωρίς την συμμετοχή των δεν ξέρω δεν απαντώ
-Δεύτερη εταιρία δημοσκοπήσεων 44% ΝΑΙ και 41% ΟΧΙ μαζί με συμμετοχή δεν ξέρω δεν απαντώ, δεν θα ψηφίσω και άλλα ερωτήματα.
Φθάσαμε στην μεγάλη ανατροπή χθες στις 30 Ιουνίου.
Τι συνέβη χθες;
Ο Δραγασάκης ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και εισηγητής του δημοψηφίσματος μετά τις επαφές που είχε στο εσωτερικό με τραπεζίτες και επιχειρηματίες και μετά τις επαφές που είχε με παράγοντες στις Βρυξέλλες κατάλαβε ότι η στρατηγική ΣΥΡΙΖΑ να διαφύγει μέσω του δημοψηφίσματος είχε αποτύχει.
Σε συσκέψεις με τον Τσίπρα τον πρωθυπουργό του εισηγήθηκε να προχωρήσει σε συμφωνία με τους δανειστές και εφόσον υπάρξει συμφωνία, θα αποσυρθεί το δημοψήφισμα.
Η απόσυρση του δημοψηφίσματος ωστόσο είχε εξεταστεί και για άλλους λόγους, αξιοπιστίας και νομιμότητας.
Η Ελληνική πλευρά ετοίμασε μια αντιπρόταση που περιλαμβάνει νέο δάνειο από τον ESM 29,1 δισεκ. για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της Ελλάδος και ουσιαστικά αποδέχεται την πρόταση Juncker που επιβάλλει μέτρα 10 δισεκ.
Όμως τρεις δηλώσεις κρύβουν το σχέδιο που είναι ενορχηστρωμένο από την Γερμανία.
Η Merkel η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε ότι το ελληνικό ζήτημα θα πρέπει να εξετάσουμε μετά τις 5 Ιουλίου μετά το δημοψήφισμα που η κυβέρνηση θέλει να ματαιώσει στην Ελλάδα.
Ο Juncker ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας που δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση ότι θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, είπε συγκεκριμένα δεν δουλεύουμε έτσι στην ευρωζώνη.
Ο Dijsselbloem ο επικεφαλής του Eurogroup που δήλωσε νέο δάνειο σημαίνει πολύ σκληρότερα μέτρα.

Το απόλυτο σχέδιο εξευτελισμού

Η Γερμανία σχεδιάζει να κινηθεί ως εξής.
Δεν είναι βέβαιο ότι θα συμφωνήσει σε νέο δάνειο αλλά αν συμφωνήσει θα απαιτήσει 15 δισεκ μέτρα.
Ταυτόχρονα θα απαιτήσει να δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα καθώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αξιόπιστη να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.
Επειδή στην Γερμανία γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και μετά από την παταγώδη αποτυχία της στρατηγική του μπορεί να ξαναβγεί πρώτο κόμμα αν προκηρυχθούν εκλογές, εξετάζει δυο τρία εναλλακτικά σχέδια

1)Να επιβάλλει τόσο δραματικά νέα μέτρα, που να οδηγήσουν την κοινωνία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αν κληθεί να πάρει μέτρα όπως μειώσεις συντάξεων από 650 στα 500 ευρώ π.χ. ή να καταργήσει το ΕΚΑΣ και πολλά άλλα θα υποστεί μεγάλες κοινωνικές απώλειες.

2) Αν το μέσο των σκληρών μέτρων δεν αποδώσει θα επιστρατευτεί το σχέδιο του bail in στις τράπεζες όπου θα υποχρεώσουν τους καταθέτες να υποστούν ζημία - πέραν από τους μετόχους που θα καταστραφούν - για να ανεκεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, ώστε η κοινωνία να ξεσηκωθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με οργή.
Το σενάριο του bail in είναι υπαρκτό και εφιστούμε την προσοχή, είναι σενάριο υψηλότατου κινδύνου και υψηλότατης επιβεβαίωσης.

3) Θα δημιουργήσει παρασκηνιακά τις προϋποθέσεις για τον σχηματισμό ενός φιλοευρωπαϊκού συνασπισμού με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.
Είναι δύσκολο προφανώς το εγχείρημα αυτό αλλά αποτελεί ένα εναλλακτικό σενάριο.
Το βέβαιο είναι ότι η Γερμανία έχει αποφασίσει να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στον απόλυτο εξευτελισμό και στον απόλυτο διασυρμό»

Προειδοποίηση

Η πηγή είναι όχι μόνο αξιόπιστη αλλά διαθέτει πολύ μεγάλες προσβάσεις τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους θεσμούς, οπότε διαθέτει σφαιρική εικόνα για το τι σχεδιάζουν για την Ελλάδα, μετά την παταγώδη αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.


Τελεσίγραφο 48 ωρών με ΟΧΙ στις 5/7 – Η ΕΚΤ ανακαλεί τα 125 δισ. οι  τραπεζες χρεοκοπουν και περνουν στον ελεγχο του ESM...
 

Related Posts with Thumbnails