Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την 28ην Οκτωβρίου 1940


«Ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά την επέτειο του ΟΧΙ, αποτίνοντας φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν στα αλβανικά βουνά για την απόκρουση της φασιστικής ιταλικής επιδρομής και την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας. 
 Ο λαός, παρότι τότε καταδυναστευόταν από την δικτατορία του Μεταξά, βρήκε τη δύναμη να ενωθεί και να αντιμετωπίσει νικηφόρα την ιταλική επίθεση, δίνοντας ένα παράδειγμα αντίστασης σε ολόκληρη την Ευρώπη, πολεμώντας 'για το δίκιο και την λευτεριά'» αναφέρει μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 
 «Δεν ξεχνάμε την μεγάλη Εθνική Αντίσταση που αναζωπύρωσε τη φλόγα της ελπίδας, τους άντρες και τις γυναίκες που έταξαν τη ζωή τους σε πανανθρώπινα ιδανικά, και αγωνίστηκαν για την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την κοινωνική Δικαιοσύνη.
 Έχουμε χρέος να μην λησμονούμε το σκοτεινό πρόσωπο και την απέραντη φρίκη του φασισμού. Το μήνυμα του ΟΧΙ καλούμαστε να το έχουμε οδηγό, σε μια περίοδο που οι δυνάμεις της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του νεοναζισμού εμφανίζονται ξανά, σε πολλές χώρες της Ευρώπης, εκμεταλλευόμενες δημαγωγικά το προσφυγικό-μεταναστευτικό, του οποίου τις συνέπειες υφίσταται και η χώρα μας, η οποία τηρεί τις αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, με αξιοθαύμαστο τρόπο» σημειώνει. 
 «Σε αυτή τη γη, την γεμάτη από μνημεία βαρβαρότητας του ναζισμού, η νεοναζιστική και εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύεται την πολύπλευρη κρίση, αλλά και το ξεθώριασμα της μνήμης, για να διαδώσει το δηλητηριώδες κήρυγμά της και να συνεχίσει το εγκληματικό έργο των ιδεολογικών της προγόνων. 
 Γι' αυτό και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε όχι μόνο να συνεχίσουμε τους αγώνες της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και να συστρατευθούμε σε έναν πολύπλευρο πολιτικό, κοινωνικό και ιδεολογικό μέτωπο ενάντια σε κάθε μορφή εθνικισμού, φασισμού, σε κάθε μορφή υποτίμησης των εγκλημάτων του ή εξίσωσης των εγκληματιών με όσους κι όσες αγωνίστηκαν για έναν καλύτερο κόσμο» καταλήγει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Εμείς θα τους απαντήσουμε με αυτό.


 26 Νοεμβρίου 1940, αναδημοσιευθείσα εις «Ριζοσπάστην» (9 Μαρτίου 1947): 


«Μεταξάν Πρωθυπουργόν .

 Ανοιχτό Γράμμα.

 Ολόκληρος ο λαός της Ελλάδας ξεσηκώθηκε σαν ένας άνθρωπος και χάλασε τα σχέδια του φασισμού. Με το αίμα του ο λαός εξασφάλισε τη λευτεριά και την ανεξαρτησία του. Έξω απ' αυτά η Ελλάδα δεν έχει καμμιά θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ιταλία-Γερμανία. Αφού ο λαός μας υπερασπίσει αποτελεσματικά την ανεξαρτησία και την εθνική λευτεριά του, σήμερα ένα μοναχά πράμα θέλει: Ειρήνη και ουδετερότητα με τούτους τους όρους: 

1) Να ξανάρθουν τα πράγματα όπως ήταν στις 28 του Οχτώβρη 1940 δίχως καμιά εδαφική-οικονομική-πολιτική ζημία σε βάρος της Ελλάδας. 
 2) Οι πολεμικές δυνάμεις της Αγγλίας να φύγουν όλες απ' τα χώματα και τα νερά της Ελλάδας.
 Με βάση τους δύο αυτούς όρους να ζητήσουμε αμέσως από την κυβέρνηση της Ε.Σ.Σ.Δ. να μεσολαβήσει για να γίνει ελληνοϊταλική ειρήνη. Αυτό σήμερα είναι το μοναδικό εθνικολαϊκό συμφέρον. Και η πράξη έχει αποδείξει ότι μόνον η Ε.Σ.Σ.Δ. σήμερα έσωσε την ειρήνη και ουδετερότητα της Γιουγκοσλαβίας - Βουλγαρίας - Τουρκίας.

26 του Νοέμβρη 1940 Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ 


Υ.Γ. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε ειρήνη έντιμη και δίχως κυρώσεις και για να ξεκαθαρίσουμε άλλη μια φορά τόσο τον εθνικό-αμυντικό-απελευθερωτικό χαρακτήρα του πολέμου που κάνουμε, όσο και ότι είμαστε ξένοι προς τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που κάνουν οι πλουτοκρατικές μεγάλες δυνάμεις. Αν σήμερα δεν δουλέψουμε για μια έντιμη ειρήνη, ο πόλεμος θα χάσει για μας τον εθνικό αμυντικό χαρακτήρα του, θα γίνει κατακτητικός και τότε θα έχει αντίθετο το λαό.»



Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Οι όμορφες χώρες…. όμορφα καταστρέφονται.




«Και άλλα δισεκατομμύρια για μια καμένη χώρα» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στο οικονομικό περιοδικό manager magazin, το οποίο ανήκει στον όμιλο Spiegel.
Το άρθρο ξεκινάει με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δις ευρώ στην Ελλάδα αναφέροντας παράλληλα τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και στο γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι την εγκατέλειψαν.
«’Θα τα καταφέρουμε’ δήλωσε την περασμένη Κυριακή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Με αυτά τα λόγια υποσχέθηκε ο πρόσφατα επανεκλεγμένος πρόεδρος του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα του από την κρίση μέχρι το 2021. Πώς όμως ο Τσίπρας θα το καταφέρει αυτό παραμένει μυστήριο. Ακόμα και εάν οι δανειστές προχωρούσαν σε νέες παραχωρήσεις , σαν ένδειξη καλής θελήσεως για το ναι του σε νέες περικοπές με στόχο την απομείωση του χρέους– ένα πραγματικά απελευθερωτικό κούρεμα του χρέους δεν θα γίνει με την γερμανική κυβέρνηση και τους άλλους δανειστές. Η κατάσταση για τον δημόσιο προϋπολογισμό και τους ανθρώπους στην Ελλάδα παραμένει δραματική. Μετά από επτά χρόνια οικονομικής συρρίκνωσης η κρίση είναι περισσότερο ένα διαρκές παρά ένα μεταβατικό φαινόμενο».
Το άρθρο αναφέρει ακόμα ότι η ανεργία παραμένει η υψηλότερη στην Ευρώπη ενώ οι μισοί νέοι κάτω των 25 χρόνων είναι άνεργοι, χωρίς προοπτική και παραμένουν στην οικογένεια ζώντας από μισθούς και συντάξεις των γονέων οι οποίες και αυτές ολοένα και περικόπτονται.
Επιπλέον οι ελεύθεροι επαγγελματίες όλο και σπανιότερα είναι σε θέση να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Το άρθρο αναφέρεται ακόμα στις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι το 2017 αναμένεται οικονομική αύξηση κατά 2,7%, το χρέος θα φθάσει στο 175% του ΑΕΠ και η ανεργία θα μειωθεί στο 22,5%.
Ωστόσο το άρθρο αναφέρει πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να επιτύχει τους στόχους της «αγγίζοντας εκεί που πονάει περισσότερο. Οι μισθοί θα επιβαρυνθούν με μεγαλύτερες εισφορές, οι συντάξεις θα μειωθούν και πάλι και θα αυξηθούν οι φόροι στη βενζίνη, τον καπνό και τις επικοινωνίες. Η κυβέρνηση Τσίπρα φαίνεται να έχει συνυπολογίσει τον κίνδυνο ότι με τον τρόπο αυτό συνεχίζει να κυνηγάει τους Έλληνες με προσόντα και να τους διώχνει από τη χώρα φαίνεται. Ήδη 500.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα από τότε που ξεκίνησε η κρίση».
Δεν ευοδώθηκαν οι ελπίδες της ελληνικής κυβέρνησης
Στην εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung στις οικονομικές της σελίδες και σημειώνει ότι «η ελπίδα της αριστερής κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ότι τελικά θα καταφέρει να εξέλθει από την κρίση και ότι με φρέσκα δάνεια θα ακολουθήσει μια κυβερνητική πολιτική της αρεσκείας της, δεν ευοδώθηκε.
Τα νέα χρήματα θα πρέπει κατά κύριο λόγο να δοθούν  για να πληρωθούν προμηθευτές της ελληνικής κυβέρνησης. Παράλληλα συνεχίζονται οι έλεγχοι για την ελληνική οικονομική και κοινωνική πολιτική. Ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα θα έλθουν και πάλι εκπρόσωποι των δανειστών για να συζητήσουν για τις περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα είναι οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Επιπλέον στις Βρυξέλλες ο δημόσιος προϋπολογισμός για το 2017 τίθεται στο μικροσκόπιο.»
Το άρθρο επικαλείται δημοσιεύματα της «Καθημερινής» σύμφωνα με τα οποία, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προβεί σε διορθώσεις του προϋπολογισμού αλλά από τον ερχόμενο χρόνο σκοπεύει να εισαγάγει ένα κοινωνικό βοήθημα για τους φτωχότερους Έλληνες.
Τέλος αναφέρεται στον προβληματισμό που υπάρχει για το εάν το αφορολόγητο θα πρέπει να μειωθεί στα 5.000 ευρώ ενώ καταλήγει με την αναφορά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία και στο γεγονός ότι πολλοί Έλληνες δεν μπορούν πλέον να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους.
Deutsche Welle

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Tι Πλαστήρας…. τι Παπάγος.




Ο Πάγκαλος θέλει τον Μητσοτάκη σε ρόλο Παπάγου . Να προσέξει ο Κούλης μην του προκύψει κανένας … Καραμανλής, και έχει την τύχη του στρατάρχη. Μόνο ο …Βασιλιάς λείπει.
Την συγκρότηση «Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού» υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη προτείνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με άρθρο του στην «Καθημερινή».
«Το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να θυμίσει, σε όσους το είχαν ξεχάσει, ότι αυτοί που κρατάνε τα πραγματικά ηνία της εξουσίας είναι εχθροί της “αστικής” δημοκρατίας, των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της ελευθεροτυπίας και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης», σημειώνει o πρώην υπουργός και στη συνέχεια τονίζει μεταξύ άλλων:
Όπως στον εμφύλιο, δεν μπορεί κανείς να κάτσει στο κέντρο και να λυπάται για την ακρότητα και τον φανατισμό όσων συμπλέκονται. Το μέτωπο των αναρχοκομμουνιστών, των φασιστών, των πάσης φύσεως αποβλήτων της δημόσιας ζωής και των κατσαπλιάδων έχει σχηματιστεί. Πρέπει, όσοι έχουν την τόλμη και τη βούληση να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, να δημιουργήσουν τώρα μια νέα εκλογική συμπαράταξη. Έναν “Εθνικό Δημοκρατικό Συναγερμό”.
Οι προσωπικές μωροφιλοξοδίες ηγετών και ηγετίσκων πρέπει να μετατεθούν για μετά τις εκλογές.
Όταν μετά τη νίκη της δημοκρατίας θα μπούμε στην ομαλότητα, τότε οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων ή των διαφόρων τάσεων, που θα έχουν συγκροτήσει τη συμπαράταξη, θα είναι σε θέση να επιλέξουν τον κοινό υποψήφιο πρωθυπουργό.
Ως τότε η ηγεσία της κοινής προσπάθειας ανήκει εκ των πραγμάτων στον μόλις εκλεγέντα αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε αυτόν ανήκει η ευθύνη της πρόσκλησης προς όλους, ώστε να ξεκινήσουν οι επαφές σε ανώτατο επίπεδο για τη συγκρότηση αυτού του «Εθνικού Δημοκρατικού Συναγερμού».

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Ο ΟΛΑΝΤ παραδέχεται ότι διέταξε… δολοφονίες, και μετά μιλά για …τρομοκρατία.




Τέτοιο βλήμα δεν έχει ξαναβγάλει η Γαλλία.
Το βιβλίο "Ένας πρόεδρος δεν θα έπρεπε να τα λέει αυτά..." με εξομολογήσεις του Ολάντ δεν έχει συμπληρώσει μια εβδομάδα κυκλοφορίας και ήδη προκαλεί απανωτούς πολιτικούς σεισμούς σε Γαλλία, αλλά και στο εξωτερικό. Στις σελίδες του αποτυπώθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Ολάντ έπειτα από αίτημα των ελληνικών αρχών στη Μόσχα, όπως ισχυρίζεται ο Γάλλος σοσιαλιστής, να κόψει δραχμές. Επιπλέον, στο ίδιο βιβλίο, παραδέχτηκε πως έχει αποκαλέσει "ξεδοντιάρηδες" τους φτωχούς Γάλλους πολίτες. Άλλωστε, ο ήδη απαξιωμένος, παροπλισμένος Ολάντ που μοιάζει να κατακρημνίζεται στις δημοσκοπήσεις, διέπραξε με αυτό το βιβλίο την "πολιτική του αυτοκτονία" του.
Εγώ διέταξα τέσσερις τουλάχιστον (στοχευμένες δολοφονίες), αλλά και άλλοι πρόεδροι είχαν πάρει παλαιότερα τέτοιες αποφάσεις.
Η παραδοχή του αυτή στις συζητήσεις με τους δύο δημοσιογράφους για το θέμα της τρομοκρατίας δημιουργεί ερωτηματικά, αμφιβολίες και γεννά την απορία αν μια τέτοια παραδοχή επιδέχεται νομικών κυρώσεων. Ο Φρανσουά Ολάντ ερωτήθει για της "επιχειρήσεις δολοφονίας" (όρος που χρησιμοποιείται στο στρατό), οι οποίες και φαίνεται πως είχαν λάβει χώρα τον Οκτώβριο του 2015, δηλαδή πριν το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων του Isis στο Παρίσι. Ο Γάλλος πρόεδρος απαντά με ευκολία: "Εγώ διέταξα τέσσερις τουλάχιστον (στοχευμένες δολοφονίες), αλλά και άλλοι πρόεδροι είχαν πάρει παλαιότερα τέτοιες αποφάσεις".
Έχουμε μια λίστα με ανθρώπους που έχουμε εξολοθρεύσει, αυτό το παραδέχομαι, αλλά δεν φτιάχνουμε λίστες λέγοντας: 'ιδού, αυτούς πρέπει να τους εξολοθρεύσουμε'. Αν τους εντοπίσουμε, τους εντοπίσαμε.
Στη συνέχεια του βιβλίου και ένα μήνα μετά την αποκάλυψη, ο Ολάντ επανέρχεται στο θέμα προσπαθώντας να μετριάσει τη δήλωσή του. "Δεν δίνουμε άδεια για να σκοτώσει κανείς. Έχουμε μια λίστα με ανθρώπους που έχουμε εξολοθρεύσει, αυτό το παραδέχομαι, αλλά δεν φτιάχνουμε λίστες λέγοντας: 'ιδού, αυτούς πρέπει να τους εξολοθρεύσουμε'. Αν τους εντοπίσουμε, τους εντοπίσαμε" εξηγεί.
Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήταν δεδομένες, με τους εκπροσώπους της δεξιάς πάντως να παίρνουν μια ακόμη πιο περίεργη θέση. Η κριτική τους περιστρέφεται γύρω από το χαρακτήρα του απορρήτου τέτοιων δράσεων και καθόλου στην ηθική, νομική και δημοκρατική διάσταση που έχει μια τέτοια αποκάλυψη.
"Όταν είναι κανείς αρχηγός κράτους, δεν κάνει τέτοιες δηλώσεις. Και πρέπει να έχουμε καλά στο νου πως η απόλυτη διαφάνεια, αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία και την ασφάλεια των δημοκρατιών μας" δηλώνει ο Αλάν Ζιπε.  Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις Σαρκοζί που κατήγγειλε την κυκλοφορία ενός βιβλίου που αποκαλύπτει στοιχεία για τα πεπραγμένα ενός εν ενεργεία προέδρου και έκανε λόγο για καθήκον "απόλυτης εχεμύθειας" του αρχηγού της γαλλικής Δημοκρατίας.
Ο πρώην επικεφαλής της γαλλικής αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν έθεσε το θέμα του διεθνούς δικαίου και τόνισε: "Εφιστώ την προσοχή στον Φρανσουά Ολάντ. Θα έπρεπε να το σκεφτεί καλά" και συμπλήρωσε: "Η αλήθεια είναι, πως πρόκειται για προαποφασισμένη σε υψηλό επίπεδο δολοφονία. Τέτοιες συμπεριφορές, επιβάλλουν διεθνές δικαστήριο".
Ένας πρόεδρος δεν θα έπρεπε να τα λέει αυτά... η απάντηση βρίσκεται στον τίτλο, τίτλος που είναι και το μοναδικό ενδιαφέρον θέμα αυτού του βιβλίου
Θυμίζουμε πως την περασμένη Πέμπτη, το "Ένας πρόεδρος δεν θα έπρεπε να τα λέει αυτά" έκανε την εμφάνισή του στα γαλλικά βιβλιοπωλεία. Οι συγγραφείς, Φαμπρίς Λομ και Τζεράρ Νταβέ, δημοσιογράφοι που βρέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια κοντά στον πρόεδρο για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, παραθέτουν στιχομυθίες που είχαν μαζί του από το 2012 μέχρι και σήμερα. 

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Με ροζουλί πορδές δεν βάφουν αυγά. Oμως κάνουν...κρότο.




Μπορεί να ονειρεύεται ο Καμμενος να γίνει ποιο πλούσιος από τον ..Ακη  αλλά όσο είμαστε υπό την γερμανική δημοσιονομική “μπότα” δεν έχουμε “ούτε μαντήλι να κλάψουμε”, πόσο μάλλον να δαπανήσουμε π.χ. 3-4 δισ. ευρώ έστω για μία Μοίρα F-35..
Λένε ότι ένα σμήνος από 30 (αρχικά) αμερικανικά F-35 είναι η ελληνική “απάντηση” στους Τούρκους οι οποίοι έχουν παραγγείλει ήδη 100 μαχητικά τελευταίας γενιάς.  Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο μιας νέας Αγοράς του Αιώνα από τους υπερατλαντικούς συμμάχους απαντώντας με αυτό τον τρόπο στον μαρτυριάρη Πούτιν! Το κόστος του ενός μαχητικού αγγίζει τα 85.000.000 εκατ. δολάρια στη φτηνή του έκδοση.
Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε πως τον Απρίλιο του 2018 σε ακριβώς 18 μήνες από σήμερα, τα δύο πρώτα stealth μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35 θα προσγειωθούν με τα τουρκικά χρώματα στην αεροπορική βάση του Εσκί Σεχίρ.
Όπως ανακοινώθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία, οι παραδόσεις ξεκινούν και θα κλιμακωθούν με ρυθμό ενός αεροσκάφους ανά δίμηνο μέχρι το τέλος του 2018 και μετά από το 2019 ένα αεροσκάφος το μήνα.
Άρα το 2020 θα έχει ήδη ολοκληρωθεί η παράδοση μιας Μοίρας η οποία αναμένεται να κηρυχθεί επιχειρησιακή μέχρι το τέλος του ίδιου έτους!
Οι παραδόσεις θα κλιμακωθούν από τα μέσα του 2020 και θα φτάσουν τα δύο αεροσκάφη το μήνα μέχρι να ολοκληρωθεί η παραγγελία των 100 αεροσκαφών, η οποία υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023!
Είναι ένας αριθμός τρομακτικός και ικανός να σκοτεινιάσει ο ουρανός πάνω από τα νησιά . Θα μπορούν να χτυπηθούν εύκολα οι κύριες βάσεις α/α άμυνας σε Σκύρο, Αττική, Θεσσαλονίκη, Ελευθερούπολη, Κρήτη και εν συνεχεία στις κύριες αεροπορικές βάσεις Λάρισας, Τανάγρας και Κρήτης. Δεν υπάρχει ραντάρ α/α συστήματος ή ραντάρ του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης, ακόμα και του EBM-145Η Erieye που να μπορεί να “δει” το F-35. Δεν υπάρχει κανένα ελληνικό ραντάρ που να μπορεί να ανιχνεύσει το F-35 που επιτυγχάνει μείωση της «ηχούς ραντάρ» (RCS Radar Cross Section) σε επίπεδα 0.0015 τ.μ.
 Κανένα από τα 3D ραντάρ διάταξης φάσης που λειτουργούν σε μικροκυματικές συχνότητες (RAT-31DL, S-743D, HR-3000, AN/TPS-70 και AR-327 Commander), αλλά και τα ΑΣΕΠΕ EMB-145H δεν μπορούν να “δουν” stealth μαχητικά.
 Όταν τα F-117A είχαν περάσει κατά την διάρκεια του Α’ πολέμου του Κόλπου επιστρέφοντας στην Βρετανία (και κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο) από την ελληνική επικράτεια, κανένα ελληνικό ραντάρ δεν τα είχε δει. Δεν μπορούσε να τα δει.
Το F-35 έχει διπλάσια καλύτερη stealth επίδοση από το F-117.
  Αν καταστραφεί το δίκτυο αεράμυνας και τα ραντάρ, δεν θα μπορέσουμε ούτε “να βήξουμε”, πολλώ δε μάλλον, να κάνουμε αντεπίθεση
Το 2020  υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει και η παραλαβή των βλημάτων αέρος-αέρος μακρού βεληνεκούς, το υπερ-ταχύ Meteor της MBDA το οποίο με ακτίνα δράσης 120 χλμ. που θα τα διανύει με ταχύτητα 6 Mach, αναμένεται να καταστήσει το F-35 όχι απλώς κυρίαρχο μαχητικό του Αιγαίου, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου, αφού τα ισραηλινά F-35 που ήδη παραλαμβάνονται, δεν θα είναι εξοπλισμένα με Meteor.
Την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα  που παρουσιάζουν τα υπερσύγχρονα μαχητικά που θέλουν να μας σπρώξουν .. Το πρώτο και πολύ βασικό πρόβλημα εντοπίζεται στο software με αποτέλεσμα το μαχητικό να χάνει το στόχο αλλά και να γίνεται εύκολα στόχος το ίδιο. Το δεύτερο πρόβλημα αφορά την αδυναμία επισκευής του και το 3ο πρόβλημα αφορά τον προβληματικό σχεδιασμό της καμπίνας η οποία μπορεί να σκοτώσει τον πιλότο σε περίπτωση εκτόξευσης. Παρόλα αυτά ακόμη κι αν γέρνουν τα ταλαίπωρα F-35 (όπως τα υποβρύχια του Ακη) εμείς λένε, ότι πρέπει να τα αγοράσουμε!
 Το δυσάρεστο είναι ότι στην περίπτωση των F-35 δεν μπορούμε να πούμε “Αγοράζουμε κι εμείς F-35” ή “F-15 Silent Eagle” και είμαστε “πάτσι” λόγω… αφραγκίας , εκτός εάν έχουμε…. Κόψει μέχρι τότε… δραχμές.  

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Το μεγάλο δράμα είναι , ότι δεν υπάρχει κάποιος να ακυρώσει τον Σύριζα.



Αυτό που έρχεται δεν είναι τέταρτο μνημόνιο. Είναι ένα κατοχικό διάταγμα με βάση το οποίο, καταλύεται το Σύνταγμα, καταργείται η Βουλή, και το σύνολο των θεσμών της χώρας περνά άμεσα και απροκάλυπτα, και απευθείας στην κατοχική διοίκηση...

Διότι η ουσία αυτού που έρχεται, δε βρίσκεται στο ύψος των μέτρων που θα συμπεριλαμβάνει. Βρίσκεται στη θεσμοθέτηση ενός πρωτοφανούς δικαιώματος που εκχωρείται στην κατοχική διοίκηση με βάση το οποίο νομιμοποιείται…


-Πρώτον: Το δικαίωμά της να καθιστά όποτε γουστάρει το Ελληνικό Σύνταγμα κουρελόχαρτο για να τυλίγει σουβλάκια. Και


-Δεύτερον: Το δικαίωμά της να καταλύει στην πράξη αυτοδίκαια και όποτε το θελήσει, ΚΑΙ την Ελληνική Βουλή, ΚΑΙ το υπουργικό συμβούλιο, επιβάλλοντας συγκεκριμένη δέσμη μέτρων -ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΩΝ- από την όποια μελλοντική κυβέρνηση της χώρας.


Έχουμε δηλαδή εδώ τη θεσμοθέτηση ενός καινούριου κατοχικού κεκτημένου, που δημιουργεί ένα τετελεσμένο απαράδεκτο, πρωτοφανές για ολόκληρο τον πλανήτη, και το οποίο στο συνδυασμό του με το κατοχικό ΤΑΙΠΕΔ (το οποίο δεν κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ) μεταβιβάζει κυριαρχία και επικράτεια στα χέρια της κατοχής.


Έχει σημασία λοιπόν να κατανοήσουμε, ότι αυτή η κυβέρνηση, μέσα από μια ύπουλη διαχείριση υποτιθέμενων οικονομικών μεγεθών, και στη βάση της απαίτησης των δανειστών να θεσμοθετηθεί...προκαταβολικά ένας μηχανισμός εξισορρόπησης – διόρθωσης τυχόν αποκλίσεων από τους συμφωνημένους στόχους, αυτό που στην ουσία κάνει είναι να εκχωρεί αυτόματες αποφασιστικές αρμοδιότητες σε εξωθεσμικά και εξωελληνικά κέντρα, τα οποία θα μπορούν τη δεδομένη στιγμή ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ για λογαριασμό της Ελληνικής πολιτείας, χωρίς καν να χρειάζεται η σύγκλιση της Ελληνικής Βουλής.


Έχουμε συνειδητοποιήσει κύριοι που πάει το πράγμα;;;


Έχουμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς υπογράφει αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός της χώρας;;;


Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η συνενοχή της αντιπολίτευσης είναι απόλυτη, από τη στιγμή που αρκείται στο να κρίνει τα μέτρα και όχι την ουσία ενός κατοχικού συμφώνου που καταλύει τα πάντα και παραδίδει τη χώρα στους δανειστές;;;


Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ολόκληρη θα έπρεπε να είναι στους δρόμους, και οι συνένοχοι δημοσιογράφοι υποτίθεται ότι απεργούν;;;


Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι δικαστές σιωπούν;;;


Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αυτή η τρισάθλια πανεπιστημιακή - ακαδημαϊκή κοινότητα σιωπά και δεν κάνει κάτι για να αφυπνίσει τον κόσμο;;;


Έχουμε συνειδητοποιήσει την επικίνδυνη συνενοχή της Εκκλησίας σ αυτή την εθνική προδοσία;;;


Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι αν αυτό το τσίρκο που παριστάνει την κυβέρνηση, δεν ανατραπεί σήμερα, αύριο η χώρα δε θα είναι στα χέρια μας;;;


Έχουμε τέλος συνειδητοποιήσει ότι αυτό που συντελείται αυτή τη στιγμή, δεν αγγίζει τα όρια, αλλά ταυτίζεται με τον ορισμό της Εσχάτης προδοσίας


του Κ. Κυριακόπουλου

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Έκαναν 40 χρόνια για να ανακαλύψουν κάτι, που… το ήξεραν …όλοι.




Εμείς τους είχαμε γράψει παλιά… Ας αφήσουν επιτέλους τις μαλακίες, να μην αγριέψουμε.   Όλοι γνωρίζουν τι έγινε. Οι «Νεκροθάφτες» του ΝΙΚΗ 4 είναι ακόμη εν ζωή. Τα ηρωικά παιδιά τάφηκαν – μπαζώθηκαν μαζί με την Ντακότα στην Μακεδονίτισσα  τις πρώτες μέρες – ώρες, και πως Τέτοια υποκρισία για το NORATLAS δεν έχει ματαξαναγίνει.  όπου αναφέρουμε και τον …νεκροθάφτη.
Την προσεχή Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, στις 9.30 π.μ., στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στην Κύπρο, θα γίνει η επίσημη τελετή παράδοσης των λειψάνων των 16 Ελλήνων πεσόντων, που επέβαιναν το 1974 στο αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Νοράτλας «Νίκη 4».
Στην επίσημη τελετή θα παραστεί ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ενώ την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Επίσης, ενδέχεται να παραστεί και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Αμανατίδης. Προηγουμένως θα τελέσει τρισάγιο ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος .
Στην τελετή θα παραβρεθούν συγγενείς των πεσόντων καταδρομέων και μελών του πληρώματος του Νοράτλας «Νίκη 4».Ο κ. Αναστασιάδης θα απονείμει για τους 16 πεσόντες στους συγγενείς τους το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς. Την ίδια ημέρα τα λείψανα των ηρώων θα μεταφερθούν στην Ελλάδα με αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας C-130 για ταφή.
Related Posts with Thumbnails