Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Καμπούλ τώρα: Έρχεται η μεγάλη σφαγή των αμνών που πίστεψαν στις ΗΠΑ

 


Στην Καμπούλ άρχισαν να εισέρχονται από το πρωί οι Ταλιμπάν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν. Νωρίτερα οι Ταλιμπάν είχαν κάνει “περίπατο” στο Τζαλαλάμπαντ, το οποίο κατέλαβαν χωρίς μάχη. Η κατάληψη αυτής της στρατηγικής σημασίας πόλης στα ανατολικά τους έδωσε τον έλεγχο του οδικού άξονα που συνδέει το Αφγανιστάν με το Πακιστάν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Ταλιμπάν έχουν αρχίσει να εισέρχονται στην αφγανική πρωτεύουσα από όλες τις πλευρές, ενώ προσωπικό των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναζήτησε ασφαλές καταφύγιο. Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η μετακίνηση έγινε σε ασφαλέστερη περιοχή της πρωτεύουσας που δεν έχει γίνει γνωστή. Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε πως η οργάνωση έδωσε εντολή στους μαχητές της να εισέλθουν στην Καμπούλ για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο λεηλασιών, αφότου η τοπική αστυνομία εγκατέλειψε τις θέσεις της.

Το Associated Press μετέδωσε εικόνες από αμερικανικά ελικόπτερα Black Hawk να ίπτανται πάνω από την Καμπούλ, αλλά και από καπνούς που αναδύονται δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία. Σύμφωνα με δυο αξιωματικούς του αμερικανικού στρατού, ο καπνός προέρχεται από την καύση απόρρητων εγγράφων, που έχουν ξεκινήσει από χθες Αμερικανοί διπλωμάτες. Οι φωτογραφίες με μεταγωγικά ελικόπτερα πάνω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Καμπούλ, αποτελούν το πρώτο μεγάλο πλήγμα για τον πρόεδρο Μπάϊντεν. Η Καμπούλ έχει ήδη παραδοθεί στους Ταλιμπάν, με τους ξένους να απομακρύνονται, ταχέως, από τη χώρα. Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι εγκατέλειψε την πρωτεύουσα Καμπούλ για το Τατζικιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο πρώην αντιπρόεδρος της χώρας Αμπντουλάχ Αμπντουλάχ.

Εικόνες φρίκης και αλλοφροσύνης εξελίσσονται αυτή τη στιγμή στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, όπου οι διπλωματικές αποστολές των χωρών της Δύσης αποχωρούν εκκενώνοντας τις πρεσβείες.
Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις, δεν υπάρχει καμιά ενίσχυση της στρατιωτικής άμυνας της πόλης, γεγονός που δείχνει ότι ουδείς προτίθεται να αντισταθεί στην επέλαση των Ταλιμπάν νιώθουν πανίσχυροι, διότι ότι τα έβαλαν με την μεγαλύτερη δύναμη του πλανήτη και νίκησαν..

Όλες οι προσπάθειες των δυτικών δυνάμεων συνοψίζονται στο να εξασφαλίσουν ανοιχτό δρόμο μέχρι το αεροδρόμιο, ώστε το προσωπικό των διπλωματικών αποστολών να εγκαταλείψει τη χώρα με ασφάλεια.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες Αφγανοί πολίτες, κυρίως γυναίκες που έκαναν το λάθος να πιστέψουν στις ΗΠΑ, εκλιπαρούν για μία βίζα προκειμένου να μπορέσουν να εγκαταλείψουν την χώρα για να μην πέσουν στα χέρια των Ταλιμπάν. Κάποιοι κάνουν λόγο για επιστροφή στην κατάσταση που επικρατούσε πριν από την αμερικανική εισβολή.

O αλλόκοτος ηγέτης του Λευκού Οίκου που δαπάνησε 8 μήνες κυνηγώντας τους Αμερικανούς πολίτες με μία σύριγγα παρέδωσε αμαχητί την Kabul στους Ταλιμπάν. Είναι η Saigon all over again, με το εμβληματικό, απελπισμένο ελικόπτερο που διασώζει καθώς τα στρατεύματα του Βόρειου Βιετνάμ κατακλύζουν την πόλη. Νέο ντροπιαστικό τέλος για την κάποτε ηγέτιδα δύναμη του δυτικού κόσμου.

 Μαχητές των Ταλιμπάν πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα για να εντοπίσουν επαρχιακούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, μέλη της αστυνομίας και του στρατού και τους συγγενείς τους και πυροβολούσαν μερικούς επιτόπου, ανέφερε το HRW.

Οι φόβοι είναι ότι οι ομάδες θανάτου των Ταλιμπάν, που στοχοποιούσαν διερμηνείς που συνεργάστηκαν με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, θα εμπλακούν σε τυχαίες ή ακόμη και μαζικές εκτελέσεις στην Kabul είναι εφιαλτικά αναμενόμενο.


Διαλύθηκε ο Στρατός του Αφγανιστάν - Χιλιάδες παραδόθηκαν στους Ταλιμπάν ή φεύγουν προς Ιράν - Μαζικές εκτελέσεις! (βίντεο).

 

 

Η Καμπούλ παραδίδεται στους Ταλιμπάν, οι Αμερικανοί αποχωρούν οι Ρώσοι μένουν

 

Οι Ταλιμπάν μπήκαν στην Καμπούλ & σχηματίζουν κυβέρνηση


Κόλαση του Δάντη στο Αφγανιστάν: Στην επέτειο της 9/11 απελευθερώθηκαν χιλιάδες τρομοκράτες ISIS-Αλ-Κάιντα .


H Kίνα, θα αναγνωρίσει τους Ταλιμπάν ως την... νόμιμη κυβέρνηση τού Αφγανιστάν !!! Τους δίνει και 62 δις δολλάρια προίκα !!! 

 

Βαριές εκφράσεις Ρωσίας κατά ΗΠΑ: "Εξευτελισμός & Ταπείνωση - Θα αναγνωρίσουμε την κυβέρνηση των Ταλιμπάν μαζί με Κίνα και Ιράν ...

 

Εξευτελισμός των ΗΠΑ: Κατάσχεσαν αμερικανικά Black Hawk οι Ταλιμπάν.



Αφγανιστάν, το απόλυτο ναυάγιο.Είκοσι χρόνια πέρασαν από την επέμβαση των Αμερικανών και των συμμάχων τους στην κεντροασιατική αυτή χώρα και το πρακτικό αποτέλεσμα είναι μία τρύπα στο νερό. Οι Αμερικανοι ψαχνουν τον αφγανό  Καραμανλή για μεταβατικο πρόεδρο αλλα μάλλον ο  αρχηγός των Ταλιμπάν Μπαραντάρ θα γίνει πρόεδρος του Αφγανιστάν.

 

Γιατί κατέρρευσε ο στρατός του Αφγανιστάν που εκπαίδευαν οι ΗΠΑ επί 20 χρόνια

 

Σκηνές αλλοφροσύνης στην Καμπούλ: Αφγανοί εκλιπαρούν Αμερικανούς να τους πάρουν μαζί για να γλιτώσουν την σφαγή

 

ΗΠΑ: Κρυφτείτε, βομβαρδίζουν το αεροδρόμιο της Καμπούλ!


Οι Ταλιμπάν ξεκίνησαν δημόσιες εκτελέσεις πολιτών και υψηλόβαθμων στρατιωτικών

 

Πριν από λίγο δύο αξιωματούχοι των Ταλιμπάν δήλωσαν στο Reuters ότι δεν θα υπάρξει μεταβατική κυβέρνηση στο Αφγανιστάν και ότι η οργάνωση αναμένει την πλήρη ανάληψη της εξουσίας, δύο δεκαετίες μετά την εκδίωξη της.

Η πρώτη συνεδρίαση των Ταλιμπάν στο Προεδρικό Μέγαρο του Αφγανιστάν. Ανακήρυξαν το Ισλαμικό Χαλιφάτο του Αφγανιστάν.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails