Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Ο πολιτισμός των …ΚαλάσνικοφΟι μικρασιάτες όταν ήρθαν μετά τον ξεριζωμό τους από τους τουρκαλάδες  στην μητέρα Ελλάδα , έφεραν μαζί τους τον πολιτισμό, τα γράμματα, τις τέχνες, ίδρυσαν πολιτιστικούς συλλόγους, κ.α προς διάδοση της κουλτούρας και διατήρηση των εθίμων  που έφεραν .Το ίδιο έπραξαν και άλλοι ξεριζωμένοι πληθυσμοί όπως π.χ οι πόντιοι. Εμείς πάλι όταν πηγαίνουμε σε ξένες χώρες μετανάστες δημιουργούμε παροικίες, σχολεία, εκκλησίες , και προσπαθούμε να  μεταλαμπαδεύσουμε τον όποιο πολιτισμό φέρουμε.
Μπορεί τώρα να μας πει κάποιος τι πολιτισμό μας έφεραν οι αλβανοί και τα πάσης φύσεως λαθρομεταναστευτικά κατακάθια που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν ως …ακρίδες στην χώρα εκτός από τον πολιτισμό των καλάσνικοφ ;  
H συμπεριφορά τους είναι ίδια με αυτή των ακρίδων  που αφανίζουν έναν τόπο, και φεύγουν ψάχνοντας για νέα… βοσκή, αλλά  το μεγαλύτερο κακό είναι ότι, κατασπαράζοντας τελείως την… χλωρίδα, φόβισαν τόσο πολύ την ντόπια νεαρά  …πανίδα που  φεύγει και αυτή.      

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα όπλα τύπου καλάσνικοφ φτάνουν στην Ελλάδα σκορπώντας τον τρόμο. Κακοποιοί κάθε είδους είναι πλέον βαριά οπλισμένοι και δεν διστάζουν να πυροβολήσουν εναντίον αστυνομικών ή και πολιτών.
Τα στοιχεία που αποκαλύπτει οδηγός φορτηγού είναι συγκλονιστικά και αποδεικνύουν πως η Ελλάδα έχει γεμίσει με πυροβόλα όπλα.
«Φέρνουμε τα καλάσνικοφ από Αλβανία μαζί με διάφορα προϊόντα, αλλά συνήθως σε φορτηγά με αγελάδες, βόδια και μοσχάρια για να είναι δύσκολο στους αστυνομικούς να τα ψάξουν. Οι πιο πολλοί φοβούνται τα στοιβαγμένα αγριεμένα μοσχάρια και δεν κάνουν έλεγχο», δηλώνει στο Κυριακάτικο Βήμα μεταφορέας. .
«Αφού τα όπλα φτάσουν στην Αθήνα στην συνέχεια οι κακοποιοί τα κρύβουν σε σπίτια και στη συνέχεια τα μοιράζουν σε μικρές παρτίδες».
«Παλιά τα φέρναμε από το βουνό», δηλώνει Αλβανός λαθρομετανάστης. «Μέσω των χωριών της Πίνδου και των βουνών της Θεσπρωτίας τα όπλα περνούσαν από σπίτι σε σπίτι, από χέρι σε χέρι, από χωρίο σε χωριό και φτάναν στο εσωτερικό της χώρας».
Στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 600.000 καλάσνικοφ πολλών προελεύσεων.
Αλβανός λαθρομετανάστης αποκαλύπτει πως στην αγορά όπλων οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με τη χρήση που έχει γίνει στο καθένα.
Αν δηλαδή το όπλο έχει σκοτώσει άνθρωπο τότε η τιμή του θα είναι πολύ χαμηλή, περίπου 200 ευρώ. Σε περίπτωση όμως που το καλάσνικοφ είναι «καθαρό», δεν έχει κάνει δηλαδή ζημιά, όπως λένε, τότε η τιμή μπορεί να ξεπεράσει και τα 1000 ευρώ.
«Στην Ελλάδα ζητάνε πλέον όλοι όπλα γιατί…φοβούνται», δηλώνει ο Αλβανός λαθρομετανάστης.Οι διαδρομές των Καλάσνικοφ και τα "ξέφραγα" παράλια της Κρήτης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails