Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Δεν αφήνει τις μαλακίες η Creta Farms. Τα ίδια "κρεατα" πουλά.




Μπορεί να μας πει πόσες εκατοντάδες νταλίκες φέρνει από το εξωτερικό , και ποιος ελέγχει τα υποτιθέμενα ..καθαρά ; Εδώ από την μπόχα δεν μπορείς να περάσεις από το εργοστάσιο της στο Ρέθυμνο μερικές φορές.
Διαχωριστική γραμμή από τη διατροφική κρίση, σκάνδαλο κατά τον ίδιο, που πλήττει την ελληνική αλλαντοβιομηχανία, εξαιτίας της ανίχνευσης DNA αλόγου σε σειρά προϊόντων, επιχειρεί να τραβήξει ο Κώστας Δομαζάκης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Creta Farms, δηλώνοντας στο Euro2day: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς είμαστε καθαροί».

Αυτή η δήλωση σηκώνει και πάλι ψηλά ένα θέμα το οποίο έχει στιγματίσει τη συγκεκριμένη αγορά, χωρίς ωστόσο ακόμη να μπορεί να προσδιοριστεί το μέγεθος, ούτε και το κόστος που θα επωμιστεί συνολικά ο κλάδος και ξεχωριστά η κάθε εταιρεία.

Ακόμη και ο κ. Δομαζάκης, ο οποίος αναφέρει ότι έχει υπάρξει ανησυχία από την πλευρά των καταναλωτών του, παρά τις επίμονες ερωτήσεις μας, δεν μπόρεσε να προσδιορίσει ακριβώς ποιο είναι το κόστος ή η πτώση της κατανάλωσης που καταγράφεται στα προϊόντα της εταιρείας του. Σημείωσε ωστόσο πως «δεν μπορεί να παίζει κανείς με την περιουσία του άλλου και αυτοί (σ.σ. αναφέρεται στους ανταγωνιστές της εταιρείας, σε προϊόντα των οποίων εντοπίστηκε το DNA αλόγου, άλλα και στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας) παίζουν με την περιουσία τη δική μας».

«Αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Χτυπάς τις δουλειές, βγαίνεις φθηνότερος στο ράφι. Παίζεις άτιμο παιγνίδι εις βάρος μιας ολόκληρης κατηγορίας. Η ευθύνη είναι μεγάλη από τις εταιρείες που αγόραζαν αυτήν την πρώτη ύλη και τη βάζανε μέσα στο προϊόν τους σε ποσοστό πάνω από 50%», υπογραμμίζει. Βέβαια, η Creta Farms, αν και ο κ. Δομαζάκης υποστηρίζει ότι βρίσκεται μέσα στον χορό, αφού η κρίση πλήττει όλο τον κλάδο, επί της ουσίας «παίζει εκ του ασφαλούς», αφού δεν έχει βρεθεί προϊόν της στο οποίο να έχει εντοπιστεί DNA αλόγου.
Για δείτε και αυτά

Οι βρωμιάρηδες της Creta Farm ζητούν και τα ρέστα για την μπόχα που αναδύεται στην περιοχή.

H Creta Farm …γίνεται… παράρτημα της Siemens;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails