Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Μια χαρά το βρίσκουμε .Ίσως τότε διακόψουν την …φραπεδιά τους.





«Βόμβα» σε χιλιάδες δανειολήπτες «βάζει» ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θ. Σκορδάς, ο οποίος γνωστοποίησε την πρόθεση της κυβέρνησης να άρει το «πάγωμα» των πλειστηριασμών για τις ενυπόθηκες δανειακές υποχρεώσεις των καταναλωτών.
Ως… αφορμή της άρσης του «παγώματος», ο Θ. Σκορδάς έθεσε τους αναδυόμενους κινδύνους από την περαιτέρω παράταση του μέτρου, το οποίο ισχύει έως το 2013.
Όπως εξήγησε, με το τέλος της κρίσης, θα υπάρξει ένα «μπαράζ» μαζικών πλειστηριασμών, γεγονός που θα συντελέσει στην δραματική πτώση της αξίας των ακινήτων.
«Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2013 στην Ισπανία έγιναν 42.000 κατασχέσεις σε δανειολήπτες. Εδώ δεν έγινε καμία. Αυτό έτσι το περνάμε; Άνευ αξίας;» επισήμανε χαρακτηριστικά.
«Αλλά θα πρέπει από τώρα, και το λέω για να το βάλουμε στο μυαλό μας και να το δούμε σε επόμενες αφορμές, ότι όσο θα βγαίνει η οικονομία από την κρίση τι θα κάνουμε με τις αναστολές πλειστηριασμών, που σωρεύονται από το 2008 και το 2009. Γιατί κάποια στιγμή θα μπει αναγκαστικά ένα τέλος στην αναστολή των πλειστηριασμών. Μα σε πέντε χρόνια, μα σε δεκαπέντε χρόνια. Ξέρετε τι θα έχει γίνει τότε; Θα έχει μπουκώσει το σύστημα με ένα πολύ μεγάλο αριθμό ακινήτων, που αν βγουν μαζικά έξω...
από το καθεστώς της αναστολής, τότε θα μηδενίσουμε την ακίνητη περιουσία του κάθε Έλληνα πολίτη. Αυτό θέλετε να συμβεί; Ή θέλετε έγκαιρα να έρθουμε να το συζητήσουμε όλο το καλοκαίρι και όλο το φθινόπωρο» εξήγησε ο Θ. Σκόρδας, σκορπώντας «παγωμάρα» σε χιλιάδες δανειολήπτες.
www.bankingnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails