Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Δεν ντρέπεστε μωρέ; αφήσατε τον μεγαλύτερο τοκογλύφο της Μακεδονίας ελεύθερο;




Πολλοί πολίτες περιμένουν ακόμη από την δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της, ακόμη και σε περιπτώσεις που δεν άπτονται του γενικού συνόλου. Όμως τα αποτελέσματα είναι απελπιστικά και αυτό θα έχει μακροπρόθεσμες οδυνηρές επιπτώσεις για την ψυχική κατάσταση των πολιτών .Μπορεί να λένε ότι δεν πρέπει να κρίνονται οι αποφάσεις της δικαιοσύνης ,αλλά εμείς λόγω δημοκρατίας ,όχι μόνο της κρίνουμε αλλά και τις χλευάζουμε. Το γενικό συμφέρον της χώρας προηγείται από οποιεσδήποτε γελοίες αποφάσεις. Δεν μπορείτε κύριοι να εμπνεύσετε δικαιοσύνη και ισονομία μεταξύ των πολιτών, όταν βγάζετε τέτοιες… άφρονες αποφάσεις, για να μην πούμε τίποτα χειρότερο.   
  Ένοχος λοιπόν ….αλλά ελεύθερος, για σωρεία περιπτώσεων τοκογλυφίας και για μεμονωμένες περιπτώσεις εκβίασης, κρίθηκε από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης ο 60χρονος βασικός κατηγορούμενος στην πολύκροτη υπόθεση των τοκογλυφιών που απασχόλησαν τις διωκτικές αρχές και αποκαλύφθηκαν τον περυσινό Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη.
Ποινή κάθειρξης 11 χρόνων και έξι μηνών και χρηματικοί ποινή 15.600 ευρώ επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στον Μάρκο Καραμπέρη, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας, Λεωνίδας Νικολόπουλος, πρότεινε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεσή του.
Η πρόταση του εισαγγελέα έγινε δεκτή με αποτέλεσμα ο Μάρκος Καραμπέρης να βγει από τη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.
Αντίθετα, ο γνωστός ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ - επιχειρηματίας κηρύχθηκε αθώος για την πράξη της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, όπως και για αυτήν της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails