Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

Πήγαιναν για τον Πουτιν;
Σύμφωνα με το Russia Today, το αεροσκάφος του Ρώσου προέδρου είχε ακολουθήσει σχεδόν την ίδια διαδρομή με το Boeing 777, λίγη μόνο ώρα πριν από τη φονική συντριβή. Η πτήση MH17 της Malaysia Airlines πτήση  ταξίδευε από το Άμστερνταμ στη Μαλαισία, όταν εξαφανίστηκε κοντά στο Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία, την Πέμπτη. Υπήρχαν 285 άτομα και 15 μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο Boeing-777. Πηγή η οποία μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, ανέφερε ότι το αεροπλάνο του Πούτιν και το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών ταξίδευαν στον ίδιο αεροδιάδρομο και τα στίγματά τους βρέθηκαν στο ίδιο σημείο, αλλά με διαφορά μικρής ώρας.
 «Βρέθηκαν κοντά στη Βαρσοβία, στα 10.000 πόδια. Το προεδρικό αεροπλάνο ήταν εκεί στις 16:21 (ώρα Μόσχας) και το Μαλαισιανό αεροσκάφος στις 15:44 (ώρα Μόσχας)», ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι τα δύο αεροπλάνα μοιάζουν στην όψη, αφού έχουν παρόμοιο περίγραμμα, διαστάσεις αλλά και χρώματα.
Σύμφωνα με την αποκάλυψη αυτή, γίνεται πλέον φανερό ότι πίσω από το τραγικό δυστύχημα κρύβονται οι ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες, κατά τον άνθρωπο που μίλησε στο Interfax, μπέρδεψαν το Boeing 777 με το αεροσκάφος του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η διασταύρωση των διαδρομών των δύο αεροσκαφών έγινε αρχικά κοντά στη Βαρσοβία και στον 330ό διάδρομο σε ύψος 10.100 μέτρων, ανέφερε η ίδια πηγή. Το «υπ’ αριθμόν 1» ρωσικό αεροσκάφος πέρασε από το σημείο στις 16:21 ώρα Μόσχας (15:21 ώρα Ελλάδας), ενώ το μαλαισιανό αεροσκάφος στις 15:44 ώρα Μόσχας (14:44 ώρα Ελλάδας), δηλαδή με απόσταση ,μόλις 37 λεπτών.
«Οι φιγούρες και τα χαρακτηριστικά των δύο αεροσκαφών ομοιάζουν εν γένει, οι διαστάσεις τους επίσης είναι εξαιρετικά παραπλήσιες, ενώ και ο χρωματισμός τους όταν η ταυτοποίηση γίνεται από απόσταση φαίνεται πρακτικά ίδιος», δήλωσε η ίδια πηγή.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με αξιωματούχο της ρωσικής αεροπορίας, ο οποίος μίλησε στο Reuters, το επιβατικό αεροπλάνο επρόκειτο να εισέλθει στον ρωσικό εναέριο χώρο στις 5:20 (τοπική ώρα), αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ.
Δήλωση ομολογία είχαμε από τον Ουκρανό Γενικό Εισαγγελέα Vitaly Yarema ο οποίος δήλωσε στον  ουκρανικό Τύπο ότι οι ρωσόφωνοι δεν έχουν στην κατοχή τους ούτε Buk,και S-300, αποκαλύπτοντας έτσι ποιός πραγματικά κατέρριψε το αεροπλάνο, καθώς τα συστήματα αυτά τα κατέχει και τα είχε αναπτύξει σε Ντονέτσκ και Χάρκοβο ο ουκρανικός Στρατός. Την ίδια στιγμή και τα δύο μαύρα κουτιά του αεροπλάνου έχουν βρεθει και θα μεταφερθούν στην Μόσχα, καθώς η Ρωσία δεν τα εμπιστεύεται στα χέρια της Δύσης και των Ουκρανών φοβούμενη προβοκάτσια.
"Μετά την κατάρριψη του αεροπλανου στην Α.Ουκρανία, ο Στρατός ανάφερε στον πρόεδρο ότι οι 'τρομοκράτες' δεν έχουν τα συστήματά μας Buk και S-300" και συνέχισε "αυτά τα οπλικά συστήματα δεν έχουν καταληφθεί". Tην δήλωση-ομολογία την έκανε σήμερα στην ουκρανική Pravda
Ο Ουκρανος Υπουργός Εσωτερικών Anton Gerashchenko είπε χθες ότι το Malaysia Airlines Boeing 777 καταριφθηκε από ένα αντιαεροπορικό σύστημα Buk.
Το μαλαισιανό επιβατικό αερολάνο κατευθυνόνταν αό το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ όταν καταρρίφθηκε πάνω από την περιφέρεια του Ντονέτσκ.Σκοτώθηκαν και οι 298 επιβαίνοντες.
Oι αεροπορικές εταιρείες Lufthansa, Aeroflot, Transaero, Virgin, και οι Τουρκικές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι σταματούν τις πτήσεις τους στον ουκρανικό εναέριο χώρο. Τουλάχιστον εβδομήντα ένα Ολλανδοί υπήκοοι επέβαιναν στην μοιραία πτήση, ανέφερε το RTL. Υπήρχαν ακόμα 23 υπήκοοι των ΗΠΑ, καθώς και τέσσερις Γάλλοι υπήκοοι και μεταξύ πέντε και δέκα Βρετανών.
Ρωσικός Τύπος: "H Ουκρανία φέρει την ευθύνη για την τραγωδία"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails