Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014

Θα βάλουμε και στα ΕΣΠΑ … την πορνεία με τα ναρκωτικά;
Θα υπάρξει και επιδότηση για νέα μπουρδέλα και χασισοφυτείες;
Νέα οδηγία της ΕΕ, αποδεικνύει ότι τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο στην ένωση που κάποτε ενσάρκωνε τις ελπίδες και τα όνειρα των πολιτών της Γηραιάς Ηπείρου και τώρα έχει εξελιχθεί σε ένα διεφθαρμένο όργανο της νέας τάξης πραγμάτων:
Σύμφωνα με αυτή την οδηγία στον υπολογισμό του ΑΕΠ των κρατών-μελών α θα συμπεριλαμβάνονται "κλάδοι" της οικονομίας όπως η πορνεία και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, προκειμένου χώρες όπως η Ελλάδα να δώσουν ισχυρούς ρυθμούς "ανάπτυξης"!
Όπως διέρρευσε στην γερμανική Deutche Welle "Η ευρωπαϊκή οδηγία θα συμβάλλει στην αύξηση του ονομαστικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος και κατά συνέπεια στη μείωση της τρύπας χρέους στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, όπως η Ελλάδα"!
Υπολογίζεται ότι το δημόσιο χρέος θα συμπιεστεί κατά 2,3%.
Θα μπούμε δηλαδή σε ρυθμούς Ανάπτυξης μέσω ΕΕ με τα ναρκωτικά και τις ... πουτάνες  προκειμένου να επιλυθεί το οικονομικό τους πρόβλημα!
Στο εξής, λοιπόν, θα υπολογίζονται τρεις ακόμη τομείς στο ΑΕΠ. Ο πρώτος είναι η πορνεία. Για πρώτη φορά θα καταγράφεται στις χώρες της ΕΕ ως κλάδος της οικονομίας με θετική επίδραση στο ΑΕΠ.
Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα ο τζίρος της πορνείας ανέρχεται σε 2,5 δισ. ετησίως
Επιπλέον, για πρώτη φορά θα ληφθούν υπόψη και παράνομες δραστηριότητες όπως λαθρεμπόριο ναρκωτικών και τσιγάρων ως οικονομική απόδοση. Ο τζίρος των παραπάνω δραστηριοτήτων στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 5,5 δισ. ευρώ.
Με αυτές τις αλλαγές, η νέα μέθοδος αναμένεται να ανεβάσει κατά 2,4% το ΑΕΠ κατά μέσο όρο στην ΕΕ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Η ευνοϊκή παράπλευρη συνέπεια θα είναι ότι το ύψος του ΑΕΠ θα «πιέσει» προς τα κάτω το ποσοστό χρέους, που σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία στην ευρωζώνη έχει αγγίξει το 94%.
Η γαλλική τράπεζα Societe Generale υπολόγισε ότι με την αλλαγή υπολογισμού θα μειωθεί το χρέος κατά 2,3%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails