Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Περάστε και μια ντροπολογία για τα…




Όσο κι αν η κυβέρνηση επιμένει πως θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να εκλεγεί πρόεδρος, οι πρακτικές των βουλευτών της συμπολίτευσης δείχνουν πως κανείς δεν πιστεύει πως κάτι τέτοιο είναι πιθανό. Πρώτα οι παραιτήσεις γενικών γραμματέων υπουργείων (εννέα τον αριθμό) προκειμένου να έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές και ύστερα ο βομβαρδισμός τροπολογιών στη Βουλή. Είναι ενδεικτικό πως από εχτές μέχρι και τη Δευτέρα οπότε και θα συζητηθούν δύο νομοσχέδια, ένα για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και ένα που να αφορά στην υγεία, έχουν "κολλήσει" μαζί και 132 τροπολογίες.
Το θέμα έχουν αναδείξει με κάθε τρόπο σειρά από βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ και το ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο γεγονός ζητώντας να βρεθεί μια λύση που να βάζει τέλος στην δυνατότητα κάθε ενός βουλευτή να μπορεί να "κατεβάζει" τροπολογία ανά πάσα στιγμή στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Το απόγευμα του Σαββάτου μάλιστα το ΚΚΕ αποφάσισε να αποχωρίσει από την αίθουσα, αρνούμενο να συζητήσει και να ψηφίσει για τα άρθρα και τις τροπολογίες που έχουν επισυναφθεί στο νομοσχέδιο για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις. Την απόφαση του κομουνιστικό κόμματος ανακοίνωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Διαμάντω Μανωλάκου, διαμαρτυρόμενη για τον «εκφυλισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας από τον ορυμαγδό των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί».
Στη συνέχεια, την αποχώρηση και του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες επί των άρθρων και των τροπολογιών του νομοσχεδίου για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις, ανακοίνωσαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο εισηγητής του κόμματος, κ.κ. Αποστόλου και Δρίτσας
"Δεν γίνεται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας αυτήν την κατάπτωση" δήλωσε ο Θ. Δρίτσας. "Χαρακτηριστικά θα πούμε πως η κυβέρνηση έκανε δεκτή τροπολογία που αφορά τις εκλογές της ΠΑΣΕΓΕΣ που γίνονται αύριο το πρωί. Ο υπουργός 'Άμυνας μας φέρνει την παραχώρηση έκτασης στη Γλυφάδα για τις ανάγκες της ταφής των νεκρών, χωρίς τη συμφωνία του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας στο οποίο ανήκει η έκταση. Έτσι νομοθετείτε, επειδή έρχονται εκλογές;" ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής.
"Είναι αγανάκτηση αυτές οι τροπολογίες" παρατήρησε και η Έλενα Κουντουρά των ΑΝΕΛ. "Είναι πάρα πολλές αυτές που έπρεπε να μελετήσουμε. Δεν είχαμε το χρόνο. Πρέπει να σταματήσει αυτό να συμβαίνει. Δεν έχουμε το χρόνο να διαβάσουμε και να αξιολογήσουμε τις τροπολογίες - και ίσως είναι κρίμα για κάποιες απ' αυτές".
"Αν συνεχιστεί το όνειδος αυτό, θα αναγκαστούμε κι εμείς να αποχωρήσουμε από την Ολομέλεια τη Δευτέρα" δήλωσε και η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα.
Ούτε μία, ούτε δύο... 132
Σημειώνεται πως στο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί ογδόντα τροπολογίες, από τις οποίες η κυβέρνηση έχει ήδη δεχθεί έντεκα εκ των οποίων οι επτά εκπρόθεσμες - ενώ στο νομοσχέδιο για την υγεία που θα συζητηθεί τη Δευτέρα, έχουν ήδη κατατεθεί πενήντα δύο τροπολογίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails