Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Αυτοί δεν είναι πολιτικοί αλλά μεγαλομαφιόζοι.




Σοκάρει το ρεπορτάζ της Real News σύμφωνα με το οποίο βρίσκονται «στο μικροσκόπιο των Αρχών καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί».
Εάν επαληθευθούν οι εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών για τα 10 δις των Ελλήνων πολιτικών σε τράπεζες του εξωτερικού και μάλιστα σε καιρό Μνημονίων θα προκληθεί πάταγος στην πολιτική ζωή του τόπου.
Οι “επίμαχες” κινήσεις του εξυπνάκια Χαρδούβελη που έστελνε εμβάσματα κάτω των δέκα χιλιάδων ευρώ για να μην ελέγχονται.
Σύμφωνα με τις πηγές του ρεπορτάζ, πιο συγκεκριμένα και όπως περιγράφεται στο έγγραφο Νικολούδη, στις 31 Μαίου του 2012, την περίοδο δηλαδή που ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν σύμβουλος του Λουκά Παπαδήμου, άνοιξε στην τράπεζα HSBC Ελλάδας λογαριασμό στον οποίο πιστώνεται το ποσό των 507.375 δολαρίων, που αντιστοιχεί σε 450.000 ευρώ.
Πέντε ημέρες μετά και σε διάστημα εννέα ημερών, δηλαδή από τις 5 έως τις 14 Ιουνίου του 2012 (στο μεσοδιάστημα των διπλών βουλευτικών εκλογών του 2012) έγιναν από τον Γκίκα Χαρδούβελη 56 μεταφορές κεφαλαίων σε ποσά από 7.700 έως 9.800 δολάρια σε λογαριασμό του ιδίου στην HSBC Jersey. Έτσι συνολικά μεσα στο 2012 σε αυτόν τον λογαριασμό μεταφέρθηκε ποσό που υπολογιζόμενο σε ευρώ φτάνει τις 362.417 ευρώ.
Το έγγραφο εστιάζει και στην κίνηση ενός ακόμη λογαριασμού του Γκίκα Χαρδούβελη που άνοιξε στις 27 Σεπτεμβρίου του 2011 στην HSBC Ελλάδας. Στις 4 Οκτωβρίου 2011 πιστώνεται στον λογαριασμό μέσω πιστωτικής επιταγής που προερχόταν από την Εθνική Τράπεζα ποσό της τάξης των 450.000 ευρώ. Στις 28 Μαΐου του 2012, ποσό 35.000 ευρώ μεταφέρθηκε στον λογαριασμό του Γκίκα Χαρδούβελη στην HSBC Jersey. Στις 31 Μαΐου 2012, ποσό 450.000 ευρώ μεταφέρεται σε άλλο λογαριασμό του ιδίου δικαιούχου στην HSBC Ελλάδας, όπως σημειώνει σχετικό άρθρο.
 Το Δημοσίευμα “βόμβα” γνωστής εφημερίδας για το ότι ο Χαρδούβελης έβγαζε χρήματα στο εξωτερικό..
Όπως αποκαλύπτει το σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας της Κυριακής ο Χαρδούβελης δεν άφηνε τίποτα στην χώρα μας τι κι αν με τους ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ήταν μια χαρά και συμφωνούσε με τα μέτρα και τα όσα θα έπρεπε να ακολουθήσει η Ελλάδα. Ως πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο νυν υπουργός Καταπολέμησης της Διαφθοράς Π. Νικολούδης, με επείγον έγγραφο προς τη Βουλή, ζητά να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών!
Την ώρα που οι εκροές των καταθέσεων αποτελούν “πληγή” για την ελληνική οικονομία, δημοσίευμα της συγκεκριμένης εφημερίδας θέλει τον πρώην υπουργό Οικονομικών να ελέγχεται για το πόθεν έσχες! Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα “στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται και καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί”.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Π. Νικολούδης, με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη.
 Σύμφωνα με τα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα, στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι:
-Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται “δυσαναλογία” μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.
Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία “δεν περιέλαβε” στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν”.
Να θυμίσουμε ότι στο εξάμηνο της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα (Νοέμβριος 2011 – Μάιος 2012) ο Γκίκας Χαρδούβελης χρημάτισε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.


Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

Και τώρα, η σειρά του κυρίου Αθανασίου.




Όταν ήταν σύμβουλος του καταλληλότερου, που διαπράχθει το μεγαλύτερο έγκλημα, με την ληστεία στο Χρηματιστήριο τότε, ποιος θα ελέγξει τους λογαριασμούς, τους κωδικούς και τις off shore του Γκίκα;  
Μετέπειτα σύμβουλος στην EUROBANK, της οικογενείας Λάτση, είναι άριστος γνώστης των χρηματοοικονομικών. Εάν λοιπόν φανερά «ξεχνά» να δηλώσει εισοδήματα μήπως γίνεται επί τούτου για να κουκουλώσει τον κρυφό θησαυρό;
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΓΚΙΚΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ !!! Τολμάτε κ. Νικολούδη;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails