Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Η Αθηνα εγινε πεδίο Άσκησης πολυεθνικών παρακρατικών
Για περισσότερες από πέντε ώρες το κέντρο της Αθήνας μετατρέπεται σε… πεδίο μάχης. Το Πολυτεχνείο γίνεται το «ορμητήριο» των αντιεξουσιαστών οι οποίοι εξαπολύουν αμέτρητες βόμβες μολότωφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που ζώνουν την περιοχή. Η οδός Στουρνάρη φλέγεται, αυτοκίνητα πυρπολούνται, πύρινα οδοφράγματα στήνονται στους δρόμους που περικλείουν το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και για ακόμα μια φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μια μικρή ομάδα ατόμων φέρνει το χάος στην πρωτεύουσα.
Xθες το βράδυ περισσότερα από 400 άτομα μεταξύ των οποίων αντιεξουσιαστές, αλληλέγγυοι και φοιτητές που συγκεντρώνονται στα Προπύλαια για να ξεκινήσουν την προγραμματισμένη πορεία τους . Οι συμμετέχοντες διαμαρτύρονται για τις φυλακές τύπου Γ, ζητώντας παράλληλα την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την παύση των διώξεων όσων συνελήφθησαν έξω από την Πρυτανεία, την κατάργηση του τρομονόμου, ενώ εκφράζουν και την συμπαράσταση τους στους πολιτικούς κρατούμενους. Αφού διασχίζουν τις Οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου, φτάνουν μπροστά από τη Βουλή. Εκεί σταματούν για λίγα λεπτά και κάποιοι γράφουν συνθήματα στους τοίχους του Κοινοβουλίου και του Αγνώστου Στρατιώτη, χωρίς να τους εμποδίσει κανείς. Αμέσως μετά κατευθύνονται προς τα Προπύλαια, όπου είναι και ο τελικός προορισμός τους.
Mια ομάδα 70 έως 80 ατόμων που συμμετέχει στην πορεία κατευθύνεται αμέσως μετά τη λήξη της, μέσω των Εξαρχείων στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της οδού Πατησίων. Τα πρώτα οδοφράγματα στήνονται στην οδό Στουρνάρη. Άγνωστοι με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, βάζουν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών και τους τοποθετούν στη μέση τους δρόμου προκειμένου να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη επιτυχία τυχόν επιθέσεις ανδρών των ΜΑΤ. Πυρπολούν δύο αυτοκίνητα, ενώ σπάνε πεζοδόμια για να προμηθευτούν… πυρομαχικά. Γρήγορα η νύχτα μετατρέπεται σε μέρα από τις ρήψεις δεκάδων μολότοφ που εξαπολύουν οι αντιεξουσιαστές εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν πάρει θέση στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Πατησίων. Οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο τους απωθούν αρκετές φορές χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά από τη μέρα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψεις. Οι αντιεξουσιάστες κάθε φορά που νιώθουν τους αστυνομικούς να τους πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής, ταμπουρώνονται» μέσα στο Πολυτεχνείο και από τον προαύλιο χώρο του εκτοξεύουν μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα αλλά και φωτοβολίδες. Οι αστυνομικοί καθ όλη τη διάρκεια των επεισοδίων δεν εμπλέκονται σε συγκρούσεις με τους αντιεξουσιαστές, καθώς επιχειρούν να τους αντιμετωπίσουν με τη χρήση των χημικών.
Το πεδίο της μάχης μεταφέρεται κοντά στην Πλατεία των Εξαρχείων. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο των αντιεξουσιαστών μπαίνουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στη διασταύρωση της οδού Στουρνάρη με τις οδού Τζώρτζ και Μποτάση.
Για περισσότερο από δύο ώρες οι νεαροί που έχουν εισβάλει στο Πολυτεχνείο εξαπολύουν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες εναντίον των συγκεκριμένων αστυνομικών δυνάμεων.
Περισσότερες από 15 διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει το Πολυτεχνείο, ενώ μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ συχνά περιπολούν στους δρόμους των Εξαρχείων. Μάλιστα κάποια στιγμή μέλη της μηχανοκίνητης ομάδας της ΕΛΑΣ φτάνουν μέχρι την πλατεία των Εξαρχείων καταφέρνοντας να τρέψουν σε φυγή νέες ομάδες αντιεξουσιαστών που ήταν έτοιμες να στήσουν νέες μάχες.
Η ώρα πλησιάζει μια το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης. Οι αντιεξουσιαστές, «εγκαταλείπουν» την οδό Στουρνάρη και κάνουν πλέον αισθητή την παρουσία τους στην πύλη του Πολυτεχνείου που βρίσκεται στην Οδό Τοσίτσα. Αμέσως αρχίζουν να πετούν πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν επιφορτιστεί να επιβλέπουν τη συγκεκριμένη πλευρά του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Οι ειδικές ομάδες της αστυνομίας απαντούν με χημικά και με χειροβομβίδες κρότου – λάμψεις. Για σχεδόν μια ώρα ο… πόλεμος μαίνεται στην οδό Τοσίτσα.
Τελικά οι αστυνομικές αρχές θα καταφέρουν να προχωρήσουν σε πέντε συλλήψεις και οκτώ προσαγωγές, ενώ καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας… χτένιζαν την ευρυτερη περιοχή του Πολυτεχνείου και των Εξαρχείων προκειμένου να εντοπίσουν άτομα τα οποία συμμετείχαν στα επεισόδια.
Εδώ και μέρες η ΕΥΠ παρακολουθούσε  άτομα που ήρθαν στην Ελλάδα, και είναι ύποπτοι για σχέσεις με παραστρατιωτικούς ΝΑΖΙ της Ουκρανίας.
Η αρχική υποψία της ΕΥΠ περιστρεφόταν γύρο από το εμπόριο όπλων ως σκοπό της άφιξης τους στην Ελλάδα.
Τελικά ένας εξ αυτών είναι στα χέρια της ΕΥΠ καθώς συμμετείχε φορώντας κουκούλα στα σημερινά επεισόδια έξω από το πολυτεχνείο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails