Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Οι πολύ μεγάλες ειδήσεις, περνούν ως…. αγγελίες.




Η Ελλάδα θα γίνει ένα σκουπιδαριό ανθρώπινων ψυχών όπου θα στοιβάζονται λαθρομετανάστες και ραδιενεργών και άλλων άκρως τοξικών αποβλήτων.
Αναλυτικότερα και πιο συγκεκριμένα, στην σελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει αναρτηθεί (μεταξύ των άλλων) για διαβούλευση το κάτωθι :
 Άρθρο 22
Αντισταθμιστικά οφέλη
Αντισταθμιστικά οφέλη παρέχονται στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης α’ βαθμού της περιοχής στην οποία θα δημιουργηθεί εγκατάσταση διάθεσης ραδιενεργών αποβλήτων. Τα αντισταθμιστικά οφέλη έχουν κοινωνικό, οικονομικό, αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό, ή άλλο χαρακτήρα, ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής. Ο αρμόδιος για την ΕΕΑΕ υπουργός συνεργάζεται με τους αρμόδιους φορείς και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης  για τη μορφή και το ύψος των αντισταθμιστικών οφελών, τα οποία καθορίζονται με κοινή απόφαση του αρμόδιου για την ΕΕΑΕ υπουργού και των καθ’ ύλην αρμόδιων υπουργών.
Η (αναμενόμενη) απάντηση είναι πως πρόκειται για απλό συγχρονισμό της ελληνικής νομοθεσίας με τις Οδηγίες της ΕΕ. Μακάρι να είναι έτσι. Ολόκληρο το Προεδρικό Διάταγμα που βρίσκεται στη διαδικασία της διαβούλευσης, εδώ: http://www.opengov.gr/ypepth/?p=2596  κάτω από το κείμενο του ανωτέρω δεσμού, υπάρχει χώρος και δυνατότητα να γράψετε σχόλια. Φροντίστε το ... ! μιας και έχουμε ΜΟΝΟ 1 ΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ !!!
Με δυο λόγια, ο ενδιαφερόμενος δήμος αποκτά την άδεια, έχει τη ευθύνη του project, λαμβάνει τα αντισταθμιστικά οφέλη και (αυτό δεν λέγεται αλλά εννοείται) ο ιδιώτης επενδυτής φροντίζει για τα υπόλοιπα. Όχι, δεν προβλέπεται «εισαγωγή από το εξωτερικό», αντιθέτως απαγορεύεται. Εξάλλου είναι απλή υπόθεση η έκδοση ενός άλλου, τροποποιητικού ΠΔ, όταν θα έχουν ετοιμαστεί οι σχετικές υποδομές. 
Τρομάζουνε μερικοί όταν μιλούμε για Βαλκανιοποίηση.  Η Γερμανία έχει τεράστιο θέμα με τα πυρηνικά της εργοστάσια, η Γαλλία επίσης. Δεν έχουμε  καμία αμφιβολία ότι ο νόμος δεν θα λάβει κεντρικό εθνικό χαρακτήρα ώστε μια κεντρική κυβέρνηση να λάβει θέση περί του θέματος αυτού. Οι περιφέρειες και οι δήμοι θα λάβουν απόφαση. Και επειδή τα λεφτά είναι πολλά για ένα δήμο, θα βρεθούνε και οι κατάλληλοι δήμαρχοι, περιφερειάρχες που θα αναλάβουν τη δουλειά με το αζημίωτο και για αυτούς και τις παρατάξεις τους και για τους δήμους.
Ειδικά οι φτωχότεροι δήμοι μεγάλης έκτασης με μικρό πληθυσμό, συνήθως οι ορεινοί, είναι οι πλέον κατάλληλοι.
Η Ελλάδα θα γίνει ένα σκουπιδαριό ανθρώπινων ψυχών όπου θα στοιβάζονται λαθρομετανάστες και ραδιενεργών και άλλων άκρως τοξικών αποβλήτων, αφού θα βρεθούνε οι «κατάλληλοι πρόθυμοι» δήμαρχοι για την όλη δουλειά. Θα μοιράσουνε κάποια λεφτά στους φτωχούς ιδιοκτήτες γης των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, θα διχάσουνε τον κόσμο όπως γίνεται συνήθως και με τις χωματερές και τους ΧΥΤΑ, θα τάξουνε θέσεις εργασίας, θα δώσουνε και κάποια αντισταθμιστικά οφέλη και θα γεμίσουνε όλη την Ελλάδα με άκρως επικίνδυνα τοξικά και ραδιενεργά υλικά.
Τα κράτη γύρω μας είναι απτά παραδείγματα. Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία, Μαυροβούνιο είναι πλέον τόποι ταφής των πλέον ανεπιθύμητων γερμανικών και γαλλικών αποβλήτων.
Είναι γνωστό στους Ευρωπαίους ότι όταν μεταφέρεις την απόφαση στους δημάρχους, και όχι σε μια κεντρική κυβέρνηση, διευκολύνεις τη διαδικασία και μειώνεται το ποσό λαδώματος που χρειάζεται. Ρίχνει την ευθύνη ο Τσίπρας στους εκάστοτε δημάρχους, περιφερειάρχες και τοπικούς φορείς και σφυρίζει αδιάφορα. Γνωρίζει ότι οι πιο φτωχοί ορεινοί δήμοι ξεχασμένοι από το κεντρικό κράτος, με μικρούς και γερασμένους αμόρφωτους πολλές φορές πληθυσμούς, μακριά από θάλασσα και τουρισμό, θα υποκύψουν πρώτοι.
Και κάτι τελευταίο, το παρακράτος είναι το μόνο που δουλεύει ρολόι στην Ελλάδα. Όσοι αντιδράσουν  θα  φροντίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του μέχρι να τρομοκρατηθούν  και να σιωπήσουν,  διότι με μεγαλοεργολάβους, και το κράτος να μοιράζει λεφτά της ΕΟΚ για εξαγορά γης και συνειδήσεων, μια ομάδα όσο μεγάλη και αποφασισμένη  να είναι, στο τέλος υποχωρεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails