Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Είναι απορίας άξιον. Ποιος σημερινή εποχή ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ; Ρε μπας και ψηφίζουν για κυβέρνηση οι θεσμοί ;




Τι μας λένε τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για τον Οκτώβριο; Ότι τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς την Εφορία επεκτείνονται μήνα με το μήνα σε όλο και μεγαλύτερο αριθμό φορολογουμένων. Ο συνολικός αριθμός των φορολογουμένων με ανεξόφλητες οφειλές προς το Δημόσιο ανήλθε τον Οκτώβριο σε 4,17 εκατομμύρια. 
Πρόκειται για κωδικούς της εφορίας, πίσω από τους οποίους «κρύβονται» πολύ περισσότεροι άνθρωποι, μέλη οικογενειών των υπόχρεων – κατά τη στερεότυπη έκφραση, «εξαρτώμενα μέλη». Από αυτούς, 1.014.295 υπόχρεοι υπέστησαν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών τους, δηλαδή κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, παρουσιάζοντας αύξηση 22.903 ατόμων σε σχέση με το Σεπτέμβριο
Επιπλέον 1,7 εκατ. οφειλέτες απειλούνται με κατασχέσεις τους επόμενους μήνες. Ξανά σε αυτούς πρέπει να υπολογίσουμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό εξαρτώμενων μελών».
Η μεγάλη πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας στενάζει από τις οφειλές προς την εφορία, ενώ μια ισχυρή μειονότητα (που με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπερνάει το 30% και επεκτείνεται γοργά) υποφέρει από μέτρα κατάσχεσης. 
Τον Οκτώβριο, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν σε σχέση με το Σεπτέμβριο κατά 1,2 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 10,4 δισ. ευρώ (από 9,2 δισ. ευρώ). Που σημαίνει ότι, με όλους τους εκβιασμούς του κόσμου, για όλο και περισσότερους οφειλέτες ισχύει πλέον το ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος…
Ωστόσο, τα βάσανα των φορολογουμένων δεν τελειώνουν εδώ. Εκτός από την εφορία, καραδοκούν οι τράπεζες, η ΔΕΗ, άλλοι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οι πλειστηριασμοί ακινήτων από εκατοντάδες θα γίνουν δεκάδες χιλιάδες τους επόμενους μήνες, καθώς η ηλεκτρονική τους διεξαγωγή «απελευθερώνει» το ρυθμό πραγματοποίησής τους.
Η γενίκευσή τους το επόμενο διάστημα, βάσει των συμφωνηθέντων για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, η ταύτιση του κράτους και της κυβέρνησης με τον «ανώνυμο» εκβιαστή του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού θα δημιουργήσουν μια νέα κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα.
Για τη μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, ο «ανώνυμος εκβιαστής» θα τείνει όλο και περισσότερο, όλο και πιο μαζικά, να ταυτίζεται όχι μόνο με το «κράτος» γενικά αλλά με την κυβέρνηση ειδικά. 
Όταν θα «πάρει η μπάλα» μαζικά την πρώτη κατοικία, όταν θα μπει στο χορό των πλειστηριασμών η ίδια η εφορία, όταν θα ακολουθήσουν φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ίσως όταν στα κανάλια θα προβάλλονται σαν τρέιλερ των βραδινών δελτίων ειδήσεων εικόνες από ολοφυρόμενους ιδιοκτήτες να εκδιώκονται από την εκπλειστηριασθείσα κατοικία τους από τα ΜΑΤ, τότε τα πράγματα να γίνουν πολύ άσχημα για την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα…

Η ΜΑΪΜΟΥ ΤΗΣ MRB ΑΝΕΒΗΚΕ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΗΣ

 

Στην επόμενη... αισιόδοξη δημο(σ)κόπηση βλέπω να καταγράφονται... χαρούμενες αυτοκτονίες!

 

Βούτσης: Οι εταίροι που ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά τώρα για δικους τους λόγους στηρίζουν εμάς



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails