Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

«Ο δολοφόνος πάντα γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος».



Επίσκεψη στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου έκανε πριν λίγες ώρες ο Γερμανός πρόεδρος Σταινμαιερ, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Χαϊδάρι στο οποίο κατά την διάρκεια της κατοχής είχαν βασανιστεί και εν συνεχεία είχαν βρει μαρτυρικό θάνατο η είχαν αποσταλεί στα στρατόπεδα της Γερμανίας χιλιάδες Έλληνες αντιστασιακοί από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.
Ο πρόεδρος της Γερμανίας άφησε στο χώρο λίγα λευκά λουλούδια ως ένδειξη συγνώμης για όσα διέπραξαν οι συμπατριώτες του κατά τη διάρκεια της κατοχής.
Ούτε λόγος φυσικά από τον κ. Σταινμαιερ για τις γερμανικές αποζημιώσεις ύψους περί τα 269 δις. Ευρώ σύμφωνα με την έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.
Από το 1995 και μετά έχει γίνει πληθώρα προσφύγων στα ελληνικά και γερμανικά Δικαστήρια από Έλληνες πολίτες. Ωστόσο ακόμα και η απόφαση που κατακυρωνει στα θύματα της σφαγής του Διστόμου αποζημιώσεις από το γερμανικό Δημόσιο παραμένει ανεκτέλεστη αφού κανένας Έλληνας υπουργός δικαιοσύνης μεχρι σήμερα δεν τολμά να υπογράψει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails