Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Eδώ Μυλοπόταμος ....εδώ Μυλοπόταμος .



Σε σκηνές από τον «Νονό» του Κόπολα αλλά και από τη διαφήμιση που άφησε εποχή με τον αστυνομικό και τον κλεφτοκοτά «Πουτ δε κοτς ντάουν» παραπέμπουν οι αφηγήσεις στελεχών της Αστυνομίας που έχουν υπηρετήσει στην περιοχή του Μυλοποτάμου. Μαρτυρίες με αφορμή τα τελευταία περιστατικά στην περιοχή, τις ανακοινώσεις και τις βολές συνδικαλιστών που καταγγέλλουν ότι βρισκόμαστε στην προ Ζωνιανών εποχή.
Θα ήταν ευχής έργων οι μαρτυρίες αυτές να μπορούσαν να δημοσιευτούν όπως ακριβώς μας δόθηκαν με ονοματεπώνυμα και ημερομηνίες για να αποτυπωθεί κομμάτι-κομμάτι το πλέγμα ευθυνών σε όλα τα επίπεδα διαχρονικά. Όμως και εκείνοι που μας μίλησαν ζήτησαν να μην δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία τους αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει υπηρεσιακός φόβος με αντίκτυπο στις οικογένειες τους, είναι εξαιρετικά διαφωτιστικές. «Το κλειδί είναι ο υπηρεσιακός φόβος. Το άβατο υπάρχει επειδή υπάρχει φόβος για τις οικογένειες που είναι πίσω» υποστηρίζει πρώην αξιωματικός, με εμπειρία και κατάρτιση τόσο επιχειρησιακά όσο και επιτελικά. «Ο κοινωνικός ιστός γίνεται έναν με τον αστυνομικό ιστό και κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα μετά» σχολιάζει.  
Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να ανεχθεί ότι μετά την επιχείρηση-φιάσκο των Ζωνιανών με θύμα τον άτυχο Στάθη Λαζαρίδη, τις επικοινωνιακές φανφάρες και τα τηλεοπτικά σόου, έγινε κατ’ οίκον έρευνα σε χωριό του Μυλοποτάμου κατόπιν διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων. Τι και αν ο «πρωταγωνιστής» με την συμπεριφορά του είχε …διασύρει την Αστυνομία. Η έρευνα στο σπίτι του κρίθηκε ότι πρέπει να γίνει λάου-λάου, με το μαλακό. «Η υπόθεση είχε προκαλέσει εκνευρισμό στο Αρχηγείο. Τελικά η κατ’ οίκον έρευνα έγινε μετά από μέρες. Δύο αξιωματικοί συνοδευόμενοι από έναν ιερέα πήγαν στο σπίτι όπου τους περίμεναν οι γονείς του ελεγχόμενου. Οι οικοδεσπότες πρόσφεραν καλιτσούνια και ρακές και οι αξιωματικοί στην συνέχεια αποχώρησαν. Ήταν μια εθιμοτυπική κατ’ οίκον έρευνα για τα μάτια της υπηρεσίας».
Απίστευτο  όμως είναι και το περιστατικό που μας μετέφεραν με την απαγωγή αστυνομικού  από μέλη μεγάλης οικογένειας της περιοχής. Ο  εν λόγω αστυνομικός είχε αναλάβει κάποιες παρακολουθήσεις μελών της συγκεκριμένης οικογένειας ως υπόπτων για την τέλεση σοβαρών αδικημάτων. Τον πήραν χαμπάρι οι «κακοί» της υπόθεσης, τον άρπαξαν και αφού ήλεγξαν το κινητό του και οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν από τις φωτογραφίες που είδαν, τον απήγαγαν.
Στην τοπική ΕΛΑΣ έγινε πανικός… Κρύος ιδρώτας έπιασε ορισμένους στην σκέψη και μόνο της διαρροής. Από τη μία το Αρχηγείο, από την άλλη τα ΜΜΕ… Και όλα αυτά μετά το 2007. Επιστρατεύτηκε αξιωματικός, ο οποίος ανέλαβε μαραθώνιες διαπραγματεύσεις με το «κεφάλι» της οικογένειας. Τι ειπώθηκε και τι δεσμεύσεις δόθηκαν, ελάχιστοι προφανώς ξέρουν. Πάντως ο αστυνομικός απελευθερώθηκε. Ωστόσο δεν άνοιξε …μύτη.
Συλλήψεις στο Ρέθυμνο για.. κυτίο πιστολιού, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, φυσίγγια και γεμιστήρες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails