Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ «αρνήθηκε» να υπογράψει το διάταγμα.



Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται πλέον το ΠΑΣΟΚ και ίσως δούμε ακόμα και παραιτήσεις υπουργών. Προσπαθούν να περάσουν μέσω των γνωστών αργυρώνητων παπαγάλων των Μ.Μ.Ε, ότι με εισήγηση του …ΛΟΜΒΕΡΔΟΥ, Θα κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο προς ψήφιση στην βουλή, ενώ η πραγματικότητα και η αλήθεια που θέλουν να κρύψουν είναι, πως ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ μετά την κατακραυγή και τον καταιγισμό ακόμα και υβριστικών μηνυμάτων που εδέχθη, αναγκάστηκε να «ειδοποιήσει» να μην του… αποστείλουν το προεδρικό διάταγμα προς υπογραφή. Αυτό ασφαλώς δεν μπορούν να το εκστομίσουν διότι είναι…. «Επικίνδυνο». Έτσι προσπαθούν τώρα να μας πουν ότι είναι ικανοί για λόγους… δημοκρατίας, ακόμα και να ρισκάρουν την καταψήφιση του στην βουλή.

Όμως ο Κ. Παπούλιας ήδη βρισκόταν στο «μάτι του κυκλώνα», όχι ως πρόσωπο αλλά ως θεσμός. Διότι με την υπογραφή του και μόνον θα εμπέδωνε την παράκαμψη του Κοινοβουλίου και την υποβάθμιση σε κρίσιμο βαθμό την λειτουργία του κοινοβουλευτισμού ως συστατικού στοιχείου της λειτουργίας της Δημοκρατίας. Μάλιστα, τα τελευταία 24ωρα πλήθαιναν οι φωνές και οι πιέσεις προς την Προεδρία της Δημοκρατίας να αποπέμψει το σχέδιο νόμου για τα εργασιακά, που ουσιαστικά «γκρεμίζει» το κοινωνικό κράτος και τα δικαιώματα υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων, επιστρέφοντάς το προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο, όπως εκ των αρμοδιοτήτων του προκύπτει. Φυσικά οι πιθανότητες να κάνει κάτι τέτοιο ο Πρόεδρος ηταν από ελάχιστες ως μηδαμινές. Η συνταγματική τάξη στην Ελλάδα της τελευταίας 35ετίας στηρίζεται σε καθεστώς νομιμοποίησης από τους πολίτες και όχι νομιμότητας με την αυστηρή νομική έννοια. Εάν, λοιπόν, η Προεδρία της Δημοκρατίας χάσει τη νομιμοποίησή της μέσα από την υπογραφή αντικοινωνικών και ενδεχομένως αντισυνταγματικών διαταγμάτων του «καθεστώτος κατοχής» στη χώρα μας και με όλο και περισσότερο ώριμες συνθήκες, δεν αποκλείεται η επόμενη Βουλή να είναι Συντακτική και όχι απλά Αναθεωρητική και τότε είναι «ανοιχτό» το ενδεχόμενο το εργασιακό του κ. Λοβέρδου να είχε αποδειχθεί στο εγγύς μέλλον ότι προκάλεσε και πάλι πολιτειακό ζήτημα και κρίση διαρκείας και νομιμοποίησης στο θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Δείτε μια από τις μπουρδο-ανακοινώσεις τους.

Στη Βουλή θα κατατεθούν, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού, οι αλλαγές στα εργασιακά, ενσωματωμένα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Η σχετική εισήγηση έγινε από τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο, η οποία πήρε το πράσινο φως από τον πρωθυπουργό. Η διαδικασία των Προεδρικών Διαταγμάτων συνάντησε έντονες αντιδράσεις, τόσο από την Αντιπολίτευση, όσο και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails