Σάββατο, 13 Νοεμβρίου 2010

Θα ψηφίσετε τον «ηθικό αυτουργό» του ντοπαρίσματος των παιδιών μας τον ΣΓΟΥΡΟ;


Θα ψηφίσετε αυτόν που «έστελνε» στον αργό θάνατο τους αθλητές μας για να παρουσιάσει έργο; Θα ψηφίσετε αυτούς που έκαναν την… «Ελλάδα των αναβολικών»

Γράφουν στό Η «εξαφάνιση» του Γιάννη Σγουρού». « Την περασμένη Παρασκευή, όταν έσκασε το σκάνδαλο στη άρση βαρών, στο site της ομοσπονδίας ο νομάρχης Γιάννης Σγουρός αναφερόταν ως μέλος του Δ.Σ. της. Χθες το όνομα του ανθρώπου που είναι ταυτόσημο με την ελληνική άρση βαρών δεν υπήρχε, χωρίς, εν τω μεταξύ, να έχει ανακοινωθεί η παραίτηση του Γιάννη Σγουρού ».

Έγραφαν στην Ελευθεροτυπία

«Το τρίτο πρόσωπο» *Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις περιπέτειες του 1996, του 1997, του 2000, του 2002, του 2004, του 2008 είναι φυσικά το δίδυμο Χρήστου Ιακώβου, Γιάννη Σγουρού (ο ισχυρός ανήρ του αθλήματος εδώ και 25 χρόνια). Υπάρχει, βέβαια, και τρίτο πρόσωπο που περπάτησε την τεθλασμένη γραμμή από την Ατλάντα ώς την... Κίνα: ο Βίκτωρ Μήτρου, παλαίμαχο, αλλά ενεργό ακόμα μέλος της εθνικής ομάδας. Είναι το δικό του δείγμα ανάμεσα στα 11 «ένοχα» του τωρινού σκανδάλου; Θα το μάθουμε όταν δοθούν τα ονόματα στη δημοσιότητα » .

Όταν τη βρωμιά την κρύβεις κάτω από το χαλί , τότε το σκηνικό σαπίζει και αναπαράγεται στο διηνεκές.

Ο Οίκος της Μεγάλης Ανοχής!

(Μέρος Α΄,

Μέρος Β΄, Μέρος Γ΄

Τελικα ηταν ντοπε.

Ντοπέ όλη η εθνική άρσης βαρών

Αναβολικά, Ντόπα, Στεροειδή, Ιακώβου, Σγουρός, Σεβαστής, Άρση ...

Αναβολικά, Ντόπα, Στεροειδή, Ιακώβου, Σγουρός ...

Από το politis

Γνωρίζετε ότι ΝΤΟΠΑ ΑΠΟ ΠΤΩΜΑΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΣΙΒΑΡΙΣΤΑ;

Όπως αναφέρει παλαιότερο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso» «Τριανταεξάχρονος αρσιβαρίστας, ελληνικής καταγωγής, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Σουηδίας χτυπημένος από τη νόσο των ‘τρελών αγελάδων’. Ο αθλητής έκανε χρόνια και αλόγιστη χρήση αυξητικής ορμόνης που προερχόταν από την υπόφυση ανθρώπινων πτωμάτων τα οποία έκλεβαν λαθρέμποροι της ντόπας από νεκροτομεία της πρώην Σοβιετικής Ένωσης δωροδοκώντας τους φύλακες των νεκροθαλάμων με 25 ευρώ το κεφάλι!
Ο αρσιβαρίστας θάφτηκε σε πόλη της βόρειας Ελλάδας και ο θάνατός του σχετίζεται -από παράγοντες της WADA- με το χαμό της 39χρονης Αμερικανίδας παγκόσμιας πρωταθλήτριας Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ, που εξέπνευσε το 1998 πιθανότατα από την ίδια αιτία» .

Την αποκάλυψη έκανε στην «Espresso» ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες δημοσιογράφους, ο Γιώργος Στεργιάδης, με καριέρα στις μεγάλες έρευνες για τις απαγορευμένες ουσίες στο εξωτερικό. Ο Στεργιάδης εργάστηκε επί 25 χρόνια στη δημόσια τηλεόραση και στο ραδιόφωνο της Σουηδίας και διατέλεσε επί 17ετία ανταποκριτής της ΕΡΤ στις σκανδιναβικές χώρες.

Ο Γιώργος Στεργιάδης δήλωνε στο σχετικό ρεπορτάζ: «Το τραγικό περιστατικό, το οποίο δεν είναι το μόνο που αφορά την Ελλάδα, πληροφορήθηκα στα τέλη της δεκαετίας του ’90, γύρω στο 2000» λέει ο δημοσιογράφος.

«Έψαξα να βρω λεπτομέρειες. Έμαθα ότι επρόκειτο για αρσιβαρίστα 36 ετών, ομογενή, που ερχόταν από χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ και είχε ελληνοποιηθεί. Νοσηλεύτηκε στο Βασιλικό Νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, σε πτέρυγα -ίσως τη μόνη στον κόσμο- η οποία φιλοξενεί μακροχρόνιους χρήστες αναβολικών και βρίσκεται δίπλα σε άλλη, στην οποία νοσηλεύονται θύματα από βασανισμούς που υπέστησαν σε δικτατορικά καθεστώτα»

Στο τέλος ο δημοσιογράφος Γιώργος Στεργιάδης συμπλήρωνε: «Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές από την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, διακινούνται 20-30 χιλιάδες ντόπες, ειδικά στις παιδικές ηλικίες. Φαινόμενο πολύ άσχημο για τα παιδιά μας, αν αναλογιστεί κανείς ότι από το 2000 έως το 2004, βάσει έρευνας που παρουσιάστηκε στη Δράμα, 131 έφηβοι χάθηκαν από αιφνίδιους θανάτους χωρίς ποτέ κανένας να μάθει το γιατί».

Ερωτήματα: Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός γνώριζε σχετικά με τον θάνατο του αθλητή; Το ερωτώ γιατί η έρευνα του Έλληνα δημοσιογράφου προβλήθηκε το 2001 στη σουηδική τηλεόραση και σόκαρε. Στην Ελλάδα όμως …. έκαναν ότι δεν βλέπουν!

Και το ερωτώ γιατί ο κ. Σγουρός ,είναι γνωστό, ότι το κρίσιμο αυτό διάστημα ήταν η κεφαλή της άρσης βαρών και του αθλητισμού αργότερα.. Δηλαδή ο κ. Σγουρός διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών από το 1984 μέχρι το 1996 και ήταν εκ των πρωτεργατών των πολλών «ελληνοποιήσεων» ( με και χωρίς εισαγωγικά).

Ο κ. Σγουρός ήταν γνώστης των όσων κατήγγειλε ο δημοσιογράφος κ.Γιώργος Στεργιάδης ,σχετικά με τους 131 αιφνιδίους θανάτους εφήβων, χωρίς ποτέ κανένας να μάθει το γιατί, το χρονικό διάστημα 2000-2004;
Το ερωτώ καθώς (και εδώ) ο κ. Σγουρός ήταν ο καθ` ύλην αρμόδιος το κρίσιμο αυτό διάστημα , αφού ως γνωστόν από το 2000 έως το 2005 ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails