Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κόλους αλλά …πέθανε ο…..Λαμπράκης .




Επίκειται νέο μεγάλο σκάνδαλο με το Μέγαρο Μουσικής. Λέγεται, λοιπόν, για ότι το χρεοκοπημένο δημιούργημα του Λαμπράκη και των… Φίλων της Μουσικής, ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει οριστική και μόνιμη λύση.

 Να θυμίσουμε ότι το Μέγαρο… έχασε τον παίδαρο και χρωστά πάνω από 200 εκατ. σε δάνεια ενώ δεν έχει να πληρώσει ούτε τους μισθούς.

 Να θυμίσουμε ότι το σκάνδαλο μετά μουσικής είναι διαχρονικό και σχετίζεται φυσικά με τη δύναμη και τις γνωριμίες που είχε ο Λαμπράκης με το πολιτικό σύστημα. Το Μέγαρο Μουσικής, η βιτρίνας της διαπλοκής στην Ελλάδα, πήρε το 2003 επί κυβερνήσεων Σημίτη δάνειο 150 εκατ. ευρώ για 25 χρόνια. Το 2007, επί κυβερνήσεως Καραμανλή πήρε άλλα 95 εκατ. ευρώ για να έρχεται η κυβέρνηση Παπανδρέου και ο Γ. Παπακωνσταντίνου να αναλάβει την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων του Μεγάρου διότι δεν μπορούσε να πληρώσει τις δόσεις.

 Να θυμίσουμε ότι όλα αυτά τα δάνεια τα πήραν για να επεκτείνουν το Μέγαρο και να φτιάξουν νέα πτέρυγα την οποία μάλιστα δεν χρειάζονταν οι φιλόμουσοι. Κι απ’ ότι μαθαίνουμε το Μέγαρο χρωστά στον εργολάβο, ο οποίος είναι ο Μπόμπολας, ένα ποσό πάνω από 50 εκατ. ευρώ για την κατασκευή.

 Μαθαίνουμε λοιπόν τώρα ότι έπειτα από διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής, θα παρουσιαστεί νομοσχέδιο το οποίο ουσιαστικά θα προβλέπει την παραχώρηση της διοίκησης του Μεγάρου στο ελληνικό Δημόσιο το οποίο θα αναλάβει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις, ότι κάνει και τώρα δηλαδή αλλά πιο επίσημα. Στο δ.σ. του Μεγάρου δεν θα είναι 5 εκπρόσωποι του Δημοσίου και 6 «Φίλοι της Μουσικής», αλλά 6 του Δημοσίου που θα έχουν τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις.

 Την καινούργια πτέρυγα θα την πάρει το Δημόσιο και θα τη δώσει προς χρήση στο Μέγαρο, ουσιαστικά δεν θα αλλάξει τίποτε ως προς τη λειτουργία του Μεγάρου. Αυτό που αλλάζει είναι ότι το κράτος αναλαμβάνει επίσημα μια προβληματική επιχείρηση και ο ελληνικός λαός θα πληρώσει τον μεγαλοϊδεατισμό ιδιωτών όπως ο Λαμπράκης που ήθελαν τεράστια Μέγαρα για να χωρέσουν το υπερεγώ τους.

 Και να πούμε, χαλάλι για το Μέγαρο. Αλλά για τα τόσα χρόνια κακοδιαχείρισης των κονδυλίων που έπαιρναν από το κράτος και των εσόδων που είχαν δε θα λογοδοτήσει κανείς; Οι φίλοι και… κληρονόμοι του Λαμπράκη δεν θα δώσουν ποτέ εξηγήσεις για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο που φορτώνει τον ελληνικό λαό με μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια;

 Πως θα τολμήσουν να προωθήσουν μια τέτοια λύση συνεχίζοντας το διακομματικό και διαχρονικό ρουσφέτι αντί να του βάλουν λουκέτο μπας και γλιτώσει η σύνταξη κανενός κακομοίρη;

 Πηγή:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails