Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ποιος ηλίθιος νομίζει ότι η ΤεΕ είναι ..Ελληνική; Σάμπως είναι οι..υπόλοιπες;





ΙΣΟΛΟΓΙΣΜOΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2013 — ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ…..

ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΝΑΙ: 8,93 %!!!! 
   (http://olympia.gr/2014/01/15/…)  (http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/44391)

   — » ….  ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ 2013 ….ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ η ΤτΕ,    ως «Υπόλοιπο περιερχόμενο στο Ελληνικό Δηµόσιο» ΕΙΝΑΙ  817.800.000 € ….ΤΟΤΕ ΤΟ  100% ….ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ;;;; 
  ….ΚΑΙ ΠΟΥ  ΕΧΟΥΝ «ΚΑΤΑΧΩΝΙΑΣΘΕΙ» ….ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΕΩΣ», ΣΤΗΝ «ΔΙΑΝΟΜΗ» ή ΣΤΙΣ «ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ»;;;;   ….ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ!!!!!

Γιάννη Στουρνάρα και Χάρη Θεοχάρη, γιατί ο Προβόπουλος σας χάρισε όλο το κέρδος της ΤτΕ???… Γιατί οι ιδιώτες πραγματικοί μέτοχοι της ΤτΕ κάνουν μώκο, ενώ τους «κλέβετε» ???… Τώρα, αν πω, ότι υπάρχουν και μερικοί, που κατεβάζουν το ποσοστό συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου, στο κεφάλαιο της ΤτΕ, κάτω από το 6%, θα με αμφισβητήσετε???? Κύριε ΑΝΑΓΝΩΣΤΑ, για μένα είναι τα πολλά και ποικίλα ερωτήματα, ή για το οικονομικό επιτελείο της χούντας Σαμαρά – Βενιζέλου???
===
Τέλος, οι ορκωτοί λογιστές, μήπως πρέπει να επενέλθουν και να εξηγήσουν τα ανεξήγητα στρογγυλά φαινόμενα??? Ας το σκεφθούν, γιατί υπάρχουν και κακοί άνθρωποι. Υπάρχουν και καλοί εισαγγελείς….

 

Αυτό που «ανακάλυψαν» τώρα το είχαμε αποκαλύψει με το πόστ ΠΟΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ; Από το 2011οπου μεταξύ άλλων γράφαμε..... Δυστυχώς μέχρι σήμερα ουδείς γνωρίζει το μετοχολόγιο της Τραπέζης της Ελλάδος. Είναι λυπηρό και εν πολλοίς αντεθνικό να γνωρίζουμε από το μετοχολόγιο, μόνο το 9% του συνόλου των μετοχών, που κατέχει το Ελληνικό δημόσιο. Παρ΄όλα ταύτα, προς διασφάλιση της Ελληνικότητας της τράπεζας και διασφάλισης του Εθνικού της ελέγχου, στο άρθρο 14 του καταστατικού της αναγράφονται τα παρακάτω: «Δεν δικαιούνται να ασκήσωσι τα δικαιώματα μετόχων εν Γενικαίς Συνελεύσεσιν ούτε αυτοπροσώπως, ούτε δι΄ αντιπροσώπου οι εξής: α) Οι μη έχοντες την Ελληνικήν υπηκοότητα. β) …γ)…δ)…»

Μέσα ζοφερό πλαίσιο για Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 18 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε η εκχώρηση και της Τραπέζης της Ελλάδος στους ξένους επικυρίαρχους του Έθνους μας, που δυστυχώς «πέρασε στα ψιλά» των ΜΜΕ και πολλοί λίγοι από τον λαό μας είναι γνώστες αυτής της προδοτικής απόφασης. Πιο συγκεκριμένα, τροποποίησαν το άρθρο 14, στοιχείο α΄ του καταστατικού της ΤτΕ και πλέον διαγράφεται από το καταστατικό η δικλίδα ασφαλείας της Ελληνικότητας της τράπεζας που πρόσταζε πως «δεν ψηφίζουν μέτοχοι που δεν έχουν την Ελληνική υπηκοότητα». Πλέον μετά από αυτή την τροποποίηση έχουν δικαίωμα ψήφου στις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της Τράπεζας και οι ξένοι μέτοχοι. Έτσι, με την κατάργηση αυτής της δικλίδας ασφαλείας σε μια Γενική Συνέλευση που θα ψηφίζουν οι πάντες και θα έχουν εξασφαλίσει το απαιτούμενο κατά το νόμο ποσοστό συμμετοχής, θα μπορεί να δεσμευθεί μια μελλοντική απόφαση Ελληνικής κυβέρνησης για τον ορισμό Έλληνα διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Επίσης, μπορεί να μπλοκάρει μελλοντικές αποφάσεις Ελληνικών κυβερνήσεων, όπως το δικαίωμα κοπής Εθνικού νομίσματος, σε περίπτωση που οι πολιτικές εξελίξεις επέβαλαν την επιστροφή στη δραχμή. Αποτέλεσμα της παραπάνω τροποποίησης είναι πως οι ξένοι μέτοχοι για πρώτη φορά αποκτούν ρυθμιστικό ρόλο σε θέματα που διαχειρίζονταν οι εκάστοτε κυβερνήσεις της Ελλάδος. Είναι δεδομένο πλέον πως αυτή η κυβέρνηση απεμπόλησε κάθε Εθνικό πλεονέκτημα της χώρας και στην προκειμένη περίπτωση είναι τεράστιες οι ευθύνες και του διοικητή της ΤτΕ, κ. Προβόπουλου.  

Κε Προβόπουλε, μη γνωρίζοντας οι Έλληνες πολίτες το μετοχολόγιο της ΤτΕ και ταυτόχρονα με την τροποποίηση του άρθρου 14 του καταστατικού της ΤτΕ, γεννάται εύλογα το ερώτημα για το ποιος τελικά ελέγχει την Τράπεζα της Ελλάδος;



Προβόπουλος – Στουρνάρας οι κυρίαρχοι στην Γερμανοκρατουμενη μπανανία έδωσαν 85 δις δημοσίου χρήματος στις τράπεζες χωρίς εξασφαλίσεις!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails