Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Φωνή λαού …οργή … Ομπάμα
Η Κριμαία είναι ήδη ρωσική. Αυτό αποφάσισε ο λαός της που με ποσοστό 96,6% από το σύνολο των ψήφων τάχθηκε υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία και υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία. Το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 82,1%. Ο πρωθυπουργός της Χερσονήσου Σεργκέι Αξιόνοφ θα μεταβεί σήμερα κιόλας στη Μόσχα προκειμένου να καταθέσει αίτημα έντασης στη Ρωσική Ομοσπονδία. Και όπως έχει δηλώσει το Κρεμλίνο η απάντηση θα είναι άμεση.
Το μείζον θέμα τώρα είναι ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός για τη Μόσχα, αφού δεν είναι διατεθειμένη να μείνει στην Κριμαία και να μην προχωρήσει βορειοανατολικά, όταν στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Χάρκοβο και όχι μόνο, υπάρχει παρόμοιο κλίμα με αυτό στην Κριμαία. Για απόσχιση δηλαδή από την Ουκρανία και την προσάρτηση στη Ρωσία.
Οι ΗΠΑ και Ε.Ε., εκβιάζουν τα τελευταία 24ωρα, λέγοντας πώς δεν αναγνωρίζουν το δημοψήφισμα στην Κριμαία. Η ουσία ωστόσο είναι μπορούν να επιβάλλουν κυρώσεις ή προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη στρατηγική ήττα που υπέστησαν; Γιατί και η Ρωσία δεν θα μείνει με «σταυρωμένα» χέρια και τα αντίποινα είναι δεδομένα.
Στο ίδιο μοτίβο όπως βλέπετε παρακάτω είναι και άλλες εξαρτημένες χώρες  από το Αμέρικα.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ρούσταμ Τεμιργκαλίεφ ξεκινάει σήμερα στις 10:00 το πρωί (8 ώρα Ελλάδος) η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου της Κριμαίας, το οποίο θα συνοψίσει το δημοψήφισμα και θα πλαισιώσει την επίσημη αίτηση για ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία.
Το απόγευμα της 17ης Μαρτίου 2014, αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της Κριμαίας, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Σεργκέι Αξιόνοφ θα μεταβεί στη Ρωσία. Αυτός θα έχει και τα τελικά αποτελέσματα που δεν έχουν και τόση σημασία, αφού η νίκη όσων ήθελαν την απόσχιση από την Ουκρανία είναι συντριπτική.
Μάλιστα η Κάτω Βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου θα υιοθετήσει νομοθεσία η οποία θα επιτρέπει στη νότια ουκρανική περιοχή της Κριμαίας να ενταχθεί στη Ρωσία "στο πολύ εγγύς μέλλον", δήλωσε ο αντιπρόεδρος του σώματος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα των ψήφων, το 96,6% τάχθηκε υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία, ενώ το πρακτορείο interfax-Ukraine ανέφερε πώς η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ξεπέρασε το 80% σε ολόκληρη τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας και το 85% στη Σεβαστούπολη.
Ο Μιχαήλ Μαλίσεφ, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην Κριμαία, ανέφερε ότι η επίσημη συμμετοχή στο δημοψήφισμα έφτασε το 82,17%.
Αφότου έκλεισαν οι κάλπες, πραγματοποιήθηκε παρέλαση με ρωσικά εμβατήρια στο Ντόνετσκ και οι ρωσόφωνοι πανηγύρισαν, ενώ έντονοι ήταν οι πανηγυρισμοί και στην πλατεία Λένιν στη Συμφερόπολη για το διαφαινόμενο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Την ίδια ώρα με μια δήλωση που θα συζητηθεί ο παρουσιαστής της εκπομπής "Vesti Nedeli" στον ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1 απείλησε τις ΗΠΑ ότι η Ρωσία θα τις μετατρέψει σε «ραδιενεργό στάχτη»! Για όσους ξέρουν τα δεδομένα των ρωσικών κρατικών δικτύων τέτοιες δηλώσεις δεν γίνονται ποτέ "στην τύχη".
Πιο συγκεκριμένα και κατά τη διάρκεια της εκπομπής του στο κρατικό κανάλι ο Dmitriy Kiselev είπε:
«Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που είναι πραγματικά ικανή να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε ραδιενεργό σκόνη».
Και όλα αυτά με φόντο φωτογραφία από πυρηνικό μανιτάρι, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας εκπομπής του "Οι ειδήσεις της εβδομάδας", η οποία εκπέμπει τις θέσεις του Κρεμλίνου για τη διεθνή πολιτική.
Η εκπομπή της Κυριακής είχε ως κεντρικό θέμα την καταδίκη από τις ΗΠΑ του δημοψηφίσματος για την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία.
Ο Ντμίτρι Κισέλεφ διορίσθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από τον Βλαντίμιρ Πούτιν επικεφαλής ενός νέου θεσμού ενημέρωσης που περιλαμβάνει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το τηλεοπτικό δίκτυο RT και το ραδιοφωνικό δίκτυο Η Φωνή της Ρωσίας.
Είναι δηλώσεις μελετημένες που στόχο έχουν να στείλουν "πειστικά" μηνύματα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails