Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Τα΄ακούς ….παπαρολόγε ….Σαμαρά;




Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε το ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος μιλώντας στους υπουργούς και υφυπουργούς τους οποίους μάζεψε σήμερα το πρωί σκάβοντας  ουσιαστικά σκάβει το λάκκο της υπό διορία κυβέρνησης που ο ίδιος στηρίζει με 14 πράσινα στελέχη.
Ο Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να βρίσκονται σε συναγερμό στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλέσει εκλογές το φθινόπωρο.
Μα πώς μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να το κάνει αυτό; Τι μας λέει ο συνταγματολόγος, ότι οι βουλευτές του Τσίπρα, άντε και μερικοί... καμμένοι μπορούν να ρίξουν την κυβέρνηση και να προκηρυχθούν εκλογές; Αν ο ίδιος δεν πάρει το ΠΑΣΟΚ και φύγει από την κυβέρνηση με ποιον άλλο τρόπο μπορεί να καταρρεύσει η κυβέρνηση;
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κάτι ετοιμάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πριν τον Οκτώβριο πιθανότατα θα γίνει το συνέδριο του κόμματος το οποίο μπορεί να σηματοδοτήσει την αριστερή στροφή του ΠΑΣΟΚ και την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, ο Οκτώβριος μπορεί να είναι εκλογικός μήνας εφόσον ο Βενιζέλος κάνει την κίνησή του.
Ζήτησε επίσης να διασφαλιστεί το διακριτό στίγμα του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, στη σύσκεψη που συγκάλεσε το πρωί της Δευτέρας.
Επισήμανε μάλιστα στα κυβερνητικά στελέχη ότι είναι εκπρόσωποι της παράταξης στα υπουργεία που τους ανατέθηκαν και οφείλουν να λειτουργούν ως πολιτικά στελέχη και να έχουν συνεχώς την πλήρη εικόνα χωρίς να εγκλωβίζονται από τις τυπικές τους αρμοδιότητες.
Επιμένει στην άποψη «είμαστε άλλο κόμμα από τη ΝΔ και πρέπει να δείχνουμε συνεχώς» χωρίς να δημιουργούνται μεγάλα προσκόμματα στο κυβερνητικό έργο. Επιθυμεί, δηλαδή, να είναι εμφανείς οι παρεμβάσεις του προοδευτικού κόλου εντός της κυβέρνησης και σε αυτό συμφωνούν όλα τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Βέβαια, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να βρεθεί θεσμική λύση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα επιζητήσει ως κυβερνητικός εταίρος, να υπάρξει η πλειοψηφία στη Βουλή που θα επιτρέψει να εκλεγεί Πρόεδρος με πολιτική συναίνεση, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή έξοδος της χώρας από την κρίση. «Θα πιέσουμε τα κόμματα για να δοθεί θεσμική λύση», είπε, αλλά λεφτά για εξαγορές υπάρχουν;  



Δύο Κυβερνήσεις, δύο υπουργοί, δύο υπουργικά συμβούλια, δυο πρωθυπουργοί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails