Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Υπάρχει έστω ένας που πιστεύει ότι με τον σκατοανασχηματισμό κάτι θα αλλάξει;




Κακός χαμός γίνετε με  τον προαναγγελθέντα ανασχηματισμό έχει αρχίσει, αφού πλέον και κυβερνητικές πηγές τον τοποθετούν «εκτός απροόπτου» για τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. Όλοι έχουν πέσει με τα μούτρα για το ποια γερμανόδουλη κουφάλα θα μπει και ποια θα βγει, λες και θα φάνε μετά με χρυσά κουτάλια.  

Το Σαββατοκύριακο, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός θα το περάσει με τους στενούς του συνεργάτες και σε επικοινωνίες με τον πρόεδρο του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ  Βενιζέλο -με τον οποίο ενδέχεται να συναντηθούν- προκειμένου να λύσει το σταυρόλεξο της νέας κυβέρνησης.

Το «κλειδί» του ανασχηματισμού πάντως είναι η θέση του νέου υπουργού Οικονομικών  Στουρνάρα, ο οποίος μετακινείται στη θέση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Για το διάδοχό του, πολλά είναι τα ανοικτά ενδεχόμενα, από τον  άνθρωπος για όλες τις δουλειές Χρύσανθο Λαζαρίδη μέχρι και την Ντόρα. Το θέμα είναι εάν θα αναλάβει εξωκοινοβουλευτικός η κοινοβουλευτικός .  
Πάντως, έχουν απορριφθεί να αναλάβουν το κρίσιμο υπουργείο το πολυεργαλείο  Σταύρος Παπασταύρου, όπως και ο υπουργός Δημοσίας αταξίας   Δένδιας, αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ,τσεκουράτος νεοναζί Μάκης Βορίδης.

Παρομοίως απορρίφθηκε και το όνομα του  Κυριάκου Μητσοτάκη, που έπαιξε για μερικές ώρες και είναι πλέον αμφίβολο αν θα παραμείνει στην κυβέρνηση, μετά το σημερινό ραντεβού του κ. Σαμαρά με την αδελφή του, Ντόρα Μπακογιάννη.

Κατά τα λοιπά, ανοικτά είναι όλα τα ενδεχόμενα. Φαίνεται πάντως να μετακινούνται από τα υπουργεία τους ή να μένουν εκτός κυβέρνησης οι κ.κ. Θανάσης Τσαυτάρης από το Γεωργίας, Κωστής Χατζηδάκης από το Ανάπτυξης και Άδωνις Γεωργιάδης από το Υγείας. Εκτός κυβέρνησης φαίνεται να μένει και ο υπουργός Δικαιοσύνης  Χαράλαμπος Αθανασίου, που θα πληρώσει την κόντρα του με τον  Δένδια, αλλά και τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής.

Επίσης, την έξοδο βλέπει και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, για τον οποίο επιμένουν διάφορες ανυπόστατες επί του παρόντος φήμες. Στη θέση τους μένουν οι  Βενιζέλος στο Εξωτερικών, Μητσάρας Αβραμόπουλος στο Εθνικής Άμυνας, Όλγα Κεφαλογιάννη στο Τουρισμού και Γιάννης Μανιάτης στο Ενέργειας ενώ η θέση του αναπληρωτή φαίνεται να καλύπτεται από τον  Βασίλη Κικίλια.

Το πόσες θέσεις θα πάρει το ΠΑΣΟΚ θα εξαρτηθεί από τι συζητήσεις που θα έχει ο Σαμαρας με τον Βενιζέλο. Φαίνεται πάντως ότι παραμένει στην κυβέρνηση ο  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως και η Φώφη Γεννηματά, ενώ είναι πιθανή η είσοδος του κ. Πάρι Κουκουλόφορόπουλου και του  Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Τέλος, δεν είναι σαφές αν ο αγαπημενος των μητροπολιτών  Ανδρέας Λοβέρδος και ο ... Χρήστος Αηδόνης συγκαταλέγονται στο ΠΑΣΟΚ ή στους ανεξάρτητους, προκειμένου να ενισχυθεί η κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails