Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

"Ανιστόρητε" Βαρουφάκη ,εμείς δεν είμαστε Ευρωπαίοι ....αλλά οι... νονοί της.




Oι Έλληνες όταν πέθανε η αποπλανημένη από τον Δία προς χάρη της, και σε ανάμνησή της, ονόμασαν με το όνομά της την ήπειρο Ευρώπη.
Και σταμάτα να γλύφεις εκεί που όλοι οι καταπιεσμένοι φτύνουν .Το σφάξε με Αγά ν΄αγιάσω δεν το ξέρουν οι Γερμαναράδες.  
 «Δεν μπορούμε να σας αποπληρώσουμε στο άμεσο μέλλον», είναι ο τίτλος του "Stern" στη συνέντευξη που παραχώρησε Γ. Βαρουφάκης στο γερμανικό περιοδικό. «Χωρίς εμπειρία», σχολιάζει το περιοδικό, "αλλά με πολύ ενθουσιασμό, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έσπευσε επίσης να πλέξει το εγκώμιο στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε.
«Όταν το χρέος δεν αποπληρώνεται, οδηγούμαστε σε κούρεμα». Αυτή την άποψη του και πρόσθεσε: «Είμαστε μια άπειρη κυβέρνηση και δεν πήραμε λίγο χρόνο για να συνηθίσουμε τη δουλειά των υπουργείων μας. Μιλώντας με αυστηρούς όρους, χρειαζόμαστε λίγες εβδομάδες για να διαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι η κάννη ενός όπλου. Αρνούμενος ότι έχει αλλάξει άποψη κι ότι αναζητά βοήθεια από τη Ρωσία, απαντά πως ανέκαθεν είχε ξεκάθαρες απόψεις, όπως και για το θέμα της διαγραφής χρέους.«Για χρόνια λέω το ίδιο πράγμα. Ένα μη βιώσιμο χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί και άρα οδηγεί σε κούρεμα. Οι Έλληνες φορολογούμενοι επωμίστηκαν το βάρος των ζημιών των τραπεζών, ως αποτέλεσμα της περικοπής του χρέους. Αυτό ήταν κυνικό. Αυτά που μας δάνεισαν οι Ευρωπαίοι δεν πήγαν στην αλληλεγγύη, αλλά στις τράπεζες. Αυτό είναι που θέλουμε τώρα να αλλάξουμε. Θέλουμε να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος για τους φορολογούμενους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη».
 Πλέκοντας το εγκώμιο των Μέρκελ - Σόιμπλε, ο Βαρουφάκης τόνισε: «Η Α. Μέρκελ είναι η πιο έξυπνη πολιτικός της Ευρώπης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι΄αυτό. Ο Β. Σόιμπλε είναι ίσως ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική ουσία. Είναι γνήσια δεσμευμένος στην Ευρώπη. Το βασικό ζήτημα είναι το πώς θέλουμε εμείς οι ίδιοι να βγούμε από την κρίση. Αντιμετωπίζουμε ένα πολιτικό πρόβλημα. Χρειαζόμαστε περισσότερη διαβούλευση και συντονισμό. Πολλοί πολιτικοί στην Ευρώπη είναι πολύ φοβισμένοι για να βγουν από το κοπάδι».
Αναφερόμενος στους Γερμανούς επισημαίνει: «Νομίζω ότι οι Γερμανοί είναι πολύ καλοί Ευρωπαίοι, ακόμη περισσότερο από ό,τι οι Γάλλοι ή οι Έλληνες. Πολλοί Γερμανοί θεωρούν την Ευρώπη ως μέσο για την αποφυγή του έθνους-κράτους. Είναι μία από τις συνέπειες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλά νομίζω ότι το να δείχνεις με το δάχτυλο είναι μια πολύ ηλίθια άσκηση. Θα πρέπει να σκεφτούμε ως Ευρωπαίοι και όχι με εθνικούς όρους».
Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν οι τράπεζες είναι μέρος αυτής της ελίτ των ολιγαρχών που ωφελήθηκαν από την κρίση, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως στόχος της Αθήνας είναι να τους διαλύσει και πως η Ελλάδα θα ήθελε και την βοήθεια του Βερολίνου γι΄αυτό: «Θα τους διαλύσουμε. Δεν ξέρω ακόμα πώς, αλλά θα τους σταματήσουμε. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των Γερμανών. Είμαστε η πρώτη ελληνική κυβέρνηση που θέλει πραγματικά να διαλύσει τα καρτέλ της χώρας. Η προηγούμενη κυβέρνηση υποκρινόταν πως ενδιαφέρεται για μεταρρυθμίσεις, αλλά δείτε τους φορολογικούς νόμους. Φορολογούνταν άνθρωποι που είχαν φορολογική ασυλία. Είναι σαν να ζητάμε από τις γαλοπούλες αν θέλουν να σφάζονται τα Χριστούγεννα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails