Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Εάν δεν χτυπήσουν οι ισλαμιστές στο Euro 2016 …κάτι πήραν πάλι από τον Ολάντ.

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι οι αρχές στη Γαλλία, ενόψει της έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (Euro 2016.
Υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος οι αρχές έχουν αυξήσει κατά πολύ τις περιπολίες και τα μέτρα ασφαλείας, ενώ πραγματοποιούν ασκήσεις ετοιμότητας. Το ενδεχόμενο μίας πιθανής τρομοκρατικής ενέργειας στη διάρκεια του Euro 2016 έχει προκαλέσει πανικό στις γαλλικές αρχές, οι οποίες αναζητούν τρόπους να περιορίσουν τον κίνδυνο και να μην επιτρέψουν στους επίδοξους τρομοκράτες να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους. Χαρακτηριστικό είναι το πλάνο που παρουσίασε η γαλλική αστυνομία, η οποία προτείνει την κατάργηση της ζώνης των οπαδών. Δηλαδή της περιοχής όπου μπορούν να συγκεντρώνονται εκτός γηπέδου οι φίλαθλοι των ομάδων.
Η εισήγηση της γαλλικής αστυνομίας κατατέθηκε επισήμως και εγγράφως στο υπουργό Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ και αφορά το Παρίσι και άλλες 10 πόλεις, οι οποίες θα προσφέρουν τα γήπεδά τους για τη διεξαγωγή των αγώνων, οι οποίοι θα ξεκινήσουν την επόμενη Παρασκευή (10/6). Στο Παρίσι, οι αρχές έχουν δημιουργήσει τη ζώνη των οπαδών στην περιοχή γύρω από τον Πύργο του Άιφελ, ένα μνημείο που χαρακτηρίζει παγκοσμίως την πρωτεύουσα της Γαλλίας.
Σε όλα τα ματς προβλέπεται η δημιουργία της ζώνης των οπαδών, στο Παρίσι ωστόσο, θα διεξαχθούν 12 παιχνίδια σε δύο μόλις γήπεδα, γεγονός που αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο ενός χτυπήματος, όπως επισημαίνει ο εισηγητής της γαλλικής αστυνομίας. Ο Μπερνάρ Καζνέβ δεν σχολίασε δημοσίως την εισήγηση της αστυνομίας, καθώς εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.
Οι τρομοκράτες πως νομίζετε ότι έφτασαν στο σημείο να προκαλέσουν τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις ? Ο αιματηρός εμφύλιος της Συρίας που άρχισε το 2011, δεν ήταν μόνο οι ΗΠΑ που τον προκάλεσε αλλά και πρωτίστως η Γαλλία η οποία έσπρωξε τους Αμερικάνους να υποστηρίξουν την ισλαμική επανάσταση στη Συρία.
Το 2012 η επανεκλογή του Ομπάμα έδωσε το έναυσμα σε χώρες όπως Βρετανία και Γαλλία να προχωρήσουν στην επιχείρηση ανατροπής του Άσαντ και μαζί τους και η Τουρκία. Η Γαλλία ήταν αυτή που πίεσε περισσότερο από όλους τις ΗΠΑ για την ανατροπή του Άσαντ. Και στη συνέχεια το 2014 οι Γάλλοι πίεσαν τις ΗΠΑ να βοηθήσουν τους Τζιχαντιστές τρομοκράτες οι οποίοι στρέφονταν κατά του καθεστώτος του Άσαντ. Τώρα οι Γάλλοι παίρνουν μια «γεύση από όλη τη βία την οποία άναψαν οι ίδιοι στην Συρία. Η Γαλλία βοήθησε αρκετά τους ισλαμιστές τρομοκράτες στη Συρία. Η Γαλλία βοήθησε να δημιουργηθεί το τζιχαντιστικό τέρας στη Συρία, το τέρας το οποίο έσφαξε δεκάδες χιλιάδες και τώρα παραπονιούνται ότι οι τρομοκράτες τους οποίους βοήθησαν, κάνουν σε αυτούς αυτά που τους βοήθησαν αυτοί να κάνουν στη Συρία?
Το 2013, ο σοσιαλιστής αρχηγός της Γαλλίας Φρανσουά Ολλάντ, δήλωσε ότι θα μοίραζε όπλα στην ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση, «Ελεύθερος Συριακός Στρατός», (Free Syrian Army), η οποία έσφαζε ανθρώπους χρόνια πριν από την εμφάνιση του ISIS. Σε μια δημόσια δήλωσή του ο Ολάντ είχε ομολογήσει ότι παρείχε όπλα στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό επειδή αντιπροσωπεύουν τον Συριακό Εθνικό Συνασπισμό τον οποίο αναγνώριζε σαν τον νόμιμο εκπρόσωπο των Συρίων και «σήμερα κινείται μεταξύ σφύρας και άκμονος”. Η σφύρα είναι οι αερομαχίες και οι δράσεις του Συριακού καθεστώτος και ο άκμονας είναι το ριζοσπαστικό Ισλάμ»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails