Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Μηδέν συν μηδέν ίσον ένα.




Η νέα περικοπή στις συντάξεις και το αφορολόγητο που συζητά η κυβέρνηση με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, που αφορά την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, θα οδηγήσει σε συντάξεις ύψους 500 ευρώ.
«Από 900 ευρώ μεικτά, που είναι η μέση σύνταξη σήμερα, θα πάει στα περίπου 720 ευρώ μεικτά, δηλαδή καθαρά το ποσό θα είναι στα 550 ευρώ» τόνισε ο καθηγητής Οικονομικών Κοινωνικής Πολιτικής στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Σάββας Ρομπόλης στα Νέα με αφορμή τα όσα ζητούν οι δανειστές σε ασφαλιστικό και εργασιακό.
«Αν στα 550 ευρώ υπολογίσουμε και τη μείωση του αφορολογήτου, που σε αυτές τις κατηγορίες ο φόρος είναι 50 ευρώ, τότε η μέση σύνταξη υπολογίζεται στα 500 ευρώ» συμπλήρωσε.
- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ Από...195,90 ευρώ έως 414,90 ευρώ (μεικτά)
Νέα «γενιά» χαμηλοσυνταξιούχων, με ποσά συντάξεων που θα κινούνται κάτω από το όριο της φτώχειας (4.150 ευρώ το χρόνο), δημιουργεί το νέο Ασφαλιστικό. Οι κατώτατες συντάξεις 15ετίας που θα απονέμει, στο εξής, ο ΕΦΚΑ σε χαμηλόμισθους ή όσους δηλώνουν εισοδήματα από εργασία έως 600 ευρώ το μήνα, θα είναι της τάξης των... 195,90 ευρώ (σύνταξη χηρείας), των 288 ευρώ • 311 ευρώ (μειωμένη γήρατος) και των 219 ευρώ - 328 ευρώ (σύνταξη, ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας) ενώ το ανώτατο όριο δεν θα ξεπερνά τα 391,80 έως 414,90 ευρώ (μεικτά), έναντι των 486 ευρώ πριν από το ν. Κατρούγκαλου. Αυτά τα ποσά προκύπτουν με βάση τον τρόπο υπολογισμού της αναλογικής • ανταποδοτικής σύνταξης (επί του μέσου όρου των αποδοχών) και την προσθήκη της εθνικής σύνταξης η οποία, αν και καταβάλλεται μειωμένη πριν από τη συμπλήρωση 20 ετών ασφάλισης, εξακολουθεί να «πριμοδοτεί» τους χαμηλόμισθους.
Άγνωστο δανεισμό 675 δις € (εξακόσια εβδομήντα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ) κατήγγειλε το Ελεγκτικό Συνέδριο, στην Έκθεσή του για τον Απολογισμό του Κράτους για το έτος 2015. Εμπλεκόμενοι, εκτός από το Υπουργείο Οικονομικών είναι ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.Δ.Η.Χ.) και η Τράπεζα της Ελλάδος. 
Έκαναν  σκούπα όλου του χρήματος από τα ταμεία.
 
ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ!
 
ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails