Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Χτύπημα των Wikileaks στη CIA




H Wikileaks επιστρέφει δριμύτερη προχωρώντας σε έναν νέο κύκλο διαρροών από τα γραφεία της CIA που φέρει την κωδική ονομασία «Vault 7» όπως μπορείτε να δείτε εδώ wikileaks.org/ciav7p1
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δίκτυο RT, τουλάχιστον 8.000 εμπιστευτικά έγγραφα της αμερικανικής υπηρεσίας διέρρευσαν την Τρίτη στο πλαίσιο του «Vault 7».  
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για ακόμη ένα κώδικα ονόματι «Year Zero». Πρόκειται  για το πρώτο μέρος της σειράς, που αποτελείται από πληροφορίες που εντόπισαν από γραφείο με θεωρητικά ύψιστη ασφάλεια, που στεγάζεται στη Βιρτζίνια, ενώ ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι 8.461 έγγραφα και αρχεία είδαν το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας κατασκοπευτικά μυστικά της CIA  Όπως επεσήμανε ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, πρόκειται μόλις για το πρώτο μέρος από μια σειρά διαρροών που θα δημοσιευτούν στη συνέχεια και τονίζει ότι με το εγχείρημα αυτό η CIA έχει χάσει τον έλεγχο του οπλοστασίου της.
Σε δήλωση της η WikiLeaks αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο ομάδες της CIA χακάρουν iPhone, Android, και smart TVs. Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι ο λογαριασμός του ιδρυτή της Wikileaks Ασάντζ στο Facebook δέχτηκε κυβερνοεπίθεση με αποτέλεσμα η προγραμματισμένη συνέντευξή του μέσω βίντεο έχει αναβληθεί.
Πρόκειται για ένα «αινιγματικό» hastag το οποίο έκανε την εμφάνιση του στη σελίδα της WikiLeaks από τις 4 Φεβρουαρίου και συνόδευε φωτογραφίες, άλλοτε της παγκόσμιας αποθήκης σπόρων στα παγωμένα εδάφη της Νορβηγίας και άλλοτε ενός καταφύγιου όπου φυλασσόταν τόνοι χρυσού των Ναζί σε τσουβάλια. Τα tweets συνεχίστηκαν με ερωτήσεις του τύπου “πότε είναι το #vault7;” και «ποιος είναι το #vault7;” που περιείχε μια με μια εικόνα της Chelsea Manning, Edward Snowden και Julian Assange στο εξώφυλλο του δήθεν περιοδικού “Infamous Spies.”
Οι χρήστες του Twitter φυσικά αναρωτιούνται για το τι σχεδίαζε να δημοσιεύσει η WikiLeaks αλλά έχει περάσει μια εβδομάδα και κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει.
Ορισμένοι πιστεύουν θα είναι κάτι που έχει να κάνει με την Hillary Clinton, καθώς λίγο πριν αρχίσει το tweeting με τα Vault 7, κυκλοφόρησε το έκτο μέρος της έρευνας του FBI με μια διεύθυνση URL που περιείχε τη λέξη Vault.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails