Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Από τον Τσίπρα στον Κούλη ...δυο δάχτυλα και κάτι.




Βόλτα στο κέντρο των Αθηνών πραγματοποίησε ο Μητσοτάκης, στα πλαίσια του χτισίματος του «φιλολαϊκού προφίλ» του από το επικοινωνιακό του επιτελείο. Όμως επειδή η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο, υπήρξε μία… λεπτομέρεια που δεν έλαβε προσοχής από τα ΜΜΕ, η οποία είναι ενδεικτική της πολιτικής που φιλοδοξεί να ακολουθήσει ο Μητσοτάκης.

Η βόλτα αυτή στο κέντρο των Αθηνών έγινε υπό την αιγίδα της ΜΚΟ Praksis, η οποία πήρε από το χεράκι τον Μητσοτάκη και τον γύρισε από όλα τα… αξιοθέατα του κέντρου των Αθηνών, προκειμένου να φωτογραφηθεί.
Ποια είναι η συγκεκριμένη ΜΚΟ;

Την οργάνωση Praksis την γνώρισε ο Ελληνικός Λαός από ένα ρεπορτάζ του τοπικού ειδησεογραφικού πρακτορείου lesvosnews, την ώρα που η Λέσβος βίωνε την κορύφωση του προσφυγικού δράματος, σύμφωνα με το οποίο «οι δουλέμποροι πείθουν τους μετανάστες, πως το ταξίδι τους προς την Ελλάδα, είναι σαν μία μίνι κρουαζιέρα, με όλες τις ανέσεις» και “τους προμηθεύουν μάλιστα ένα βιβλιαράκι – πλήρη οδηγό, όπου τους παρέχουν και τις πιο λεπτομερείς πληροφορίες. Το βιβλιαράκι αυτό έχει τίτλο «WELCOME TO GREECE!» και υπότιτλο, «AN INFO-GUIDE FOR REFUGEES AND MIGRANTS»”,
Η Praksis συμμετέχει στο «Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας» και στο αντίστοιχο «Κέντρο» στην Θεσσαλονίκη που παράσχουν βοήθεια σε λαθρομετανάστες, τα οποία λειτουργούν με πρωτοβουλία της ΜΚΟ “Solidarity Now” και την χρηματοδότηση του Open Society Foundation του George Soros.
Όμως, “αγάπησε” ξαφνικά τον Μητσοτάκη η συγκεκριμένη ΜΚΟ; Όχι, δεν πρόκειται περί… κεραυνοβόλου “έρωτος”, αλλά περί μίας σταδιακά χτισμένης συνεργασίας, αφού όπως είχαμε αποκαλύψει, η συγκεκριμένη ΜΚΟ στους υποστηρικτές της πέρα από το Ίδρυμα JP Morgan, τον Δήμος Αθηναίων, τη Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, την Αμερικανική Πρεσβεία και πλειάδα τραπεζών και επιχειρήσεων όπως η Siemens, η Coca Cola, τα LIDL και η Novartis, δηλώνει και ένα κόμμα: τη Νέα Δημοκρατία!

Έπλεξε το εγκώμιο των ΜΚΟ και καταδίκασε τον Εθνικισμό ο Μητσοτάκης από τη Μυτιλήνη!


Κατά “κύματα” αποβιβάζονται όμως οι ορδες των λαθρομεταναστών το τελευταίο διάστημα και στα νησιά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από την περασμένη Παρασκευή έως και το πρωί της Δευτέρας (χθες), σε οκτώ περιπτώσεις, έφθασαν 314 άτομα σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Φαρμακονήσι, καθώς και στην Αλεξανδρούπολη, ενώ μόνο την Κυριακή εισήλθαν 252.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails