Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Εάν δεν σαρώσει κυριολεκτικά το ΟΧΙ, δεν θα είναι ήττα του Τσίπρα, αλλά νίκη των ….Γερμανοτσολιάδων. Θα το επιτρέψετε;




Είμαστε ένας λαός που αγαπάει την ειρήνη, όμως ξέρουμε να πολεμάμε και ξέρουμε να νικάμε.
Χθες μας εκβίαζαν με τα νούμερα, σήμερα μας εκβιάζουν με τις Τράπεζες και την κινδυνολογία. Ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος. Ξεκίνησε μία απίστευτη προπαγάνδα φόβου που μέχρι την επόμενη Κυριακή θα κλιμακωθεί.
Λογαριάζουν ότι με τις απειλές θα λυγίσουν τη βούληση ενός λαού που θέλει να ζήσει με αξιοπρέπεια
Καμία φορά οι εκβιασμοί έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Και το λέω αυτό γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι παιχνίδι. Η αξιοπρέπεια ενός λαού δεν είναι παιχνίδι. 1.5 εκατ. άνεργοι, 3 εκατ. φτωχοί, χιλιάδες νέοι που φεύγουν από τη χώρα δεν έγιναν τους τελευταίους 5 μήνες της διαπραγμάτευσης. Αυτό το παιχνίδι τελείωσε με την ετυμηγορία της 25ης Γενάρη κι αυτό θα τελειώσει με τη νέα ετυμηγορία του ελληνικού λαού
Γιατί τόση αντίδραση; Τι πιο θεμελιώδες από το ίδιο το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα; Υπέδειξε κανείς στους Γάλλους, τι ερώτημα να βάλουν; Τους είπε κανείς, ότι αν ψηφίσουν όχι, θα βγουν από την ΕΕ;
Το δημοψήφισμα θα γίνει την άλλη Κυριακή κανονικά, και όλοι μας θα σεβαστούμε την ετυμηγορία του λαού, όποια κι αν είναι αυτή. Έχουμε ιερή υποχρέωση να υπερασπιστούμε τη λαϊκή κυριαρχία και τις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης και η Ευρώπη έχει μία μακρά ιστορία Δημοκρατίας
Δεν ζητάμε στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία την άδεια από τον Σόιμπλε και τον Ντάισελμπλουμ για να δώσουμε τον λόγο στον λαό και να προφυλάξουμε τη Δημοκρατία

Εξαντλήσαμε κάθε όριο παραχωρήσεων για να υπάρξει συμφωνία. Κάποιοι το είδαν ως ευκαιρία για εκδίκηση και τιμωρία μίας διαφορετικής φωνής μέσα στην Ευρώπη, για να παραδειγματιστούν κι άλλοι λαοί και να μην σηκώσουν κεφάλι και να δημιουργήσουν ένα τετελεσμένο.

Μας ζήτησαν στο όνομα των μη υφεσιακών μέτρων να ξαναφορτώσουμε τα βάρη στους συνταξιούχους, να κόψουμε συντάξεις, ακόμα και το επίδομα για τις πιο χαμηλές συντάξεις.

Μας κατέστησαν σαφές, ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα έσοδα από τον παράνομο πλούτο.

Μας ζήτησαν ομαδικές απολύσεις και εργοδοτικό νοκ άουτ και να μειωθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Απαίτησαν την εκτόξευση του ΦΠΑ στον τουρισμό στο 23%. Άραγε ποια συμφέροντα εξυπηρετούν;

Έδωσαν ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα χρηματοδότησης. Μας είπαν ρευστότητα με το σταγονόμετρο και σκληρή επιτήρηση, ενώ το ΔΝΤ θα αποφάσιζε μονομερώς την εκταμίευση ή οχι των οφειλόμενων από το 2014 3,5 δισ.

Δεν μας ζήτησαν να συμφωνήσουμε. Μας ζήτησαν την παράδοση της πολιτικής μας αξιοπρέπειας.

Αρνηθήκαμε όχι τον συμβιβασμό, αλλά την παράδοση της χώρας μας ως μίας οικονομικής αποικίας σε αλλότρια συμφέροντα και της οικονομίας μας σε μία νέα οικονομική σκοτοδίνη.

Προκαλεί έκπληξη η στάση που κρατάμε. Ίσως υπάρχει κι ένας μικρός φθόνος, γιατί κάναμε αυτό που δεν τολμήσατε και θα θέλατε να κάνετε κι εσείς, να αντισταθείτε.

Η επόμενη μέρα της δημοκρατικής επιλογής στην αναξιοπρέπεια θα είναι μία μέρα που θα βρει τη χώρα μας με πολύ πιο ενισχυμένη τη διαπραγματευτική της ικανότητα. θα καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι παιχνίδι που τελείωσε και δεν θα παραδοθεί.

Η πρόθεσή μας για έναν έντιμο συμβιβασμό θα παραμείνει στο τραπέζι για μια ειλικρινή διαπραγμάτευση, όχι στο τραπέζι των εκβιασμών.

Δικαίωμα του λαού να είναι κύριος των αποφάσεών του. Να σφραγίσει ο ίδιος το μέλλον του.

Δικαίωμα του λαού να είναι κύριος των αποφάσεών του. Να σφραγίσει ο ίδιος το μέλλον του.

Όλοι θα σεβαστούν το δημοκρατικό δικαίωμα του ελληνικού λαού να έχει ευθύνη και να αποφασίζει αυτός. Πολλοί θα ήθελαν να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, για να αποτρέψουν αυτήν την επιλογή. Άκουσα κάποιους να λένε 'πραξικόπημα' την προσφυγή στη δημοκρατία.

Θα γίνει απόλυτα σεβαστό το αποτέλεσμα του λαού μας, όποιο κι αν είναι αυτό. Η απόπειρα να μετατραπεί το δημοψήφισμα σε δημοψήφισμα παραμονή της χώρας στην ε/ζ είναι η πιο ακραία επιλογή των πιο ακραίων συντηρητικών δυνάμεων. Δεν είναι πρόθεση ούτε της κυβέρνησης ούτε του λαού να ταυτίσουν το μνημόνιο με την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας δείξει την πόρτα της εξόδου από το κοινό μας σπίτι.

Είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα αδράξει τη στιγμή της ιστορίας και θα στείλει ένα μήνυμα αξιοπρέπειας σε όλη την Ευρώπη.

Αυτήν την ώρα, η Ευρώπη ακουμπάει στην Ελλάδα.

Να σταματήσει η χώρα μας να είναι μία αποικία χρέους για τις επόμενες δεκαετίες.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να βάλουμε ταφόπλακα στη δημοκρατία, σε αυτή τη χώρα που εδώ και 2,500 χρόνια η Δημοκρατία ζει.

 

Πληροφορίες απο το Βερολίνο αναφέρουν ότι μετά την ομιλία του Τσίπρα, η Μέρκελ έσπασε όλα τα βάζα στην καγκελαρία.

1 σχόλια:

Γεώργιος Γιώργος είπε...

Πολυ μυαλο απο κατοχη απο πεινα ξερης εχεις ακουση τα καρα του δημου θα σε μαζεψουν πλιατσικο

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails