Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Σολομώντεια λύση από το Δ.Ν.Τ , Προκρούστια από την Ε.Ε
Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου του Τζέρι Ράις, ότι η Ελλάδα δεν κατέβαλε τη δόση ύψους 1,5 δις. ευρώ για την οποία είχε πάρει παράταση.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
"Επιβεβαιώνεται ότι η πληρωμή 1,5 δισ. ευρώ, που οφειλόταν από την Ελλάδα προς το ΔΝΤ σήμερα δεν έχει ληφθεί.
Πληροφορήσαμε το Εκτελεστικό Συμβούλιο ότι η Ελλάδα έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή (arrears) και μπορεί να λάβει χρηματοδότηση από το ΔΝΤ όταν τακτοποιηθεί.
Επιβεβαιώνεται ότι το ΔΝΤ έλαβε αίτημα από τις ελληνικές αρχές σήμερα, για παράταση της υποχρέωσης πληρωμής που έπρεπε να καταβληθεί σήμερα, η οποία θα εξετασθεί από το Εκτελεστικό Συμβούλιο". 
Δεν διευκρινίζεται το πότε θα εξεταστεί το ελληνικό αίτημα για παράταση της υποχρέωσης πληρωμής που έπρεπε να καταβληθεί σήμερα,
Το ΔΝΤ δηλαδή θέτει την Ελλάδα σε καθεστώς καθυστέρησης πληρωμών και όχι σε καθεστώς στάσης πληρωμών. Θα εξεταστεί και το αίτημα για παράταση.
Όλα δείχνουν ότι δεν θα αφήσουν να χρεοκοπήσουμε επίσημα ούτε να πάμε στην δραχμή, διότι εάν γίνει κάτι τέτοιο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταρρεύσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.
Απλά οι δανειστές κάνουν τα πάντα για να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς είχαμε γράψει εδώ O Στουρνάρας είναι ακόμη στο πόστο του; Για το πως τον κρατούν στο χέρι με το κλείσιμο των τραπεζών.

Δεν μπορούν να ανοίξουν χωρίς διαθέσιμο χρήμα στα ταμεία τους, και ούτε μπορούν να μείνουν για πάντα κλειστές. Υποχρεωτικά με το άνοιγμα πρέπει να πάνε σε bail in, ( Bail in είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στην οικονομία ως μία επιχείρηση διάσωσης μιας χώρας που κινδυνεύει να καταρρεύσει οικονομικά, χρησιμοποιώντας εσωτερικούς πόρους. Το bail in γίνεται για παράδειγμα με το κούρεμα των καταθέσεων:  η χώρα για να ορθοποδήσει οικονομικά, κουρεύει τις καταθέσεις των πολιτών (αποκομίζοντας χρήματα από έναν τέτοιο εσωτερικό πόρο) κι έτσι βρίσκει τα χρήματα που της λείπουν, χωρίς να χρειαστεί εξωτερική βοήθεια).

Δηλαδή κούρεμα καταθέσεων, με αποτέλεσμα δραματικές απώλειες για τους μετόχους ΤΧΣ και ιδιώτες αλλά και τους καταθέτες των τραπεζών. Κατά το bail in οι μέτοχοι καταστρέφονται στην κυριολεξία, η Ελλάδα χάνει κάθε κυριότητα στις τράπεζες, ενώ ο έλεγχος των τραπεζών περνάει στον ESM.

 Σήμερα το bankingnews έχει ένα σενάριο που μας επιβεβαιώνει τον φόβο - πρόβλεψη. Γράφει λοιπόν. 

Η Γερμανία εχει αποφασίσει τον απόλυτο εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητάει 15 δις ευρώ μέτρα κρατώντας ως απειλή το bail in στις καταθέσεις

 Τις τελευταίες 2-3 ημέρες η ελληνική κυβέρνηση ήταν έντρομη εμπρός στην καταστροφή που σχεδίαζαν οι ευρωπαίοι για την Ελλάδα
Το σχέδιο, πλήρους απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη από την Γερμανία, με ένα στρατηγικό στόχο…. να μείνει στην ιστορία ο απόλυτος εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πηγές το σχέδιο έχει ως εξής «η Γερμανία βλέπει πολύ καθαρά ότι η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς.
Μετά τις απειλές ότι θα χρεοκοπήσουν τις ελληνικές τράπεζες και η Ελλάδα θα χάσει τον έλεγχο των τραπεζών, μετά τις απειλές ότι θα επιβάλλουν την διαδικασία bail in όπου οι καταθέτες θα χάσουν μέρος των καταθέσεων τους, η ελληνική κυβέρνηση έντρομη υπαναχώρησε.
Η έντρομη ελληνική κυβέρνηση, είχε επαφές τα τελευταία εικοσιτετράωρα με επιχειρηματίες και τραπεζίτες που προειδοποίησαν Τσίπρα και Δραγασάκη να ακυρώσει το δημοψήφισμα και τον προειδοποίησαν για το bail in την διαδικασία κατά την οποία και οι καταθέτες εμπλέκονται στην ανακεφαλαιοποίηση μιας τράπεζας με αποτέλεσμα δραματικές απώλειες για τους μετόχους ΤΧΣ και ιδιώτες αλλά και τους καταθέτες των τραπεζών.
Κατά το bail in οι μέτοχοι καταστρέφονται στην κυριολεξία, κινδυνεύουν άμεσα οι καταθέτες, ενώ ο έλεγχος των τραπεζών περνάει στον ESM, η Ελλάδα χάνει κάθε κυριότητα στις τράπεζες.
Όμως οι μεγαλύτερες πιέσεις ασκήθηκαν από την Γερμανία, η οποία αποφάσισε να τελειώσει την ελληνική κυβέρνηση.
Το δημοψήφισμα τους εξόργισε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη έβλεπε ανατροπή σκηνικού στο δημοψήφισμα… το ΟΧΙ μετατρεπόταν σε ΝΑΙ σταδιακά στην κοινωνία…. και με την βοήθεια των capital controls.
Με βάση δύο εταιρίες δημοσκοπήσεων φαίνεται ότι μετά την επιβολή capital controls προέκυπταν τα εξής συμπέρασμα :
-Πρώτη εταιρία δημοσκοπήσεων 56% με 44% με ΝΑΙ ή ΟΧΙ χωρίς την συμμετοχή των δεν ξέρω δεν απαντώ
-Δεύτερη εταιρία δημοσκοπήσεων 44% ΝΑΙ και 41% ΟΧΙ μαζί με συμμετοχή δεν ξέρω δεν απαντώ, δεν θα ψηφίσω και άλλα ερωτήματα.
Φθάσαμε στην μεγάλη ανατροπή χθες στις 30 Ιουνίου.
Τι συνέβη χθες;
Ο Δραγασάκης ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και εισηγητής του δημοψηφίσματος μετά τις επαφές που είχε στο εσωτερικό με τραπεζίτες και επιχειρηματίες και μετά τις επαφές που είχε με παράγοντες στις Βρυξέλλες κατάλαβε ότι η στρατηγική ΣΥΡΙΖΑ να διαφύγει μέσω του δημοψηφίσματος είχε αποτύχει.
Σε συσκέψεις με τον Τσίπρα τον πρωθυπουργό του εισηγήθηκε να προχωρήσει σε συμφωνία με τους δανειστές και εφόσον υπάρξει συμφωνία, θα αποσυρθεί το δημοψήφισμα.
Η απόσυρση του δημοψηφίσματος ωστόσο είχε εξεταστεί και για άλλους λόγους, αξιοπιστίας και νομιμότητας.
Η Ελληνική πλευρά ετοίμασε μια αντιπρόταση που περιλαμβάνει νέο δάνειο από τον ESM 29,1 δισεκ. για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της Ελλάδος και ουσιαστικά αποδέχεται την πρόταση Juncker που επιβάλλει μέτρα 10 δισεκ.
Όμως τρεις δηλώσεις κρύβουν το σχέδιο που είναι ενορχηστρωμένο από την Γερμανία.
Η Merkel η Γερμανίδα Καγκελάριος ανέφερε ότι το ελληνικό ζήτημα θα πρέπει να εξετάσουμε μετά τις 5 Ιουλίου μετά το δημοψήφισμα που η κυβέρνηση θέλει να ματαιώσει στην Ελλάδα.
Ο Juncker ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας που δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση ότι θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, είπε συγκεκριμένα δεν δουλεύουμε έτσι στην ευρωζώνη.
Ο Dijsselbloem ο επικεφαλής του Eurogroup που δήλωσε νέο δάνειο σημαίνει πολύ σκληρότερα μέτρα.

Το απόλυτο σχέδιο εξευτελισμού

Η Γερμανία σχεδιάζει να κινηθεί ως εξής.
Δεν είναι βέβαιο ότι θα συμφωνήσει σε νέο δάνειο αλλά αν συμφωνήσει θα απαιτήσει 15 δισεκ μέτρα.
Ταυτόχρονα θα απαιτήσει να δρομολογηθούν πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα καθώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αξιόπιστη να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.
Επειδή στην Γερμανία γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και μετά από την παταγώδη αποτυχία της στρατηγική του μπορεί να ξαναβγεί πρώτο κόμμα αν προκηρυχθούν εκλογές, εξετάζει δυο τρία εναλλακτικά σχέδια

1)Να επιβάλλει τόσο δραματικά νέα μέτρα, που να οδηγήσουν την κοινωνία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αν κληθεί να πάρει μέτρα όπως μειώσεις συντάξεων από 650 στα 500 ευρώ π.χ. ή να καταργήσει το ΕΚΑΣ και πολλά άλλα θα υποστεί μεγάλες κοινωνικές απώλειες.

2) Αν το μέσο των σκληρών μέτρων δεν αποδώσει θα επιστρατευτεί το σχέδιο του bail in στις τράπεζες όπου θα υποχρεώσουν τους καταθέτες να υποστούν ζημία - πέραν από τους μετόχους που θα καταστραφούν - για να ανεκεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, ώστε η κοινωνία να ξεσηκωθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με οργή.
Το σενάριο του bail in είναι υπαρκτό και εφιστούμε την προσοχή, είναι σενάριο υψηλότατου κινδύνου και υψηλότατης επιβεβαίωσης.

3) Θα δημιουργήσει παρασκηνιακά τις προϋποθέσεις για τον σχηματισμό ενός φιλοευρωπαϊκού συνασπισμού με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.
Είναι δύσκολο προφανώς το εγχείρημα αυτό αλλά αποτελεί ένα εναλλακτικό σενάριο.
Το βέβαιο είναι ότι η Γερμανία έχει αποφασίσει να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στον απόλυτο εξευτελισμό και στον απόλυτο διασυρμό»

Προειδοποίηση

Η πηγή είναι όχι μόνο αξιόπιστη αλλά διαθέτει πολύ μεγάλες προσβάσεις τόσο στην κυβέρνηση όσο και στους θεσμούς, οπότε διαθέτει σφαιρική εικόνα για το τι σχεδιάζουν για την Ελλάδα, μετά την παταγώδη αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.


Τελεσίγραφο 48 ωρών με ΟΧΙ στις 5/7 – Η ΕΚΤ ανακαλεί τα 125 δισ. οι  τραπεζες χρεοκοπουν και περνουν στον ελεγχο του ESM...
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails