Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Έπεσε η αυλαία της πρώτης πράξης, και έχουμε προσωρινή αναστολή της προδοσίας.
Ο εφιάλτης Αναστασιάδης θα επιστρέψει στην Κύπρο» με ένα χάρτη, που για πρώτη φορά αποτυπώνεται το πλαίσιο των τούρκικων και τουρκοκυπριακών επιδιώξεων. Με «προίκα» την Πενταμερή και τον νέο τίτλο του His excellency Nicos Anastasiadis που αντικατέστησε τον τίτλο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Λευκωσία μετά το φιάσκο της Διαδικασίας της Γενεύης που με δική του ευθύνη δρομολογήθηκε εν αγνοία των πάντων στο ολέθριο δείπνο της 1ης Δεκέμβριου, που έστησε μεθοδικά ο Εσπεν ‘Αϊντα.
Μετά από τρεις ημέρες πολύωρων εξαντλητικών διαπραγματεύσεων οι διαπραγματευτικές ομάδες κατόρθωσαν για τα «μάτια του κόσμου» να επιτύχουν κάποια συμφωνία στο πιο ανώδυνο ίσως θέμα του κρίσιμου Κεφαλαίου της Διακυβέρνησης, την αναθεώρηση του Συντάγματος, αφήνοντας βεβαίως στον αέρα όλα τα μεγάλα ζητήματα της Διακυβέρνησης, όπως είναι η απαίτηση για ίση μεταχείριση των τούρκων πολιτών με τους Έλληνες πολίτες που θα απολαμβάνουν τις τέσσερις ελευθερίες ως πολίτες κράτους μέλους της Ε.Ε. Η Διάσκεψη στην οποία συναίνεσε ήταν Πενταμερής όπως παγίως επεδίωκε η Τουρκία θέλοντας να υποβαθμίσει σε επίπεδο ηγέτη κοινότητας τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς αυτή η μεθόδευση ουσιαστικά «ροκανίζει» και υποσκάπτει την ίδια την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ποτέ και σε κανένα επίσημο η ανεπίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών στην διάρκεια της διαδικασίας Νίκος Αναστασιάδης δεν αναφέρθηκε, με την διπλή ιδιότητα του. Να σκεφτείτε ότι ο χάρτης της τ/κ πλευράς δεν πέρασε από το Εθνικό Συμβούλιο, καθώς δεν πληρούσε τις προδιαγραφές που τέθηκαν.
Αυτό που επιζητούν εναγωνίως οι Άγγλοι γι να τιμωρήσουν την Γερμανία βάζοντας από την πίσω πόρτα στην ΕΥΡΩΠΗ μέσω της Κύπρου την Τουρκία, εν μέρη το κατάφεραν.
Έπεσε λοιπόν η αυλαία της Γενεύης, χωρίς καμία συμφωνία. Ωστόσο, ανανεώνεται το "ραντεβού" των τριών εγγυητριών δυνάμεων για την Κύπρο, Ελλάδας - Τουρκίας - Βρετανίας, για τις 23 του μηνός.
Τότε, θα συναντηθούν και πάλι οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών. Σε αυτή την περίπτωση, και εφόσον υπάρξει πρόοδος στο κρίσιμο θέμα της ασφάλειας - καθεστώτος εγγυήσεων - κατοχικών δυνάμεων, είναι πιθανόν να παραστούν οι Τσίπρας και Ερντογάν.
Έτσι, αύριο Παρασκευή δεν πρόκειται να συνεχιστεί η Διάσκεψη, όπως αρχικώς ήλπιζαν κύκλοι του ΟΗΕ. Πάντως, κατά πληροφορίες, θετική κρίνεται από ελληνικούς διπλωματικούς κύκλους η παρουσία στη Διάσκεψη του νέου γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες και της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για Εξωτερικές υποθέσεις και Άμυνα, Φεντερίκα Μογκερίνι.
Ένα απλό ερωτημα… Το 20% του τουρκικού λαού είναι Κούρδοι. Εδώ και πολλά χρόνια ζητάνε αυτονομία. 
Αναρωτιέται κανείς: Οι Τουρκοκύπριοι έχουν το δικαίωμα να μετατρέψουν ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος σε διχοτομημένη ομοσπονδία. Οι Κούρδοι όχι; 
Το ερώτημα είναι ρητορικό. Αλλά δείχνει τη διεθνή υποκρισία και την ελληνική και κυπριακή προδοσία στην αντιμετώπιση του Κυπριακού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails