Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Το …τώρα, είναι ...παιδική χαρά.


Πάμε πάλι επανάληψη, μήπως και κάποιοι επιτέλους ξυπνήσουν ....
Επίσημο, ονομαστικό Δημόσιο Χρέος, 320 Δις ....
+ Ομόλογα Πιστωτικών Εσόδων Προϋπολογισμού σε Τράπεζες, ΕΚΤ, ΔΕΚΟ, κλπ ... κλπ ... 692,8 Δις (βλέπε σχετική έκθεση Ελεγκτικού Συνεδρίου 2016) ....
+ Κόκκινο Ιδιωτικό Χρέος στο Δημόσιο 95 Δις .....
+ Κόκκινο Ιδιωτικό Χρέος στα Ταμεία 30 Δις ......
+ Κόκκινο Ιδιωτικό Χρέος στις Τράπεζες 110 Δις ....
+ Κόκκινο Ιδιωτικό Χρέος Τραπεζών στο Δημόσιο 18 Δις (Αναβαλλόμενη Φορολογία) ....
+ Κόκκινο Ιδιωτικό Χρέος Τραπεζών στο Target2 78 Δις .....
+ Κόκκινο Ιδιωτικό Χρέος Τραπεζών στον ELA 75 Δις .....
+ Κόκκινο Ιδιωτικό Χρέος Τραπεζών στους Καταθέτες 100 Δις .... 
ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ : 1,5 ΤΡΙΣ !
Προσθέτοντας τώρα και το αναλογιστικό έλλειμμα των ταμείων μέχρι το 2060, δλδ τότε που θα ρυθμιστεί (λέμε τώρα) το χρέος, έχουμε και λέμε + 600 τουλάχιστον ακόμη Δις, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες μάλιστα προβλέψεις !!!
GRAND TOTAL ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ : 2,1 ΤΡΙΣ !!!
Πρέπει, επιτέλους, κυβέρνηση, δανειστές, τράπεζες και κεντρικοί τραπεζίτες να αποφασίσουν να τη δουν κατάματα ότι η ελληνική χρεοκοπία δεν είναι πια εφιάλτης.
Είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά όλοι οι Έλληνες που ξυπνήσαμε μετά τον εφιάλτη.
Αντί αυτου βάζουν το κεφάλι μέσα στο χώμα, αγοράζοντας χρόνο μέχρι να παραλάβει το μπαλάκι ο κάθε αφελής ή επιτήδειος επόμενος.
Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από χρεοκοπία, γιατί απλά έχει ήδη χρεοκοπήσει. Κινδυνεύουμε μόνο από την άρνηση των συντελεστών της ήδη επελθείσας χρεοκοπίας, να αναλάβουν ο καθένας της ευθύνες του και να καταγράψει τις ζημιές του.
Ο Ελληνικός Λαός το έπραξε, πληρώνοντας το κόστος της χρεοκοπίας με το βαρύ τίμημα της φτωχοποίησής του.
Ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνουν την Υπέρβαση και οι υπόλοιποι και να συνειδητοποιήσουν ότι 3.000.000 υποαπασχολούμενοι και υποαμοιβόμενοι φορολογούμενοι δεν μπορούν να συντηρήσουν άλλα 8.000.000 πολίτες, αφού δεν μπορούν καλά-καλά να συντηρήσουν ούτε ακόμη τον ίδιο τον εαυτό τους.
Και το δημογραφικό πρόβλημα του 2060, που θα κάνει το σήμερα να φαντάζει παράδεισος, δεν πρόκειται να λυθεί με τα ανθρωπιστικά πειράματα του μεταναστευτικού. Γιατί αυτά, μέχρι τότε, θα έχουν φέρει στην εξουσία των κρατών-μελών της ΕΕ όλους τους νέους, επίδοξους μικρούς Αδόλφους, οπότε η χρεοκοπία θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα απασχολεί την Ευρώπη, που τότε θα κολυμπάει στο αίμα νέων πολέμων : Εμφυλίων, θρησκευτικών, εθνικιστικών και ολοκληρωτικών.
Keep Calm λοιπόν με την χρεοκοπία, αφού ο χρεοκοπημένος δεν κινδυνεύει να χρεοκοπήσει. Κινδυνεύει μόνο να μην συνειδητοποιήσει την χρεοκοπία του και να την διαχειριστεί κατά τα γιατροσόφια των Μνημονίων, σύμφωνα με τα οποία, οι Έλληνες, αν μείνουμε νηστικοί, δεν θα πεθάνουμε, αλλά θα κατορθώσουμε να κάνουμε βιώσιμο το χρέος και την μαύρη τρύπα της εθνικής μας οικονομίας. 
Τα 2,1 Τρις .....
kinima-ypervasi

Επί κυβέρνησης Σημίτη οι τράπεζες φορτώθηκαν 40 περίπου δις ευρώ κόκκινα δάνεια και επι Καραμανλή άλλα 60 περίπου δις ευρώ! Οι τράπεζες έχουν  τώρα περίπου 105 με 110 δις ευρώ κόκκινα δάνεια.

360 δις ευρώ είχαν “περιουσία” οι τράπεζες στο τέλος του 2016. Στο τέλος του 2017 θα έχουν 3δις ευρώ εφόσον τα δάνεια συνεχίσουν να ρέουν ώστε να έχουν ρευστότητα αλλιώς... Το εξωτερικό χρέος της χώρας μας (το πλέον κρίσιμο μέρος του), είναι 300 δις ευρώ τώρα. Κάπου στα μέσα του χρόνου η Ελλάδα θα περάσει από πολύ μεγάλη κρίση (που όλοι βέβαια την περιμένετε αλλά δεν ξέρετε το τί κρύβει) καθότι οι αριθμοί αυτοί για πρώτη φορά θα γίνουν συγκρίσιμοι. Η χώρα δεν θα τα καταφέρει, γιατί δεν θα υπάρχουν εγγυήσεις προς τους δανειστές για νέα δάνεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails