Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Δεν θα έχετε πολλές ευκαιρίες για να βρείτε την χαμένη αξιοπρέπεια σας .Τώρα είναι η ώρα.




Προσοχή η κοπρολαγνία είναι απαγορευμένη.



Σε μερικές ώρες καλούμαστε να εκτελέσουμε την ιερότερη υποχρέωση και καθήκον της σύγχρονης δημοκρατίας μας ως πολίτες. Να ψηφίσουμε τους τοπικούς και περιφερειακούς άρχοντες καθώς επίσης και τους συμβούλους τους.
Είναι η μοναδική στιγμή στις απανωτές τετραετίες που αλληλοδιαδέχονται τις εκλογές, που νοιώθουμε να ασκούμε εξουσία και ας το εκμεταλλευτούμε αναλόγως κι εποικοδομητικά.
Μακριά από μένα τα προεκλογικά παιχνιδάκια και οι κομματικές ίντριγκες μια και δεν μιλάω παραταξιακά αλλά παραγωγικά και δημιουργικά.
Δεν μ’ ενδιαφέρει τι ψηφίζεις στις βουλευτικές εκλογές και σε ποιο κόμμα ανήκεις.
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ξεχωριστές από την φύση τους κι αν ρωτήσεις κάποιον Ευρωπαίο, θα σου απαντήσει ότι είναι πιο σημαντικές κι από τις γενικές πολιτικές εκλογές.
Η πολιτική στην Ευρώπη του 2014, ασκείται από τις τοπικές κοινωνίες που μεταφέρουν τις αποφάσεις τους στη κεντρική διοίκηση – κυβέρνηση, που είναι αναγκασμένη όχι απλώς να τις λάβει υπ όψη της αλλά και να τις εφαρμόσει στο εθνικό σχέδιο διακυβέρνησης.
Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να μελετήσεις σοβαρά ποιους θα ψηφίσεις να σε «βγάλουν από την κρίση» και «να διαχειριστούν την ανάπτυξη» της περιοχής σου.
Δεν μπορούν οι ίδιοι άνθρωποι που δημιούργησαν την κρίση με τις λαθεμένες πολιτικές και τις ατασθαλίες τους να έρχονται ξανά με θράσος να ζητούν την ψήφο σου και να σου υπόσχονται ότι θα τα διορθώσουν όλα κι εσύ να τους πιστεύεις.
Είναι στατιστικά δεδομένο ότι θα σε οδηγήσουν σε χειρότερες καταστάσεις και θα οξύνουν την ύφεση.
Εκτός κι αν πιστεύεις αφελώς και παραδόπιστα ότι αφού μας οδήγησαν στα τάρταρα, ξέρουν τον δρόμο της επιστροφής.
Φυσικά εξαιρώ τους τοπικούς άρχοντες που έχουν να παρουσιάσουν έργο και η θητεία τους κρίθηκε εποικοδομητική και δημιουργική, αν κι αυτοί μετρώνται στα δάκτυλα.
Προσωπικά κι ανεξαρτήτως κομματικών επιρροών θα σε συμβούλευα να εμπιστευτείς το νέο αίμα πολιτικών, τόσο σε επίπεδο δημάρχων και περιφερειαρχών, όσο και σε επίπεδο συμβούλων.
Νέους επιστήμονες, επιχειρηματίες, εμπόρους, υπαλλήλους, εργάτες, εκπαιδευτικούς κλπ, που δεν έχουν την ταμπέλα του «πολιτικού», που έχουν ένσημα εργασίας και ζωής στις τοπικές κοινωνίες.
Να επιλέξουμε νέους τοπικούς υποψήφιους αντιπροσώπους μας, που δεν έχουν βάλει το δάκτυλο στο μέλι, δεν έχουν αλλοτριωθεί από την διαφθορά και την διαπλοκή.
Νέους δημάρχους και συμβούλους με δυναμισμό, αυτοπεποίθηση και ανατρεπτικές δημιουργικές ιδέες που θα αναζωογονήσουν την πόλη μας.
Ας δώσουμε επιτέλους την ευκαιρία στο νέο αίμα να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να αλλάξει μορφή στη τοπική αυτοδιοίκηση.
Δεν θέλουμε επαγγελματίες πολιτικούς και «λογάδες», αλλά νέους επαγγελματίες που έζησαν και ζουν τη κρίση και έμαθαν 4 χρόνια τώρα, πως θα βγούμε απ’ αυτή.
Ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά ο νέος είναι ωραίος και αποφασιστικός.
Ας συνταξιοδοτήσουμε επιτέλους όλα αυτά τα φαντάσματα της πολιτικής που στοιχειώνουν εδώ και τέσσερις δεκαετίες τη χώρα μας κι ας δώσουμε την ευκαιρία και τα σκήπτρα στη νέα γενιά.
Αυτό που ξέρω να σας πω είναι ότι με ληγμένα, και σάπια υλικά δεν θα φτιάχνατε ποτέ φαγητό στο σπίτι σας. Άρα γιατί να εμπιστευτείτε το μέλλον σας σε τέτοια «πολιτικά συστατικά».
Αφήστε τους λοιπόν να τσακώνονται στα τηλεοπτικά παράθυρα για το πολιτικό τους μέλλον (που μόνο αυτό τους νοιάζει) κι εσείς ψάξτε, μελετήστε και διαλέξτε τους καλύτερους να σας εκπροσωπήσουν.
Εξ άλλου στις μικρές κοινωνίες, κακά τα ψέματα, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.
Δώσε δύναμη κι αξία στη ψήφο σου, γιατί οι αποφάσεις σου θα καθορίσουν την τύχη και το μέλλον, το δικό σου και των συμπολιτών σου.
Ήρθε η ώρα να αποδείξεις ότι επιτέλους ωρίμασες.

Αναδημοσίευση από το ekloges.tv

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ δημοσκόποι θα πάθουν την πλάκα τους.
Ευρωεκλογές.Σύνδεσμος ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Το πατριωτικό κόμμα που δεν έχει, ούτε επιζητά εξαρτήσεις Το κόμμα που έχει αποκλειστεί από τα ΜΜΕ του συστήματος( Το ακούσατε ποτέ;). Ο φόβος και τρόμος της ΝΔ. Το κόμμα που στηρίζεται από την πλειοψηφία των, μη "δεδομένων", στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και το ακολουθούν χιλιάδες πατριωτικά σκεπτόμενοι πολίτες. Στις 25 Μαιου θα τρίβουν τα μάτια τους με το ποσοστό που θα πάρει.

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails