Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα αφελείς που πιστεύουν πως μετά το θρασύτατο ξεπούλημα – παράδοση της χώρας ,έχει το κουράγιο και την τόλμη, να αγγίξει στα πετρέλαια του Αιγαίου χωρίς.. άδεια. Απλά θα παραχωρήσει στους τοκογλύφους, και τα εναπομείναντα σε…. εκκρεμότητα, και έπρεπε να πράξει έτσι, δηλαδή εντάσσοντας τα σε εθνικό φορέα-εθνική περιουσία ,ως… «οικόπεδα του αιγαίου».
«Ούτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης –συντηρητικής ή αναγκαστικής– ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια – διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση».
Παράγραφος 11 του Παραρτήματος 4 του «Μνημονίου».
Η ελληνική κυβέρνηση κινείται δραστήρια και με γρήγορους ρυθμούς στο θέμα που λέγεται εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή του Αιγαίου. Ύστερα από πολύ καλή και εντεταλμένη προετοιμασία που έγινε στο υπουργείο Χωροταξίας και Ενέργειας, έχει ετοιμαστεί και θα κατατεθεί στη Βουλή, μέσα στον Ιούλιο, για την ίδρυση Ενιαίου Φορέα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και η ψήφισή του θα γίνει από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο η περιοχή εντός των 6 μιλίων των ελληνικών χωρικών υδάτων έχει χωριστεί σε 42 «θαλάσσια οικόπεδα», σε περιοχές νοτίως της Κρήτης, στο κεντρικό Αιγαίο και στο Ιόνιο. Στον Γιωργάκη έχουν παραδοθεί από τους τοκογλύφους, επικαιροποιημένοι χάρτες όλων αυτών των περιοχών που θέλουν να εντάξουν στις μελλοντικές διεκδικήσεις-κατασχέσεις τους, οι οποίοι χαρακτηρίσθηκαν άκρως απόρρητοι. Βάσει αυτών των χαρτών θα τεμαχίσει και θα εντάξει στην εθνική περιούσια τις πετρελαιοφόρες περιοχές για να είναι ποιο εύκολη η κατάσχεση τους από τους δανειστές μας. Αυτό είναι το κόλπο γκρόσο και όχι αυτό που προσπαθούν εντέχνως να περάσουν πως αποφάσισε δήθεν την εκμετάλλευση των «θαλασσίων οικοπέδων», τα οποία θα ενοικιαστούν σε ενδιαφερόμενες εταιρίες. Οι επικαιροποιημένοι χάρτες, (τους προηγούμενους δεν αξιοποίησαν οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή διότι δεν είχαν λάβει την εντολή) αποτυπώνουν κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, ορισμένα από τα οποία είναι τριπλάσια εκείνα του Πρίνου. Όλα αυτά γίνονται για τα ελληνικά χωρικά ύδατα εντος των έξη μιλίων , διότι τα 12 μίλια είναι υπό διεθνή αμφισβήτηση και δεν θέλουν οι δανειστές μας να μπουν σε φαύλο κύκλο. Τους αρκεί να πάρουν μαζί με όλα τα αλλά και τα ..έξη μίλια του..Αιγαίου.
Τα πετρέλαια της Ελλάδας έχουν καταγραφεί από την αρχαιότητα
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου