Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Aντε και στα… δικά μας σύντομα ? Έχουμε ΘΡΑΚΗ…. ΚΡΗΤΗ… ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ?
Η μονομερής απόσχιση του Κοσόβου από τη Σερβία το 2008 και η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, έκρινε το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Η απόφαση του ανώτατου δικαστικού σώματος του ΟΗΕ αναμένεται να οδηγήσει και άλλες χώρες στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και φέρει την Πρίστινα ακόμη πιο κοντά στην ένταξή της στα Ηνωμένα Έθνη. Η γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης μπορεί να μην είναι δεσμευτική είναι καθοριστική, τόσο για τους Κοσοβάρους όσο και τους Σέρβους, αλλά και για πολλά αποσχιστικά κινήματα και αποσχισθείσες περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο, ωστόσο θα αποτελέσει πολύ σοβαρό νομικό προηγούμενο. Οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ε.Ε. υποστηρίζουν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, ωστόσο η Ρωσία είναι κατηγορηματικά αντίθετη. Η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της αποσχιθείσας περιοχής. Από την πλευρά της, η Σερβία δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, το οποίο θεωρεί επαρχία της. Το Βελιγράδι προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να αποφανθεί τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου στις 17 Φεβρουαρίου του 2008. Κατά την αγόρευσή του, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Χισάσι Οουάντα τόνισε ότι δεν προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο καμία εφαρμόσιμη απαγόρευση για τη δήλωση ανεξαρτησίας από το Κόσοβο. "Κατά συνέπεια το δικαστήριο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η διακήρυξη της ανεξαρτησίας στις 17 Φεβρουαρίου 2008 δεν παραβίαζε το γενικό διεθνές δίκαιο", δήλωσε.

Συνολικά 69 χώρες, μεταξύ των οποίων και 22 από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε., έχουν μέχρι στιγμής αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου. Η απόφαση αυτή είναι πιθανό να οδηγήσει περισσότερες χώρες να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου, όπως και να φέρει την Πρίστινα εγγύτερα σε μια ένταξη στον ΟΗΕ.

Eρχεται και η σειρά μας.Ας είναι καλά οι φίλοι μας οι αμερικανοί που φροντίζουν για το… καλό μας.

1 σχόλια:

Αριστοφανης είπε...

συμφωνα με αυτη την αποφαση, βεβαια θα χουμε προβληματα. Το κακο ειναι οτι θα γινεται αυτο που ζητανε οι "φιλοι" μας,Ευρωπαιοι και οι Αμερικανοι.Θα νπορουσαν βεβαια οι Σερβοι να ανακυρηξουν ανεξαρτητο σερβικο κρατος μεσα στο Κοσοβο η μεσα στη Βοσνια, ακομα μεσα στην Κροατια. Επισης οι Αλβανοι στο Μαυροβουνιο, στη Ν.Σερβια, στα Σκοπια,στην "Τσαμουρια".Οπως κι εμεις βεβαια στη Ν. Αλβανια. Δυστυχως δεν θα γινει κατι αν δεν το θελησουν οι Αμερικανοι και οι λοιποι...

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails