Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Τους βράβευσε το υπουργείο με…. Ακάλυπτες επιταγές ?



Τι άλλο θα δούμε ρε πούστη μου. Επιταγές δίχως αντίκρισμα μοιράστηκαν το Μάρτιο του 2009 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε τρεις εθελοντικές ομάδες ως βραβείο για την προσφορά τους. Παρά τις πολλές προσπάθειες των εκπροσώπων των οργανώσεων τα χρήματα δεν έφθασαν ποτέ στους... βραβευμένους - κατά τ’ άλλα - εθελοντές.
Χρηματικό βραβείο απονεμήθηκε σε τρεις εθελοντικές οργανώσεις από τη Γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

Το πρώτο βραβείο 20.000 ευρώ απονεμήθηκε στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Το παρέλαβε ο πρόεδρος της ομάδας, Θανάσης Σωτηράκης.

Στην ίδια εκδήλωση βράβευσης απονεμήθηκε βραβείο στο Σώμα Σαμαρειτών- Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 15.000 ευρώ.

Την τρίτη επιταγή 10.000 ευρώ παρέλαβε η υπεύθυνη της εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας Καισαριανής και δημοτική σύμβουλος Γεωργία Φιλίππου, για την προσφορά των εθελοντών.

Ένα χρόνο να προσπαθώ εις μάτην να εισπράξω αυτή την επιταγή δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Ο αναπληρωτής Διευθυντής του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών, Αναστάσιος Γερασιμάτος, είπε. «Έκανα τηλεφωνήματα όλο το 2009. Η απάντηση ήταν σε λίγες ημέρες, τον επόμενο μήνα, και πριν από περίπου τρεις μήνες μας το επιβεβαίωσαν τηλεφωνικά από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ότι δεν πρόκειται να πάρουμε τα χρήματα διότι δεν υπάρχουν στα ταμία του Κράτους». «Επικοινώνησα πολλές φορές με τον κύριο Μουζά και με τη γραμματέα του, όμως δεν μας έδωσαν σημασία ποτέ » επεσήμανε η δημοτική σύμβουλος Καισαριανής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails