Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Έχουμε πρωθυπουργό; η μόνο συμβούλους του Δ.Ν.Τ ?Νέο καθίκι της παγκοσμιοποίησης και της ομάδας των τριάντα… τοκογλύφων κ.α έφερε ο καραγκιόζης .Στα αρχ@δια μας γράφουμε τους τίτλους του. Μπακάλικο έχει κουμαντάρει; Αυτοί οι καριόληδες καταστρέφουν τους λαούς , με τις ηλίθιες και εντεταλμένες πρακτικές τους. Τώρα το γιατί τον έφερε; Για να επιβλέψει και το ξεπούλημα των …χάλκινων.

Καθήκοντα συμβούλου του Πρωθυπουργού σε θέματα Οικονομίας και συγκεκριμένα, μακροοικονομίας, φορολογικά, τραπεζικά και διαχείρισης χρέους, αναλαμβάνει ο Τομάσο Πάντοα Σκιόπα, όπως ανακοινώθηκε και επισήμως από το γραφείο Τύπου του κ. Γ. Παπανδρέου.

«Με την παγκόσμια γνώση του στο σύνθετο πλέγμα των θεσμικών και οικονομικών δεδομένων, σε συνδυασμό με τη σημαντική εμπειρία του στη χάραξη πολιτικής σε ανώτατο διεθνές επίπεδο, θα παρέχει συμβουλές στον Πρωθυπουργό σε θέματα πολιτικού σχεδιασμού που αφορούν την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής, δημοσιονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ποιος είναι ο Τομάο Πάντοα Σκιόπα

Ο Τομάσο Πάντοα Σκιόπα διετέλεσε Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας (2006-08) και Πρόεδρος της Υπουργικής Επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (2007-2008). Σήμερα, είναι Πρόεδρος της Notre Europe, Πρόεδρος του Promontory Financial Group της Ευρώπης και μέλος της Ομάδας των Τριάντα. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Bocconi Luigi στο Μιλάνο και έχει M.Sc. από το Massachusetts Institute of Technology.

Το 1998-2005 ήταν μέλος της πρώτης Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Προηγουμένως, διετέλεσε Πρόεδρος της Commissione Nazionale per le Società le e la Borsa (CONSOB, 1997-98), Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Banca d’Italia (1984-1997) και Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1979 – 83). Έχει διατελέσει Γραμματέας της Μεικτής Επιτροπής Delors (1988-89), Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τραπεζών της ΕΕ (1988-1991), Πρόεδρος της Επιτροπής της Βασιλείας για την τραπεζική εποπτεία (1993-97) και Πρόεδρος της Επιτροπής Πληρωμής και Συστημάτων Διακανονισμού (2000-05

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails