Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Υπάρχει συνέργια από...ψηλά, στο κάψιμο του φοινικοδάσους;




Ανάμνηση αποτελεί το μοναδικού κάλλους φοινικόδασος στην Πρέβελη της Κρήτης, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του κάηκε από τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα.
Λόγω της έντασης των ανεμών δεν μπόρεσαν να επιχειρήσουν πυροσβεστικά αεροπλάνα στην προστατευόμενη αυτή περιοχή, και οι φλόγες απείλησαν προς στιγμή την ιστορική Μονή Πρέβελης. Η φωτιά στο φοινικόδασος είναι υπό μερικό έλεγχο και οι άνδρες της πυροσβεστικής δημιουργούν αντιπυρικά μονοπάτια ώστε να ελεχθεί απόλυτα, σε περίπτωση αναζωπύρωσής της.
"Πρόκειται για τεράστια καταστροφή για το δεύτερο μεγάλο φοινικόδασος της Κρήτης, καταστροφή οικολογική, πολιτιστική και τουριστική", δήλωσε στο ΑΠΕ ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Νομού Ρεθύμνης κ. Μπαγιαρτάκης, για τις συνέπειες της φωτιάς στην περιοχή.
Στα καμένα μέχρι αυτή την ώρα συνυπολογίζονται ελαιώνες και ζώα, αλλά όπως είναι φυσικό η καταμέτρησή τους είναι τούτη την ώρα αδύνατη, όπως αναφέρει ο κ. Μπαγιαρτάκης.

Κατά σατανική σύμπτωση προ ημερών απομάκρυναν από το φοινικόδασος κατασκηνωτές που ίσως προλάβαιναν το κακό. Άντε τώρα εσύ να πεις, πως δεν υπήρχε από πίσω, οργανωμένο σχέδιο για την καταστροφή του φοινικοδάσους. Εάν δε μπουν κατά σατανική πάλι σύμπτωση, και τίποτα φωτιές στο ελαφονήσι που και από εκεί απομάκρυναν τους κατασκηνωτές , τότε τι κάνει …νιάου-νιάου.

Συλλήψεις στην παραλία Πρέβελη (Κρήτη)

22 συλλήψεις για παράνομη κατασκήνωση και ναρκωτικά στη λίμνη του Πρέβελη
04/08/10


Επιχείρηση “σκούπα” στη λίμνη του Πρέβελη έκαναν χθες τα ξημερώματα οι Αστυνομικές Αρχές του Ρεθύμνου, που συνέλαβαν 22 άτομα για διάφορες παραβάσεις, από παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών μέχρι παραβάσεις της τουριστικής νομοθεσίας.

Η επιχείρηση έγινε χθες στις επτά το πρωί, όταν αστυνομικοί των υπηρεσιών της Α.Δ. Ρεθύμνου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων πήγαν στην περιοχή του Πρέβελη και διαπίστωσαν ότι 22 άτομα διέμεναν εκεί, κάνοντας κατασκήνωση, η οποία απαγορεύεται, αφού η περιοχή έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “Νatura”. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Χανιά: Δίωξη σε 102 κατασκηνωτές

«Συνελήφθησαν στο Ελαφονήσι Χανίων πέντε Έλληνες ηλικίας 34, 31, 30,29 και 28 ετών, καθώς και ένας Ισπανός ηλικίας 23 ετών, διότι κατελήφθησαν να κατέχουν ναρκωτικές ουσίες και να έχουν κατασκηνώσει παράνομα», ανακοίνωσε η αστυνομία, αναφορικά με τη δικογραφία η οποία σχηματίστηκε σε βάρος 102 ατόμων για ελεύθερη κατασκήνωση στο Ελαφονήσι Χανίων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails