Κυριακή, 8 Αυγούστου 2010

Κράζει το τσιράκι του ο… αριστερός Πόουλ Τόμσεν.Kόλαφος για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου η συνέντευξη στο "ΒΗΜΑ", του επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα, Πόουλ Τόμσεν.

Ο τύπος στην ουσία "κραυγάζει" την προκλητική ανεπάρκεια του σημερινού υπουργού, ο οποίος μέσα από ένα εκρηκτικό κοκτέιλ ανεπάρκειας και αμοραλισμού, τσακίζει σαδιστικά τους αδύναμους και συμπεριφέρεται με τρυφηλότητα στους μεγαλο-οφειλέτες, στους φοροφυγάδες, στους καναλάρχες, σε κάθε είδους νταβατζήδες.

Ο Τόμσεν βγαίνει από αριστερά στον Παπακωνσταντίνου και στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί.

Τον εγκαλεί μάλιστα για έλλειψη πολιτικής βούλησης να επιβληθεί στα βαριά πορτοφόλια και κάνει λόγο ακόμη και για τις "διασυνδέσεις" των τελευταίων. "Δεν μπορείς να ρίχνεις όλο το βάρος στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους..."-
Ιδού το απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε ο Τόμσεν στον Αργύρη Παπαστάθη του "ΒΗΜΑτος"

- Λέτε ότι είναι επείγον το θέμα της τόνωσης των εσόδων και της συνολικής αναδιάρθρωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Πότε θα προλάβει όμως η κυβέρνηση
να τα εφαρμόσει όλα αυτά και να πιάσει τον στόχο της μείωσης του ελλείμματος για το 2010;

«Συγκροτείται εξ όσων γνωρίζω ειδική ομάδα που θα στοχεύσει στην άντληση φορολογικών εσόδων από τα άτομα με υψηλά εισοδήματα που φοροδιαφεύγουν. Για να το πετύχετε αυτό δεν χρειάζεστε νέο φορολογικό μηχανισμό. Γιατί ξέρετε ήδη ποιοι έχουν τις μεγάλες βίλες, τις πισίνες και τις διασυνδέσεις. Αυτό που χρειάζεστε είναι πολιτική βούληση».

- Εκτιμάτε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση;

«Είναι απόλυτα σαφές σε όλους στην κυβέρνηση ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει να υπάρξει αποφασιστικότητα για τη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Είναι ξεκάθαρο: Δεν μπορείς να εφαρμόζεις ένα πρόγραμμα τόσο μεγάλης δημοσιονομικής προσαρμογής και να ρίχνεις όλο το βάρος στους συνταξιούχους και στους μισθωτούς».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails